web analytics

9

LUNA’S LEVEN IS GEEN WALT DISNEY-MOVIE

De verkering en ik gaan dus verhuizen. De 3 katers en de hond gaan ook mee overigens. In het kader van ‘laten we de hele top-10 van life events die stress veroorzaken maar gewoon in 1 jaar doen’, leek het ons heel verstandig om ons huisje waar we nu zo’n 3 jaar wonen te verruilen voor een huis dat 1,5 keer groter is. Per 1 december. Het nieuwe huis is beter ingedeeld, wat een zegen gaat zijn voor zowel mij als de verkering, want ik zit nu regelmatig te naaien, schilderen, knutselen, werken in de woonkamer, waardoor ik eigenlijk het hele huis inneem met mijn creativiteit en waardoor ik dus eigenlijk constant met mijn werk geconfronteerd word. En de verkering dus ook. Hierdoor heb ik nooit echt rust. En de verkering dus ook niet. En geen rust is geen, eh, nou ja, niks niet. Het nieuwe huis heeft een grote zolder waar ik al m’n creatieve toestanden kwijt kan en waar ik de deur dicht kan doen en daarna rustig in de woonkamer kan kijken naar een filmpje. Met een breiwerkje op schoot. Dat dan altijd weer wel. Of een kater. Nou ja, het is nogal wat en ik zou het mezelf volledig afraden als het niet een beslissing is waar we niet omheen kunnen. We moeten hier weg. Het huidige huis was en is leuk en mooi en in een goede buurt en straat en dichtbij het centrum, maar we kunnen het niet meer betalen. Verhuizen is dus, naast de extra ruimte die we krijgen, ook een financiële beslissing. Ja, en dat noemt men dan recessie, al maakt het mij niet zoveel uit welk stickertje, labeltje, reden erop geplakt wordt. Als je ZZP-er bent, zoals ik, dan is er geen potje waaruit je kunt eten als 1 van je ouders zo ziek wordt als mijn moeder. Of, nou ja, dat potje was er wel, maar dat potje is leeg. En als je ZZP-er bent, zoals ik, dan is er geen potje waarmee je een bijbetaling aan de NUON van 1400 euro even kan betalen. Of, nou ja, dat potje hadden de verkering en ik wel, maar ook dat potje is leeg. Oh, er is trouwens wel een potje voor mantelzorgers, zoals ik. Krijg je toch fijn 200 euro per jaar van de regering. Omdat ik zo lief voor m’n moeder zorg! Jippie! Oh nee, dat krijg je alleen maar als je moeder thuis verzorgd wordt! Jammer, joh! En dan kun je wachten tot het laatste potje leeg is, het potje waarmee je een eventuele ziekte, aanrijding, opvreten van draadjes, operatie, whatever er kan gebeuren bij 1 van je huisdieren, mee wil financieren, maar dan kun je beter kiezen voor een andere oplossing. Verhuizen dus. En ik zie er enorm tegenop. Ik moet alles inpakken, uitpakken, toestanden, weggooien, keuzes maken. Het liefst zou ik in bed blijven liggen met een palletje rosé en dan volgend jaar weer wakker worden. Mag dat please? Please? Please? Maar ik hoop volgend jaar, 1 januari 2013, wakker te worden in een huis, met een steigertje, grenzend aan een slootje, waar ik vroeger, als meisje van 10 heb geschaatst.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Lindalala schreef:

  Godsamme. Dat hoop ik ook! En dan ook nog van het ‘ze leven nog lang en gelukkig’ erbij.

 2. Martijn Rosdorff schreef:

  Je weet het allemaal: dit is heel onhandig, stressverhogend, slecht getimed etc. toch doe je wat moet, omdat het beste om te doen is, nu. Ik neem mijn hoed voor je af en wens je veel succes. Voor je het weet schrijf je stukjes over je heerlijke crea-zolder…

 3. DebZ schreef:

  Klinkt cliché maar dat is het echt niet hoor…maar alles komt goed..echt waar.
  En je weet, ik spreek uit ervaring.
  Ik heb KUT jaren achter de rug. Mijn droomhuis moeten achterlaten vanwege mijn scheiding, verhuizen naar een kleine pokkeflat in een pokkebuurt, moeder die haar 3e herseninfarct kreeg die haar bijna fataal werd, vader die het niet meer zag zitten en ging scheiden, moeder totaal hoopje niets meer, bijna volledige zorg voor haar, bonje met mijn oudste zus, hele familie uit elkaar geklapt,moeder die verplicht na 40 jaar huwelijk haar vertrouwde huisje uit moet en naar een aangepaste woning moet, kind met ernstige problemen op school, een jaar lang therapie voor haar en gezinsbegeleiding voor ons, geldshit, een vader in depressie, een moeder die constant valt en zichzelf bezeert, haar heup breekt, bijna een jaar lang in een verzogingshuis, ondertussen plots twee dierbare verloren aan een hartstilstand, jezus als ik het zo terug lees krijg ik echt het vermoeden dat iemand mij daarboven niet zo aardig vind ;-)
  Maar goed..de rest ken je ook…liefde van mijn leven, samen ontzettend hard knokken, zwanger van mijn 3e kindje, een wonder en liefdesbaby, een gigantisch leuke woning van de woningbouw aangeboden krijgen, 7 maanden zwanger verhuizen, een pracht zoon gekregen.

  En ik dacht echt dat ik het allemaal niet aan zou kunnen. Maar als ik nu naar mezelf en mijn gezin kijk denk ik..YES we did it! I did it!

  En ik zet dit niet neer om zelf zo zielig mijn verhaal kwijt te willen of een veer in mijn reet, maar ik zeg het omdat ik een zwakkere persoonlijkheid heb en ben dan jij, en als ik het kan..man dan kan jij het helemaal.

  En accepteer hulp! Als ik je kan helpen, zeg het dan…want ik ben heel goed in opruimen en weggooien enzo!

 4. Bite Me schreef:

  Vriendlief is een verzamelaar ik ben een opruimer en weggooier (tot zijn grote frustratie) dus als je hulp nodig hebt… dr zijn hier vast wel meer opruimers en weggooiers maken we gewoon een opruimploeg komen we gezellig met zn allen een dagje naar Tiel moet jij eens zien hoe snel je spullen ingepakt, uitgezocht en weggegooid zijn!:)

 5. patchwork schreef:

  Pffffffff!Ik wens je inderdaad een gouden 1januari 2013 toe na al dit gedoe! Gelukkig ga je erop vooruit met die woning,dan is alle moeite en stress niet voor niets.Moet je in 1 keer over, of krijg je beetje speling?
  @opruimers: bij crea´s heeft opruimen en weggooien een hele andere dimensie hoor!

 6. Nadja schreef:

  Heb je wel gehoord van mantelzorgondersteuning, respijtzorg en mantelzorgmakelaars? Want volgens mij kom je daar helemaal wel voor in aanmerking.

 7. coach outlet schreef:

  You And coach outlet store online,you and coach leather outlet. Anyone know where I can find and authentic discount coach bag,anyone know where i can find and authentic discount coach bag. Cheap Designer Coach Handbags,cheap designer coach handbags. best coach outlet online authentic, style wholesale handbags china,best coach style wholesale coachoutlet2online china. How to spot a fake Coach Handbag,how to spot a fake coach handbag.coach outlet online http://www.outletcoach2013.com for the Everyday Woman,coach,coach outlet,authentic,online designer handbags for the everyday woman. coach outlet,coach outlet,coach outlet online,coach and Boots,coach,coach outlet,coach outlet online shoes and boots. Can be Imitation Coach Bags Truly worth Buying,can be imitation coach bags truly worth buying. The coach replica bags can be found in signature stripe,the coach replica bags can be found in signature stripe. NEW AUTHENTICcoach outlet bags DAISY SIGNATURE SCRIPT PONYTAIL SCARF 98996,new authentic coachoutletshow.net daisy signature script ponytail scarf 98996. Coach Purse And Our Deep Friendshipaffection,coach purse and our deep friendshipaffection.

 8. bast information come from you

  and its common stock is listed on the New York Stock Exchang the moment sweetie bracelets are extremely favorite; they can be a example of items of fun jewelry which might be expressed by brands renowned for quality

 9. Hmm is anyone else having difficulty with the pictures about this blog packing? I’m looking for if its a challenge on my own end or if it’s the web site. Any feedback could be greatly loved.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *