web analytics

45

LUNA EN DE SAPCENTRIFUGE

“P., ik wil een sapcentrifuge”, meldde ik maandagochtend. “Een wat?”, vroeg hij. “Een sapcentrifuge, daar kun je allemaal sapjes mee maken”, zei ik. “Je hebt toch al een blender en zo’n sinaasappelpers, is dan niet genoeg?”, vroeg hij. “Ja, maar een sapcentrifuge is anders”, ging ik verder, “daar kun je ook bijvoorbeeld appelsap mee maken. En wortelsap. En bietensap. Hartstikke gezond. Volgens Dr. Gillian McKeith is een sapcentrifuge onmisbaar in elk huishouden.” “En wie is Dr. Gillian McKeith?”, vroeg P. argwanend. “Die heeft ‘Wat je eet ben je zelf’ geschreven”, vertelde ik. “Jesus, wat ben jij toch ongelooflijk voorspelbaar”, zei P., “als wij ook maar een beetje een zwaar weekend achter de rug hebben, dan ga jij op maandag ineens gezond doen.” “Om alles een beetje in balans te brengen”, piepte ik. “En die sapcentrifuge belandt zeker net als de broodbakmachine, de blender, de sinasappelpers, de popcorn-maker en al die andere huishoudelijke apparaten met een stekker eraan in de kast?”, dacht hij. “Nee, echt niet”, zei ik, “echt niet. Hier heb ik echt goed over nagedacht. En het is al heel lang geleden dat ik een nieuwe keukengadget heb gekocht. Zeker een half jaar. En een sapcentrifuge maakt niet alleen een heel geinig geluid, het is ook nog eens écht goed voor lichaam en geest. En ik wil ‘m al heel lang, echt waar, al heel lang. Al een paar weken. Maar ik heb het gevoel dat ik nu op een punt ben gekomen dat ik niet meer zonder kan.” P. keek me rustig aan en wist instinctief dat hij, als ik op dat moment geen sapcentrifuge aan mijn collectie keukengadgets zou mogen toevoegen, de komende weken naar mijn gezeik zou moeten luisteren. “Okay”, zuchtte hij, “ga ‘m maar halen.” “En mag ik dan…”, begon ik. “Ook nog m’n pinpasje?”, vroeg hij. Ik gaf hem m’n breedste glimlach. Die was onweerstaanbaar, zelfs voor een P. die al bijna 8 jaar bij me is. Dus nu hebben we een sapcentrifuge! En het lijkt erop dat dit het eerste keukengadget is dat niet in de kast zal belanden, want zelfs partner P. heeft een slokje genomen van de zelfgemaakte appelsap.

Dit vind je misschien ook leuk...

45 reacties

 1. Japie S. schreef:

  Doe toch gezond Luna, eet gewoon een appel!
  ;)

 2. Goentah schreef:

  Je hoeft toch niks vooraf te schillen enzo? Want ik weet van mezelf dat ik daar veel te lui voor zou zijn. Alleen als je het (gewassen) in z’n geheel in zo’n sapcentrifuge zou kunnen gooien, zou het aan mij besteed zijn :-) Daarom eet ik ook te weinig fruit. Ik ben te lui om te schillen en te ontpitten…

 3. Luna schreef:

  Nee, je hoeft niet te schillen… gewoon volledig erin gooien en klaar! Nou ja, volledig, door de helft dan :-)

 4. henk schreef:

  En hoe smaakte het?

 5. Brooklyn schreef:

  Ik denk dat je inderdaad nu erg enthousiast bent maar dat dat ding uiteindelijk toch wel in de kast belandt tussen al je ander verstoffende gadgets……Zo gaat dat nou eenmaal. Maar in de tussentijd…..veel plezier ermee!

 6. Johannet schreef:

  Tegenwoordig heb je van die handige flesjes met fruit en groenten. Kompleet met stukjes!

 7. Luna schreef:

  Jaaaa, maar die sapcentrifuge zorgt er juist voor dat er geen stukjes in zitten :-)

 8. Maurice schreef:

  P. houdt echt hééééééééééél veel van je Luna. hihihi

 9. hansb schreef:

  al eens schoongemaakt, die centrifuge? met al z’n ribbeltjes en randjes?

 10. fred schreef:

  waarom vraag jij p. uberhaupt om toestemming?

 11. Ellen schreef:

  Oh meid…daar heb je geen miskoop aan hoor. Heerlijk.
  Ik heb er zelf ook al jaren eentje en ik ben verzot op wortelsap met groene paprika erdoorheen. heeeeeerlijk.

 12. Brillie schreef:

  Gezond leven begint met verhuizen uit de randstad.

 13. Nina schreef:

  Ik kom wel een keertje langs om te proeven! :-)
  xxx

 14. Brownie schreef:

  Doet me een beetje aan de Cosby Show denken… dr. Huxtable had ook zo’n ” Shining apparatus ” kastje in zijn keuken…

  Trouwens, sinds wanneer zit jij onder de plak ? als eigen ondernmemer, kan je dat toch gewoon ondernemen, je werkt toch niet voor niets !

 15. patchwork schreef:

  Ik wil er ook 1 nu. Maar dan wil ik er een afwasmachine bij, anders krijg ik sapvergiftiging denk ik.

 16. paco painter schreef:

  Er is nu ook een pindablender op de markt.Gewoon…even dat je het weet.

 17. Suffie schreef:

  Levensgevaarlijk ding! Nooit van een vitamineshock gehoord??

 18. Dré schreef:

  Ik denk …. Haringsap.

 19. Michiel schreef:

  Hoe herkenbaar. En ja, ook ik vind die sapjes best lekker maar dat ding staat sinds 2 weken (we hebben hem 1 maand) alweer ver achterin de kast.

 20. artgrrl schreef:

  Echt wel dat die in de kast belandt, maar dat is niet erg, doe een glazen deurtje voor de kast en poets je apparaten regelmatig ;) ik zou er maar geen ongeschilde dingen in doen, je weet tenslotte nooit wat er onder zo’n schil zit ;) Maar geniet er nu van! Enne, de btw kun je nu terugvragen!

 21. slokkie schreef:

  wat er onder de schil zit: de meeste vitaminen

  2 maand maximum geef ik dat apparaat, daarna ben je dat gezond zijn beu en ga je op zoek naar de volgende beheerte. Samara…

 22. CiNNeR schreef:

  Nou ja, met zo’n sapcentrifuge kan je vast ook heerlijke cocktails maken met vers fruit, die gaat vast nog wel even mee.

  Hoe is het met de slacentrifugedingskie?

 23. Pollie schreef:

  Mmm ik kom over twee maanden wel even vragen of jullie hem nog steeds gebruiken. Misschien wel iets voor de zondagochtend met een heerlijk ontbijtje op bed;-)

 24. Luna schreef:

  @CiNNeR: dat slacentrifugedingskie wat jij bedoelt, dat was een aardappel-ontschiller-centrifuge-ding… en daar was ik zeer gelukkig mee… tot ik ‘m in de afwasmachine deed… jaren ’70 spul is niet bestand tegen de afwasmachine… aan alle kanten zo gekrompen en gesmolten dat-ie het niet meer deed… dus in de keukenkastjes was eigenlijk gewoon ruimte voor de sapcentrifuge :-)

 25. Nathalie schreef:

  Zo’m Magic Bullet (of hoe die ook heet), dat is pas handig. Doen we tegenwoordig alles mee.

 26. patchwork schreef:

  Van sap kun je ook ijsjes maken….Moet je wel weer ook ijsdingskes voor kopen..

 27. Mandy schreef:

  hee…weet je…ik heb er hier ook één…in de kast!!! Ik wilde ‘m gebruiken voor m’n dochter; die eet geen groenten…ik dacht: sapje dan? Maarreh…the truth is…mama is te lui om dat ding te gaan gebruiken…vanwege het schoonmaken…bleh.

  Maar als jij hier nu heel enthousiast over blijft doen, dan gaan vast heel veel mensen dat ding tòch eens uit de kast halen. hehehe

 28. Claud schreef:

  Ik koop ook altijd van dat soort dingen, in het begin vind ik het super, en daarna idd in de kast, net zoals mijn Hello Kitty tostiapparaat, staat erg leuk, maar handig niet.. Maar na een zwaar weekend sapkuren kan nooit kwaad!! kun je ‘m nog altijd uit de kast halen.. :-)

 29. eddy kledder schreef:

  Wat is er mis met gewoon kauwen op je groenten en fruit? Je hebt toch je eigen tanden nog, Luna ;)?

 30. n8vlinder schreef:

  “En een sapcentrifuge maakt niet alleen een heel geinig geluid,…”

  LOL

 31. vitrage schreef:

  Kom bij jou proeven. Waarschijnlijk wil ik er zelf dan ook meteen een. Gade nu vast voorbereiden.

 32. Kahlan schreef:

  Als er nog mensen zijn die hún sapcentrifuge kwijt zijn (omdattie te veel ruimte inneemt in een keukenkastje) dan wil ik ‘m best overnemen hoor! Ik wil er ook al tijden eentje, maar ik vind ze eigenlijk te duur…

 33. Mibi schreef:

  Niet met je vingers erin als hij draait!

  Lichaamssappen wissel je op andere wijze uit!

 34. Tim schreef:

  Ik neem wel een pak juice uit de supermarkt. Veel te veel werk zo’n apparaat.

 35. Renate schreef:

  Onbegrijpelijk dat er van de 35 reacties maar 2 zich afvragen waarom je toestemming moet vragen om iets te kopen??????

  “En mag ik dan…”, begon ik. “Ook nog m’n pinpasje?”……

 36. Femke schreef:

  Dat staat er niet, Renate. ““Ook nog m’n pinpasje?”, vroeg hij.”

 37. Renate schreef:

  Dat staat er wel Femke, doe je brilletje op!

 38. EvilGirl schreef:

  Als ik zoiets koop, let ik er altijd op of het in de vaatwasser kan!! Elke keer schoonmaken hebben, denk ik, maar weinig mensen zin in!! Wij hebben zo een alles-blender die in de vaatwasser kan, bijna hetzelfde! Veel plezier ermee!!

 39. Luna schreef:

  @Renate: Ik wou een sapcentrifuge en ik wou dat hij hem betaalde… als ik iets wil kopen, dan moet ik of heel lief glimlachen en uitleggen waarom ik het nodig heb, of hem een potje pijpen… het is een zwaar bestaan, maar we hebben hier beide mee leren leven…

 40. koen schreef:

  Luna toch,
  als hij hem betaald kan je ze natuurlijk niet inbrengen als bedrijfskost …

  ps heb zo’n vermoeden dat je je d’r tot hiertoe altijd al vanaf hebt kunnen maken met die lieve glimlach en een goeie uitleg ;-) P is gewoon een pantoffel mét eigenwaarde, dat Renate dat niet gezien heeft ;-)

 41. seriouzz schreef:

  sapperdeflap!

 42. Kiki schreef:

  Ik denk dat Luna het zelf leuk vindt om het zo te doen. Misschien geeft het wel een extra dimensie aan het potje pijpen. Ik zal het eens proberen, potje pijpen om een keukenapparaat te kopen. Al zal mijn partner er heel vreemd van opkijken. Want als ik iets wil hebben dan koop ik het gewoon, dat hoef ik echt niet te vragen. Ik koop het van onze gezamelijke bankrekening waar onze beide salarissen op gestort worden, het zijne een heel stuk groter dan het mijne, maar dat hoeft niks uit te maken. En een potje pijpen doe ik alleen als ik er zelf zin in heb. Hij een potje beffen trouwens ook. Maar wie weet, heeft het wel wat, om dat als ruilmiddel in te zetten. Heb het nog nooit geprobeerd.

 43. koen schreef:

  hoor eens even Kiki en Luna, zeg mama van Luna, wat vindt u hier nu eigenlijk allemaal van ? … moet dat allemaal zo maar kunnen tegenwoordig ? … lol ;-)

 44. Roos schreef:

  De vraag is natuurlijk of een potje pijpen je ook iets oplevert zonder dat je er om vraagt. Dat er na een goeie pijpbeurt opeens ook een broodbakmachine in je keuken staat ofzo. Pijpen voor een brood, best een aardige ruil…

 45. Moeder van Luna schreef:

  Dat kan tegenwoordig…Ja hoor doe ik ook bij mijn partner Piet!!!!!!!
  Moet kunnen ..toch????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *