web analytics

0

LOWLANDS, DEEL 3; BEZOEKERS EN HUN KLEDING

Er zijn mij het afgelopen weekend een aantal dingen opgevallen qua bezoekers. Mijn vooroordeel dat op Lowlands allemaal boeren uit de provincie komen bleek waar. Die trekken gewoon een simpel T-shirtje aan, met spijkerbroek en kisten. En die T-shirtjes zijn voorzien van pakkende teksten. Voor de mannen: ‘Cement aan de knikker’, ‘I’m not deaf, I’m just ignoring you’ of ‘Stoned Again’. Voor de vrouwen: ‘Warning This Bitch Bites’ of ‘If you can read this, you’re too close’. Verder leek het publiek gemiddeld 10 jaar jonger dan ik. Jongens en meisjes van 16 die een jaar moeten sparen om naar Biddinghuizen te kunnen komen. Maar waar ik me het meest over heb verbaasd zijn de boxershorts van deze jonge jongetjes. Deze waren namelijk nogal goed zichtbaar door de lage skate-broeken die ze aanhadden. Boven deze skatebroek stak minstens 10 centimeter boxershort uit. Alsof ze wilden zeggen; “Jo, kijk mij eens cool zijn, ik draag boxershorts, ik ben sexy, ik ben stoer!” Nu kan deze outfit inderdaad erg stoer en geil staan voor een man. Een man van 20+ met blokjesbuik welteverstaan. Deze jochies waren zo mager dat die broek bijna van hun niet-gespierde billetjes viel. En als de boxershort die ze eronder hadden nou van Calvin Klein of Björn Borg was geweest, dan had het nog gekund. Maar nee, het waren boxershorts van de C&A, met hartjes of a-seksuele patroontjes. En die shorts zijn waarschijnlijk door hun moeder tijdens de Olifanten-weken aangeschaft, drie voor een tientje. Liep iedereen er maar zo bij als ik. Ik zag er feestelijk uit in m’n roze pyamabroek, m’n lichtblauwe cowboyhoed, een tijgerprint-hempje, m’n groene haar en m’n Hello Kitty-rugzakje. “Jesus, ga je zo mee???”, vroeg P. “Ja, hier voel ik me lekker in”, zei ik. En dat voelden de andere 57.500 bezoekers zich hopelijk ook in hun outfit.

Dit vind je misschien ook leuk...