web analytics

29

HOME IS WHERE MY PC IS

Na de eerste euforie van het eindelijk kunnen slapen in ons nieuwe huis volgde een klein geestelijk drama. Ik zie het bij vlagen totaal niet zitten. Er is geen enkele ruimte af in het huis. Er moet nog een vloer gestort worden in de badkamer, waardoor we niet kunnen douchen, maar wel in bad kunnen. Er zitten nog gaten in verschillende muren, waarin Lolita zich heeft verstopt van de stress en waardoor ik in de stress schiet, omdat ik compleet panisch word van de gedachte dat de bouwmannetjes haar inmetselen. En het eerste wat ik zie als ik mijn ogen open doe ’s ochtends is een zak cement en nog meer bouwtroep. Het hele huis staat vol met bouwtroep en zit onder het stof. Verder zitten er meerdere gaten in onze betonnen vloer, zijn de meeste muren lelijk gestuukt, lekt het toilet, lekt de bijkeuken, is het toilet lelijk betegeld, klemmen alle deuren, mist een aantal deuren een deurklink, moet er nog een aantal wandjes gezet worden, en, en, en. Kortom; het huis is nog lang niet klaar en de bouwmannetjes denken dat het wel goed is zo. Die doen lekker rustig aan. Die komen wel een keertje als ze zin hebben. Of niet. Maar het allerergste is toch wel dat er nog steeds geen kabelaansluiting zit in het nieuwe huis, waardoor ik noodgedwongen nog steeds op en neer moet met de metro om te werken of m’n mail te checken. Of een stukje te posten. Maar als het meezit, als het nou voor 1 keertje meezit, dan komt 8 januari een UPC-mannetje de boel regelen. Dan verhuist m’n computer en dan ben ik pas echt thuis. En ik denk dat ik dan voor de verandering de literfles wodka die nog over is van ons nieuwjaarsfeest in 1 keer achterover giet. Om Luna’s persoonlijke housewarming te vieren.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Rick schreef:

  Dikke ellende, in een huis dat nog niet af is… “het is nooit zo donker, of het wordt wel weer licht”… woensdag wordt alles beter.

 2. brillie schreef:

  Pas je op met dat drinken. Anders lig je nog zo een keer bij mij in het ziekenhuis.

 3. rRijk schreef:

  bouwmannetjes zuigen … en door al dat stof mot je zuigen … het zuigt luna … en we beginnen je te missen … uhm vereende krachten door webloggers … er schijnen een aantal werkloos te zijn … zou toch best een paar handige tussen zitten …

 4. Verbal Jam schreef:

  Het komt allemaal goed. Rustig nou maar. ;-)

 5. She schreef:

  Oh help, dit is zoooo herkenbaar. Ik benijd je niet (en ook weer wel, want ik heb [nog] geen keuken die de naam keuken verdient). Mijn grootmoeder zei altijd: “it moat earst op syn minst foar it bettert”, maar zij was dan ook Friezin. Succes!

 6. Ab schreef:

  Misschien moet je die bouwmannetjes maar een poosje opsluiten in huis, en zelf ondertussen die wodka opdrinken.

 7. humeurist schreef:

  Ik zeg maar zo, een goed begin van het nieuwe jaar is het halve werk?

 8. Joris schreef:

  Wat doen kleine studentenkamers van 16 m2 het soms toch verrassend goed en zonder problemen met vloeren, muren, wcs etc.! lol! latersssssssss

 9. Noughdy schreef:

  Wat een ellende…

 10. Rnow schreef:

  UPC?!… arm kind! Sterkte toch. En niet teveel pilletjes of andere probleemveschuivers hoor. Gewoon goed blijven ademen (en kauwen (tijdens het eten)).

 11. astrid schreef:

  ‘Home is where my pc is’
  Helemaal mee eens. Je voelt je pas echt thuis in een nieuw huis als dat stomme ding is aangesloten en het ook daadwerkelijk doet.

 12. Rianne schreef:

  1 liter wodka? klinkt meer als een lunawarmingparty..;)

 13. rik schreef:

  Hang in there Luna!

 14. Lee schreef:

  “In 2003 meer updates, betere updates en geen updates over huis, verbouwing of bouwmannetjes meer. Beloofd!”

  Als de verhalen maar goed zijn hoor. Bouwmannetjes of niet…

 15. tijger schreef:

  goede voornemens zijn er om verbroken te worden…

  succes!

 16. Hans schreef:

  Het klinkt oubollig, maar met enige verbouwingservaring durf ik te beweren dat ik recht van spreken heb: Over een jaar lach je er om.

  Nogmaals, het is oubollig, maar ook waar.

 17. aergn schreef:

  Ga op reis meid, je verdient het.

 18. DjB schreef:

  We wachten wel op je, echt…

 19. Menno schreef:

  Wodka? Die is voor de bouwmannetjes, suffie…. Bribe bribe bribe, en alles sal reg kom. Iedere keer als je met ze onderhandelen goed met XTC gorgelen, en zorgen dat je een drankwinkel voor ze in huis hebt. Broodjes laten aanrukken. Booze. Food Love.

  C’mon girl, this is about skillful negotiation. En een stuk of tig hele lieve stukkies over ze schrijven op maanisch.com, of denk je dat ze geen PCtje hebben thuis?

  $mile

 20. volgspot schreef:

  Ik sluit me aan bij Rnow. Hoed je voor UPC. UPC, op de plee! (allemaal) Bel die mannen alsjeblieft af, want zij gaan je stress nog veel erger maken. Het wordt een hel. Scheld ze maar meteen verrot als ze aanbellen. *Als* ze aanbellen, want ze kunnen ook gewoon een dag te laat komen. Als opwarmertje voor de zooi die ze nog komen brengen, zeg maar.
  Overigens levert leed lekker leesbare lectuur, Luna.

 21. Rolandow schreef:

  Al die stof is niet zo heel best voor de levensduur van je computertje hoor. Dat je ’t effe weet :-)

 22. ransporn schreef:

  Als je die fles Wodka op heb, sla ‘m dan maar eens lekker kapot op de kop van een van de bouwvakkers… En daarna nog een paar flessen op die andere kuttekoppen!!

 23. Da Bunny schreef:

  Luna nerd! :p

 24. Ray schreef:

  Gelukkig komen landen als Polen bij de EU, straks weer genoeg echt goede vakmensen ipv van die nederlandse prutsers die alleen nog met prefab kunnen werken.

 25. Lars schreef:

  Doet me denken aan de verbouwing hier, nu een jaar geleden. Ook maandenlang in de zooi, geen badkamer, geen wasmachine, overal stof… Maar met verstand op nul is het op een gegeven moment voorbij. Komt allemaal goed!

 26. volgspot schreef:

  Verstand op nul? Okee, dat is waar. Maar dat het goed komt? Nee, dat is onzin. Het-komt-nooit-meer-goed. Nooit meer.

 27. miss bitch schreef:

  Luun, laat je niet gekmakennnnnnnnnnnnnnn!!!!! Inderdaad die prutsers gewoon omkopen met lekkere broodjes en verse koffie en rond vieren een neut. Plezierig werken geldt ook in de bouw :-) Een heel gelukkig 2003 gewenst enne, het komt echt echt echt echt wel goed.

 28. sylans schreef:

  en net vandaag alles plat. misschien dat upc door kon zonder kpn

 29. rRijk schreef:

  volgens mij zat het niet mee … of was luna het die vele verstak van het internet …