web analytics

4

LUNA KLAPPERT MET HAAR OREN

Neefje T. bleef ook een nachtje bij ons op de camping logeren. Geen kind aan zowel hem als dochter S.! Zwemmen in het Lauwersmeer, springen op het springkussen, klimmen in een klimrek, potje voetbal tussendoor, ijsje erbij, potje skip-bo-en in de camper en ’s avonds lekker met z’n 4-en uit eten. Hun een Fred Flinstone-menu met frikadellen. Wij een visje.

Het favoriete gespreksonderwerp van deze twee 10-jarigen bleek seks te zijn. Of dan misschien eerder ‘chickies’, ‘jongens’ , ‘borsten’ en ‘piemels’. Nu kan ik er zelf ook behoorlijk wat van natuurlijk, praten over seks, maar dan wel graag met leeftijdgenoten en niet met kinderen van 10! Ik vraag me regelmatig af waar dochter S. de woorden en de wijsheid vandaan haalt op deze leeftijd en het enige wat ik mee kan geven is dat de dingen die ze ‘per ongeluk’ op internet ziet helemaal niets te maken hebben met hoe seks is in het echt en dat seks iets heel bijzonders is en dat je het niet mag ruilen voor bijvoorbeeld een Breezer of een pakje sigaretten, maar als een jongen met een scooter of bijvoorbeeld een leuke langharige kitten aan komt zetten, dan mag je erover nadenken, maar dan moet je het wel eerst aan pappa vragen.

En een schuin mopje op z’n tijd moet kunnen.

"Jantje gaat met mamma in bad", vertelt S. tijdens het eten,"hij vraagt: ‘Wat zijn die knopjes?’ Dat zijn lichtjes Jantje’, zegt mamma. De andere dag gaat hij met pappa in bad. ‘Wat is dat lange ding’, vraagt Jantje. ‘Dat is Lange Jan’, zegt z’n vader. Jantje kan ’s avonds niet slapen, hij gaat bij pappa en mamma in bed, hij schreeuwt heel hard; ‘Mamma zet je lichtknopjes aan, Lange Jan is in het bos verdwaald!’"

"Snap je ‘m?
"Ja, we snappen ‘m", lachen J. en ik ietwat ongemakkelijk.

"Ik weet er ook eentje!", zegt neefje T., "Een vrouw staat onder de douche in haar blootje en dan wordt er aangebeld en ze rent naar beneden om de deur open te doen, in haar blootje dus, en als ze voor de deur staat dan kijkt de postbode door de brievenbus en zegt dan: ‘He krullenbol, is je moeder thuis?’"

Lachen.

"Ik weet er ook nog 1", zegt S.
"Nog eentje dan", zeg ik, "maar dan gaan we gewoon over nette dingen praten."
"Nou, het is eigenlijk geen mopje", begint S., "maar wel leuk."
"Oh, wat dan?"
"Nou, je moet eerst gaan zoenen en dan wordt het nat daar beneden, zodat de piemel er beter ingaat", zegt S. triomfantelijk.

J. en ik staren elkaar met een blik vol ongeloof aan.
"Eh…", stamelen wij.

"Dan weet ze in ieder geval meer van voorspel dan haar vader", fluistert J. me toe.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. sanneke schreef:

  Lief en ik lezen dit stukje samen (terwijl ons grut (2,5 en 7 jaar oud) uit logeren is) en realiseren ons…’dusss…over een paar jaar hebben wij dit soort moppen en gesprekken ook aan tafel’. Goed dat je ons even voorbereidt. :)

 2. Kim schreef:

  Whahahaha!!! TE grappig

 3. Jeanique schreef:

  eh…eh……10 was ze toch?…..

 4. Eveline schreef:

  Vandaag waren de broer van mijn lief en twee neefjes (niet zijn kinderen) op bezoek. Broer vond het nodig zijn neefjes van 10 en 12 te vertellen dat je je vooral daar onder moet scheren want ‘birds’ vinden het niet fijn om met een bek vol schaamhaar te zitten als ze je pijpen. Parrrdon? Ik ben helemaal voor voorlichting en open zijn met kinderen, maar dit vond ik echt geen gesprek wat je hebt met zulke jonge kinderen die zelf nog nergens haar hebben behalve op hun hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *