web analytics

77

LUNA VRAAGT ZICH AF: BENT U DAAR NOG?

Vroeger! Vroeger! Toen was alles beter! Dat is natuurlijk niet waar en dat gaat zeker niet op voor 10 jaar webloggen. Al was het vroeger wél een stuk gezelliger op dit weblog zelf. Die gezelligheid is momenteel verplaatst naar Twitter. Al hebben ook de rss-feed, de opkomst van de smartphone en sowieso het mainstream worden van weblogs, niet echt meegewerkt aan het de hoeveelheid reacties die ik krijg op m’n weblog. En daar is helemaal niks mis mee natuurlijk, maar af en toe vind ik het best jammer dat er niet meer zo veel gereageerd wordt. Ik denk dan meteen dat ik m’n schrijf-mojo kwijt ben. Of dat ik geen interessante dingen meer meemaak. Dat ik niks meer heb te melden. Dat m’n lezers me niet meer moeten. Dat ik maar beter kan stoppen! Dat ik mezelf maar moet verhangen in een hoekje! Dat ik eigenlijk nooit heb kunnen schrijven en dat het nooit meer goed komt met mij en de hele mensheid! Maar m’n bezoekersaantallen zeggen gelukkig nog steeds iets anders. Eigenlijk kan ik het ontlurkings-stukje dat ik schreef op 16 mei 2005 hier gewoon herhalen: ‘Aan de ene kant interesseert het me niks wie mijn lezers zijn. Ze komen maar en ze lezen maar en ze doen maar. Ze oordelen maar. Ze reageren maar. Of ze reageren niet. Ik kan er nu, na 10 jaar loggen, niet meer van wakker liggen. Maar dat ik er niet van wakker lig, wil ook weer niet zeggen dat ik volledig blasé ben. Van sommige positieve reacties word ik nog steeds helemaal blij van binnen. Woehoe! Ze vinden het een goed stukje!’ En die ontlurkings-actie toen was superleuk (met maar liefst 424 reacties) en ik het zou het enorm waarderen als jij als lezer in deze #10jaarluna week even iets van je laat horen. Dat je me leest! Dat m’n haar zo goed zit! Dat het tijd wordt voor een nieuwe vormgeving! Of ik Bruce de groetjes wil doen? Dat die bril toch echt niet meer kan nu! Of dat ik meer moet schrijven. Of minder natuurlijk. En dat kan door gewoon een reactie achter te laten bij 1 van de stukjes die ik deze week ga schrijven, maar nog leuker vind ik het als je een kaartje stuurt. Een écht kaartje! Langskomen mag ook! Vind ik leuk. Heel leuk!

Electric Luna
Heiligestraat 29
4001 DK Tiel

Dit vind je misschien ook leuk...

77 reacties

 1. esther schreef:

  Ik lees je hoor! Heel graag zelfs en al heel wat jaren inmiddels. En ja, bekend fenomeen: ook bij mij zijn de reacties mager in vergelijking met ‘vroegah’- reacties krijg ik nu meestal op Twitter. Ook leuk, maar toch, ik mis ze weleens op m’n weblog!

 2. Ivon schreef:

  Ik lees nu al heel wat jaartjes je blog en ik mis er geen 1 hoor! :-)
  Ik zelf heb dit jaar nog maar 2 x geblogd maar goed dat heeft andere redenen.
  Vanavond ook even daar weer een update neerzetten en zorgen dat ik er weer wat meer routine in krijg.
  Twitteren is zo veel makkelijker en sneller om even kort wat kwijt te kunnen terwijl een blog lezen eigenlijk veeeeeel leuker is!

 3. MarinaTwiet schreef:

  Ik lees je heel graag, maar laat niet altijd een reactie achter. Je stukjes zijn leuk, lief, dapper, om te gillen van de lach en soms heel erg serieus. Ik hoop dat je nog heeeeel lang doorgaat met schrijven lieve Luna. Ik stuur je zeker een écht kaartje :-) Je weet trouwens wel wat je de postbode aandoet met deze oproep hè :-))
  Liefs uit Leiden, Marina

 4. Paula schreef:

  Ok, hier even een reactie dan! Ik lees je blog en vind het super leuk dat je zeer regelmatig een bericht blogt.. En om maar meteen even op te biechten.. op een regenachtige zondag heb ik wel eens je halve archief doorgelezen. Keep up the good work!

 5. Krista Huysman schreef:

  hoi hoi,
  Ik lees je blog regelmatig…
  Vind het heerlijk om je verhalen te lezen en moet ook regelmatig grinniken hoor!
  Arnoud (wokkel) en ik komen van de week zeker een keertje langs… even kijken wanneer hij vroeg uit zijn werk komt…
  Tot snel! Op naar de volgende 10 jaar!!!
  Liefs,
  Krista

 6. Webwandelaar schreef:

  Lieve Luun. Ik lees je stukjes al sinds Electric Luna. Ik vind ze leerzaam, visieverruimend. Ik geniet altijd van je openheid en eerlijkheid. Toen en nu nog. Ik kan je niet zeggen of je iets anders of beter moet doen. Want jij bent gewoon Luun. Je hebt geen regisseur nodig, geen sturing.
  Moet ineens denken aan die bos bloemen die je ooit kreeg, zomaar van een lezer. Dat was nog eens leuk. Wat je ook doet, het is ok….

 7. Esther schreef:

  424 kaartjes! Dat gaat leuk worden :) What can I say? Je bent gewoon een beroemdheid in je eigen weblogland! En misschien ook wel erbuiten :)

  groetjes,
  Esther (van het poezenspeldenkussen… in ruil voor de knoopjes. wiehoe!)

 8. plukdenacht schreef:

  Ik (ex-Tielse Amsterdammer) reageer normaal gesproken nooit, maar lees je dus wel. Gefeliciteerd met je 10-jarige weblog.

 9. Jessica schreef:

  Ik lees al vanaf het begin mee. Je staat hier op werk ook in mijn favorieten, ik lees je stukjes altijd om de dag mee te beginnen :)

  Echt kaartje gaat vandaag met de post mee!

 10. Jolein schreef:

  Ook Lurker Lein Leest Luna! (en waardeert haar zeer)

 11. Kaatje schreef:

  Ik lees ook al jaren mee , maar reageer eigenlijk nooit.
  Ik geniet van je stukjes, ze zijn ontroerend, hilarisch, grappig, herkenbaar, maar altijd heerlijk om te lezen!

 12. Sandra schreef:

  Natuurlijk krijg je een reactie, ik ben zo’n lezer die weinig van zich laat horen, maar wel al trouw jou jaren volgt :-)
  Ik vind je log helemaal geweldig :-)!!!!!
  Ga alsjeblieft zo door. Enne, ookal vind ik je webdesign prachtig, het word inderdaad tijd voor een nieuw uiterlijk ;-)
  Het kaartje gaat vandaag op de bus en ik wens je er heeeeeeel erg veel toe.

 13. Martijn Rosdorff schreef:

  En die mensen die langskomen leveren weer stukjes op, dat kan niet missen! Ik verheug mij!

 14. Zezunja schreef:

  De ontlurkingsweek: good ol’ times! Proficiat!

 15. Araglin schreef:

  Hoi Luna, ik lees al jaren en jaren mee (en herinner me nog bijvoorbeeld de weblogmarathon met 10e als de dag van gisteren), maar mijn reacties zijn op twee vingers te tellen… Ja, da’s eigenlijk best erg… Maar: weet dat maanisch.nl erg gewaardeerd wordt – op naar de volgende tien jaar! Dikke zoen!

 16. Minca (gazimiki) schreef:

  Lees je ook al vanaf t begin en sla geen stukje over. Blijf vooral schrijven!

 17. janine schreef:

  Lieve Luna, ik lees je niet vanaf het begin maar heb wel elk stukje 3 x gelezen! Misschien telt dat ook! Lees je al heel wat jaartjes en ben dol op je! Naast dat je erg leuk schrijft ben je byzonder attent, dat heb ik zelf al 2 x mogen ervaren! So Luun go on go on!! En dan je haar? Dat zit al 10 jaar onwijs goed! Dikke kus, kaartje komt eraan! X

 18. Luna schreef:

  Lieve lezers! Ik word heel blij van jullie reacties! Dankjewel! En de zon schijnt ook nog! :-)

 19. Nathalie schreef:

  Hoi Luna,
  Ik lees je log al sinds de Electric Luna tijd toen het nog geen maanisch was.. :) Super! Heb met je meegeleefd in je belevenissen en reageer eigenlijk echt bijna nooit! Soms eens een verdwaalde reactie maar niet op ieder stuk dat je hebt geschreven. Ben blij dat je nog steeds logt. Dikke knuffel van Ploesiepoes Chan en mij ;-)

 20. Marco schreef:

  Hoi Luna,
  Ik ben ook zo’n lezer van het eerste uur, uit de Electric Luna tijd.

  Blijf vooral zo doorgaan, ik lees je altijd graag

 21. Roos schreef:

  Wat zit je haar goed!

 22. Oona schreef:

  Hallo Luna,

  Ik lees je weblog pas sinds een paar weken, maar ik ben er al helemaal aan verslaafd. Je schrijft heel beeldend en ik ga er helemaal in mee. Stom dat ik toen ik je archief doorspitte op een filmpje klikte van RTL en je ineens ‘in levende lijve’ zag.
  Dan word je ineens zo echt.
  Ik hou het liever bij je foto en je verhaaltjes, zodat de verbeelding in tact blijft.
  Dus ik kom ook niet langs, maar ik hoop van harte dat je door blijft schrijven en wens je een super leuke dag toe met al je fans.

 23. kika schreef:

  Ik lees je al bijna 10 jaar heel graag. Als je vaker je foto zou verversen zou ik vaker zeggen dat je haar leuk zit :-)

 24. Peldy schreef:

  Lieve Luna,
  Sinds ik mijn evenbeeld van je heb mogen ontvangen, kijk ik telkens op je blog in de hoop een glimp van die knappe Bruce te kunnen zien. Mijn baasje denkt dat Bruce en ik een enorm knap setje zouden vormen. Wil je Bruce eens vragen of hij van poezedames met roze hoofddoeken houdt?
  Liefs van Peldy uit Amsterdam

 25. Helma schreef:

  Hoi Luna, ook ik les je trouw, reageer nooit maar bij deze dus wel opdat je niet zult stoppen. :-)
  Ga door en aai Bruce en de rest over zijn/hun bolletje. :-)

 26. Mia schreef:

  Hallo Luna, gefeliciteerd met je jubileum! Ik lees je stukjes graag, soms ben ik ontroerd, soms moet ik heel hard lachen, soms ben ik het helemaaaal niet met je eens of raakt een stukje me minder, maar elke dag kijk ik even of er weer een nieuw stukje van je op je site staat: ga vooral door! groetjes Mia

 27. PM schreef:

  Hey Luna,

  Ik lees je weblog alweer een paar jaar (vooral via m’n rss-reader), maar dit is geloof ik de eerste keer dat ik reageer :-)

  Ga vooral door met je weblog!

 28. lien schreef:

  Ik heb je pas een paar maanden geleden ontdekt en ik lees je logs met veel plezier. Het is natuurlijk ook zo dat mensen denken (ik dus ook) dat zo’n popi weblogger niet echt op reacties zit te wachten want gelezen wordt ze tóch wel. Maar super dat je het al 10 jaar doet!!!! Ik zal eens zoeken naar een leuk kaartje voor je :-)

 29. Linde schreef:

  Luna!
  Tuurlijk moet je doorgaan met schrijven. En reacties zijn leuk maar stiekem meelezen is nog veel leuker. Dus houd vast aan je bezoekersaantallen. Ik check elke dag of je wat geschreven hebt. En soms vind ik je stukjes stom. Maar dat is heeeel soms. Over het algemeen vind ik ze leuk, grappig, ontroerend, moedig, etc.
  Ik heb al je logs gelezen. Een paar jaar check ik je bijna elke dag. En al je logs heb ik inmiddels meerdere keren gelezen. Ook weet ik wat je moet gaan doen. Een boek schrijven. Een beetje in de stijl van Evelien van Martin Bril. Zou je goed staan!
  Ga door, ga door.

 30. Anonieme lurker schreef:

  Wat een feest! Luna, mensen als jij maken de wereld een stuk mooier :)Lekker zo doorgaan. Ik lees je al jaren met veel plezier en soms een traan. Herkenbaar. De PloesiePoesie die je van Murphy gemaakt hebt, is en blijft mooi. Hiep hoi. Proost en op naar de volgende 10 jaar :)

 31. Lynn schreef:

  Lees je blog ook al minstens 7 jaar, dus gewoon lekker doorgaan :) Enne, ben benieuwd hoeveel scary types jij langs gaat krijgen naar aanleiding van je adres ;)

 32. Vera schreef:

  Eigenlijk reageer ik altijd op je logs. Alleen niet online :)

 33. Puck schreef:

  Ja, ik lees nog steeds mee… Het ont-lurkingstukje staat me nog goed voor de geest en het verbaasd me eigenlijk dat dat alweer 5 jaar geleden is. Tjonge wat gaat de tijd toch snel en blijkbaar lees ik al best lang mee, want ook je 3 jarig jubileum heb ik meegemaakt!

 34. Josephine schreef:

  Wat zit je haar goed!
  Josephine
  (snel weer terug in lurkstand)

 35. AWeetje schreef:

  Ik lees je al 6 jaar!!!!!!!
  Dat kan ik niet eens van de krant of nu.nl zeggen:D

  You go girl!!!

 36. snoefje schreef:

  lurk lurk Lees al jaren met heel veel plezier je stukjes! En hoop je nog vele jaren te kunnen volgen!

 37. gewebkijk schreef:

  hiep hiep hoera! :-)

 38. BroederMonster schreef:

  Ik lurk wat af hier hoor… en geniet van je stukjes. Vooral van de poezen stukjes.

  Wat mij betreft verhang je jezelf nog even niet en schrijf je door.

 39. Hans schreef:

  Ik lees je graag, Luun. Omdat ik vind dat je erg leuk schrijft en omdat ik daar strontjaloers op ben. Ik vind dat je meer moet schrijven. Zeker één stukje per dag. Ik reageer niet zo vaak, maar ik lurk altijd. Ik ben een fan! Je ziet er ook altijd zo kek uit.

 40. Hans schreef:

  Oja! Je blog smartphone-fähig maken. Dan ben je weer helemaal futureready.

 41. patchwork schreef:

  Met zoveel fans kun je wel een eigen afkickkliniek openen als je stopt met bloggen!!!
  Worden we in ieder geval vast en zeker goed verzorgd, met veel geknutsel, en goed gevoed!

  Proost op de volgende 5 jaar!

 42. Marloes schreef:

  Zeg wat denk jij nou? Dat ik tijd heb om te reageren? Ben al de hele dag bezig om de antwoorden op je quiz te vinden!!

  Maar ik kom met liefde wel weer een keertje gezellig naar Tiel!!

 43. Debbie schreef:

  Tiel is helaas een beetje te ver weg voor mij (vanuit het Groene Hart) maar ik wil je wel even laten weten dat ik je log al JAAAAAAAREN met veel plezier lees. Ga zo door, niks veranderen. Bril is leuk, haar ook, nieuwe lover volgens mij ook…;-)

 44. Martine schreef:

  Lieve Luna, je bent te gek, ik lees met veel plezier al een jaar of zeven je weblog. Grappig, eerlijk en heel herkenbaar! Ga zo door, ik zou je echt missen als je stopt!

 45. Lieve Luna,

  Met veel plezier lees ik je stukjes. Vroeger en nu nog steeds. Ben blij dat je het GROTE GELUK gevonden hebt in Tiel!!

  Groetjes!

 46. Esther schreef:

  Hoi Luna,
  Lees mee vanaf het begin. Je schrijft erg goed, vooral mee doorgaan…. Ik reageer bijna nooit omdat vaak al in eerdere comments staat wat ik ook vind, dus dat vind ik dan dubbelop, maar ik heb ook altijd last van “web-schroom” gehad….pas sinds Facebook reageer ik op stukjes en schrijf ik zelf wel eens wat… Je openheid is bewonderenswaardig ! Chapeau…

 47. Paul schreef:

  Luna, ik lees je al sinds electricluna, dus alweer heel wat jaren. Ik reageer soms maar meestal is er al een reactie die vergelijkbaar is aan wat ik wilde zeggen.

  Het is absoluut tijd voor een redesign (vooral om het op de smartphone beter leesbaar te maken). Ga door met het stukjes schrijven. Fuck it, dat iedereen tegenwoordig twittert. Er zijn ook nog mensen die wel meer dan 140 tekens lang ergens de aandacht bij kunnen houden, dus jouw publiek wordt met het verdwijnen van al die andere weblogs alleen maar groter.

 48. Anja schreef:

  Ik beken, ik lurk al 7 jaar al niet langer jouw weblog…
  Proficiat!!! Met je leuke haarstijl en met je weblog!!!
  Dat laatste vind ik een hele prestatie!!!

 49. dndre schreef:

  heb nog geen blogje van je gemist vanaf dag een en check zeer regelmatig de site. Ik wil meeeeeer

 50. Ivon schreef:

  Naast een reactie hier gister van mij is er vandaag ook een kaartje op de post gedaan :-) xxx.

 51. Caroline schreef:

  Ik wilde pas schrijven als ik ook het antwoord op vraag 16 voor elkaar heb maar nog niet gebeurd maar er wordt stevig geoefend. Hoop dat het paarse wonder het blijft doen tot ik het ook kan. Nu ga ik een leuke kaart voor je maken, je vermaakt mij al 10 jaar met je schrijfsels.

 52. Janine schreef:

  Je stukjes zijn te gek, je haar zit geweldig en je bril is volgens mij helemaal van deze tijd!!!

  Ik blijf je volgen.

 53. Miss Molly schreef:

  hahaha, dit was weer een geweldig stukje!
  Liever 1 blogje dan 20 tweets,so please keep up the good work!

 54. Kange Lees schreef:

  Wat een klus die quiz! Via Google en ik ben nog niet eens op de helft. Ik lees al meer dan vier jaar mee. Zo kom ik ineens op een stukje uit 2003 wat nog hartstikke actueel is. Oh ja, en je haar zit goed!

 55. emil schreef:

  gefeliciteerd! keep up the good work. je verhuist al jaren met me mee!

 56. marianne schreef:

  luna….. blijf vooral schrijven. ik lees je al vanaf week 2 of zo en volg je al die tijd. heerlijk lachen, heerlijk huilen, heerlijk herkenbaar! ik reageer eigenlijk nooit, maar wil zeker niet dat je je daardoor eenzaam voelt!!!!!!

 57. Sandra schreef:

  nou moe, heb ik heel verhaal getikt, refreshed mijn browser en ben ik alles kwijt:(. Afijn. Nog steeds een trouwe lezer, jouw blogs vervelen NOOIT, ben een trouwe lurker. Vorig jaar gaf je mij twee ploesies voor het zoontje van mijn overleden beste vriendin. Die ploesies vinden het wonen bij dit blonde knulletje nog steeds heel leuk en dat maakt mij ook weer heel blij. Dus blijf vooral doorschrijven, ik lurk graag nog verder. Have fun. Fijne groet, Sandra

 58. Rob schreef:

  Hai Luna,
  ik lees je met veel plezier. Soms zitten er maanden tussen dat ik je blog bezoek maar dan spit ik vaak je archief even lekker door.
  Gewoon doorschrijven dus!
  Groetjes,
  Rob

 59. Martine schreef:

  Hoi Luna,

  Vandaag ben ik bij je op de thee geweest, nou ja, virtueel dan met streetview. Met heerlijke koekjes, bergen paaseitjes en na de thee een borrel heb ik op je 10-jarig jubileum getoast!
  Ga vooral nog heel lang door.

  Groet Martine

 60. Johannet schreef:

  Het meest heb ik genoten van de bejaarde triviant stukjes. En je relatie stukjes, en je katten stukjes, eigenlijk kijk ik iedere dag of er iets te lezen valt. Ach wat ken ik je goed. (*&^*%$ moeilijke quiz)

 61. Annelies schreef:

  Hoi,

  Ik lees je blog sinds een paar maanden ik lach me een bult soms maar ook je serieuze stukjes zijn goed, je komt op mij over als een heel leuk en ook sociaal mens die ook wat voor de medemens overheeft. Keep up the good work en ik blijf je lezen!!
  Groetjes,
  Annelies

 62. Stephanie schreef:

  Ik lees ook al wat jaartjes je verhalen. het blijft boeien, maar reageren doe ik bijna nooit. Maar blijf schrijven!

 63. Kim schreef:

  Ben een nieuwe lezer (sinds de blog-verkiezing). Vindt het erg leuk om je stukjes te lezen. Superhumor. En ben blij dat er nog geblogt wordt voor ‘ons’ die wat achterlopen en nog altijd niet ’twitteren enzo…’

 64. marijke schreef:

  ik reageer sóms, maar lees altíjd!en je haar zit goed vandaag!

 65. Debbie schreef:

  Hoi!
  Ik ontlurk mij hierbij. Ik lees je pas sinds twee maanden, maar blijf je volgen!

 66. anoeska schreef:

  Je blogs zijn hilarisch & ik lees ze met veel plezier :-D
  Mocht ik van de week toevallig nog naar de AH in Tiel moeten, kom ik ff een taartje eten, haha!
  Maar dan wil ik wel voorgesteld worden aan Bruce!

 67. Birgit schreef:

  Ben een fervente bloglezer uit België. Veel teveel te lezen (en te schrijven voor mijn werk) en dus kom ik er vrijwel nooit toe om een reactie achter te laten. Ik geniet van je stukjes omwille van je ongedwongenheid en absolute eerlijkheid, het je m’en foutisme. Doe er gerust nog tien jaar bij!

 68. Melody schreef:

  Hoi Luna,
  Ik lees je stukjes altijd! Ik haal er soms wat uit, lees stukjes voor aan mijn vriend en wordt er over het algemeen blij van. ik haal er troost uit, relativeer de zaken met je mee en hoop dat je nog heel lang doorgaat met schrijven!
  Reageren doe ik alleen bijna nooit- er valt soms niet zoveel aan toe te voegen of ik moet gewoon weer verder met de idioterie van alledag. Maar bij deze: ga door!!
  Dikke zoenen uit Utrecht!!

 69. artgrrl schreef:

  natuurlijk lees ik je nog steeds! alleen jammer dat ik je niet zomaar in het wild tegenkom in de stad nu je verhuisd bent…

 70. Aeros schreef:

  Ik volg je nog steeds met veel plezier en ben zelf niet zo van het reageren. Maar schrijf alsjeblieft door!

 71. hoek schreef:

  tuurlijk! ik ben er nog :)

 72. Groentje schreef:

  Hallo Luna

  Ik lees je nu 8 jaar, sinds ik met #rolandow ben. Ik vind het nog steeds fantastisch. Ook leuk dat je nu zoveel schrijft. Ik kan lachen en huilen om je stukjes. Nog 10 jaar erbij? Proost he.

 73. Bianca schreef:

  Hoi Luna,

  Al een tijdje lees ik je blog met heel veel plezier, ff lekker lachen of ff een traantje wegpinken. Keep up the good work!

 74. edwin schreef:

  nou ik kom net pas voor het eerst op deze pagina (toegegeven, via Twitter) en heb even rondgeneusd. Alhoewel ik niet zo van kattengejank hou en mezelf nooit interessant genoeg vond om te publiceren op het web(of het nooit durfde…), kan ik het van anderen wel waarderen. Je 2e lustrum is zeker ff de moeite waard om bij stil te staan. ik snuffel nog eens rond, kijk ff de kat uit de boom, maar kom ook zeker nog eens langs!

 75. Karin schreef:

  Aan het einde van de 10 jaar Luna week, zal ook ik nog even zwaaien: Zwaai!

 76. Coby schreef:

  Door de jaren heen, zo nu en dan…. klikkerdeklik, even lurken, mok koffie, koekje en een paar regels no-nonsense Luna. Dat maakt me blij.
  10 jaar! Geweldig. Gefeliciteerd en lieve groetjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *