web analytics

27

LUNA EN DE BOERDERIJPOESJES

“En we hebben hier kalfjes en paarden en honden en poesjes en schapen en kippen en varkens”, vertelde zoontje B. van vriendin T. en vriend F. nadat P. en ik waren gearriveerd bij hun trailer in Weesp. “Eh, zei je poesjes?”, vroeg ik. “Ja, er lopen hier in de zomer altijd kittens rond”, zei vriend F. alsof het de normaalste zaak van de wereld was. “Waar? Waar? Waar?”, vroeg ik gretig, want in mijn belevingswereld is er dus niets leukers dan babypoesjes. Gelukkig wilde zoontje B. best met mij op zoek naar de kittens en uiteindelijk vonden we 6 kittens van het allerzachtste pluis en met de allerliefste neem-me-mee-ogen, slapend in een hooischuur. De rest van de dag speelden de kittens met ons en met elkaar rondom de trailer. En ik kon me niets leukers en lievers voorstellen dan kijken naar die jonge bolletjes. Elk blaadje en steentje dat ze tegenkomen moet worden aangeraakt. Tik. Tik. Tik. Rollen. Rennen. Draaien. Ik hield het haast niet meer van al dat schattigs om me heen. Even probeerde ik nog om P. over te halen om er eentje mee naar huis te nemen, maar hij kon de grote babyblauwe ogen beter weerstaan dan ik. ’s Nachts gingen de poesjes weer richting de boerderij om daar te slapen, maar toen om een uur of 5.30 de haan begon te kraaien en ik zachtjes aan half-half wakker werd, merkte ik dat er aan de andere kant van de klamboe een snorrend poesje tegen m’n wang aan het knorren was. En is er iets leuker dan om 5.30 wakker worden met een snorrende kitten naast je hoofd? Ja! Met dat snorrende poesje en een dikke wollen deken naar buiten lopen, de natuur in! En dan samen met dat poesje in een hangmat gaan liggen, samen onder de deken. Lekker warm. Een beetje knuffelen en aaien en snorren. En dan samen in slaap vallen en zachtjes door de wind worden gewiegd. En toen ik 2 uur later wakker werd en naar de bomen, de lucht en het slapende kittentje keek wist ik: Life doesn’t get any sweeter than this.

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Janssen schreef:

  Dat is het ultieme geluk:):):)
  P,hoe kun je dat weerstaan!!!!:):)

 2. Brooklyn schreef:

  Aaaaahhhhh…..ik wil die rechstonder! Maarre, wat moet jij met een dikke wollen dikke tijdens een hittegolf?

 3. Janine schreef:

  Nou zeg, wordt ik zomaar als spammer betiteld omdat ik een website wil laten zie met betrekking tot dit onderwerp. niet iedereen met een url spamt hoor, x Janine

 4. Luna schreef:

  Janine, volgens mij mag je hier best een url laten zien hoor… al weet ik zelf ook niet helemaal hoe mijn spam-controle-systeem-mannetjes werken… :-)
  En Brooklyn, om 5.30 is het nog koud buiten hoor! En die rechtsonder was superlief en knuffelig… maarhelaas (of misschien maar goed ook) was die al vergeven… net als die erboven met die blauwe ogen… het poesje linksonder lag met me in de hangmat, die was ook iets ouder dan de rest… 12 weken ofzo… en ik hoorde al een verhaal van dat niemand haar wou omdat zij er zo ‘gewoontjes’ uitzag en dan gaan bij mij alle bellen rinkelen… volgende week ga ik soweiso nog een dagje in m’n eentje naar de trailer… zonder P. ;-)

 5. Anneke schreef:

  Gewoontjes?? Daar krimpt mijn hart van ineen. Zo’n prachtig poesje, en dan ’s nachts snorrend naast je liggen. Het ultieme geluk. Poesje verdient je gewoon.

 6. Janssen schreef:

  Geen enkele kat is ‘gewoontjes’,echte liefhebbers interesseert het geen barst hoe een kat er uit ziet……:):),mij tenminste niet!!!:)

 7. Kaat schreef:

  Ik ben nu ook aan het drammen; ik wil er ook nog een! Maar ja, eerst maar eens groter wonen.

 8. Jitske schreef:

  Wat LIEF! Allemaal! En hoe durven mensen te zeggen dat dat lieve mopje of überhaubt om het even welk poesje “gewoontjes” is?! Mijn poezenmoeder hart kan daar niet tegen en ik krijg er tranen van in mijn ogen. Luun, ik hoop dat ze binnenkortt bij jullie rondhuppelt, dan kom ik meteen op kraamvisite (heb er nu al zin in!).

 9. marijke schreef:

  OOoooh!! Als ik later alleen ga wonen wil ik er ook terug een paar in huis! Ben er nu zeker van :-) Zo’n mooie beestjes en lief ook :-D

 10. Suffie schreef:

  Hatsjoeh!!!!

  *Snirf!!*

 11. n8vlinder schreef:

  Wat ben je toch een schatje!

 12. Luna schreef:

  Ja, gewoontjes, gewoontjes… de meeste mensen kiezen blijkbaar liever voor de poesjes rechts… die hadden een soort van Perzische mix in zich…

 13. Nina schreef:

  Ik smelt! Ik wil ze allemaal!!!!

 14. Maurice schreef:

  Tja..Tegen die blauwe oogjes van rechtsboven kan ik ook niet op Luna…

 15. Vic schreef:

  Nu weet ik het zeker! Vanuit mijn kantoortje nabij de Nieuwmarkt had ik al enkele keren een he-zou-dat-Luna-zijn-die-daar-voorbij-loopt erlebnis. De afgelopen dagen niet, maar als jij in Weesp zit zou dat best kunnen. Of je hebt een dubbelganger!

 16. Luna schreef:

  Ik woon in de Nieuwmarkt-buurt Vic, dus dat zou best kunnen!

 17. Japie S. schreef:

  Goh… Wat een schatjes! Rechtsonder is mijn favoriet.. Wij hebben vanacht buiten op ons balkon geslapen.. Vanochtend vroeg ons kleine poesje van het dak gered… Katten zijn geweldige dieren!

 18. helena schreef:

  @ Janine: wilde je toevallig de url van ‘cute overload’ laten zien?

  Werkelijk waar Luna, een site met maar EEN doel: de wereld een beetje schattiger maken met de liefste foto’s van dieren (en dus ook kittens) ooit.
  http://mfrost.typepad.com/cute_overload/

 19. Kimske schreef:

  Weesp is geweldig! Heb er 13 jaar gwoond en alst aan mij ligt woon ik er morgen weer!
  En ooooh die poeskes dan!!!!!!Wat nou gewoontjes! Geen enkel poeske is gewoontjes!

 20. Vic schreef:

  @Luna:Ik zal de volgende keer subtiel zwaaien
  Want na jaren lezen ben je toch een beetje een bekende geworden.

 21. Ellen schreef:

  *zucht*…….kwilook. :-)

 22. Marjolein schreef:

  Ahhh wat ontzettend snoezig!

 23. Pan schreef:

  Hey zie ik daar een poesje met een hitler snorretje??
  Ik vind poes ‘gewoontjes’ het leukst!! Lijkt ook precies op mijn kat en dat is natuurlijk de allerliefste poes!!

 24. robbert schreef:

  Sorry, maar kan het echt niet laten: het moet “than” zijn en niet “then”.

 25. Joyce schreef:

  Aaaaahhhh!!! Hebben! Hebben! HEBBEN!! HEBBEN!!! Hebben!!!!!!!!!!! NU!

  Echt… te cute! Te cute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *