web analytics

6

LUNA LAAT HAAR HANDEN LEZEN

Vriendin L. was jarig en ik dacht; laat ik haar in plaats van die 4 flessen Prosecco, of die 6 flessen Chardonnay, of dat doosje champagne nou eens iets anders geven. Iets waar we samen wat aan hebben. Iets wat we allebei leuk vinden, behalve drank dan. Laat ik haar Een Moment geven! Een Ervaring! Iets Unieks. Laat ik haar eens meenemen naar iets waar ze zelf nooit naartoe zou gaan! Laat ik haar eens meenemen naar een handlezeres en als we daar dan toch zijn, dan laat ik ook meteen mijn handen lezen. Altijd al willen doen. Dus zo zaten wij afgelopen vrijdag op een stoeltje ergens in de Amsterdamse Jordaan met een kopje thee naast ons en een Argentijnse handlezeres voor ons. En nu gelden natuurlijk heel veel dingen voor iedereen. Zo kan iedereen zich wel vinden in het zinnetje: “Vrijheid is belangrijk voor jou.” En als een handlezeres tegen mij zegt: “Je hebt heel veel energie, heel veel positieve energie”, dan neem ik aan dat zij dat niet uit mijn handen kan lezen, maar uit mijn nogal drukke en hyperactieve aanwezigheid. Maar toen de handlezeres zei dat ik iets ingrijpends had meegemaakt op m’n 33e en dat m’n levenslijn daar stopte, maar dat er een tweede en sterkere levenslijn verder ging had ik wel even zoiets van; hoe kan jij dat nou weten? En zo hadden vriendin L. en ik allebei YinYang-duimen en de handlezeres vond het niet gek dat wij al jarenlang vriendinnen waren. Want Yin-Yang-duimen zorgen voor een extreem sterk rechtvaardigheidsgevoel. Konden wij ons wel in vinden. En vriendin L. en ik hadden bewust niks verteld over ons persoonlijke leven of beroep, maar de handlezeres zei meteen toen ze mijn handen zag: “Nee, dit is geen carrièrehand. Je hebt de hand van een schrijver. Of een kunstenaar. En na je 40e zal je pas tot volle bloei komen, dan gaat er iets groots gebeuren op creatief gebied.” En met zoveel positiviteit kon ik eigenlijk best wel leven tot ze verder ging: “En je hebt hier een lijn staan en die betekent dat je een aanleg hebt voor een verslaving.” Ik keek naar m’n hand en ik zag ‘m staan. “Heb alleen ik die?”, vroeg ik, “waarom heeft zij die niet? Zij is nog veel erger dan ik!” Ik rukte de hand van L. naar me toe en bestudeerde ‘m minutieus. Niks geen verslavingslijntje te vinden. Iets wat gewoon bloody fucking onmogelijk is! We hadden die avond 2 flesjes Chardonnay per persoon nodig om alle mededelingen van de handlezeres te verwerken.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Gerard schreef:

  Je drukke en hyperactieve aanwezigheid is toch ook een vorm van verslaving? Fijn dat je die hebt. Wat zou ik met mijn verslavingen moeten als ik zonder jouw humor moest proberen mijn katers te verwerken en mijn poesjes in de steek oest laten?
  Beter een handlijntje verslaving dan een lijntje coke, zou ik maar zeggen.

 2. Luna schreef:

  @Gerard: Oeh, ik ben jaloers op die laatste zin van jou! Echt! :-)

 3. janine schreef:

  Oh wat te gek! Luna wil je mij haar nummer sms-sen? Ben benieuwd naar mijn verhaal! Dat jij ooit een klapper gaat maken met schrijven had ik je ook kunnen voorspellen!! Hahah ik hou hiervan!!!

 4. Luna schreef:

  Ik zet ’t even hier neer…
  De dame heet Isabel Capelli en is Argentijns, maar spreekt prima Nederlands (maar wel met een heerlijk accent)… En ze is echt heel lief en grappig en gezellig! Je voelt je meteen op je gemak…
  Een sessie duurt +/- 1 uur en je krijgt een cd mee met alles wat verteld is… Kost 65 euro…
  Ze werkt vanuit de Jordaan…
  Haar nummer: 06 30 07 40 85

 5. Inge schreef:

  hmm, goeie tip, en een heerlijk verhaal!

 6. esther schreef:

  Mij is ooit de hand gelezen door een dame die zei dat ik ‘ook niet ouder dan 50 zou worden, net als zij, grappig zeg’. Sindsdien heb ik het helemaal gehad met handlezeressen- talk to the hand zeg ik als ze in de buurt durven te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *