web analytics

5

LUNA EN J. GAAN DUS NIET NAAR JAMAICA

beginpaginatotaal

IMG_5051
Oooh Nien! Opschieten! Opschieten! Ik was vanmorgen gewoon wakker om 6:00 en eruit en schrijven, werken, gewoon m’n dingen… tot ik er ineens achter kom dat ik om 10:00 een zakelijke afspraak heb in Utrecht! PANIEK!!!

IMG_5052
Ja, opschieten! Snel poepen, plassen en door!!!!

IMG_5058
Maar wat moet ik aan??? Ah, well, who cares! Een vintage nep-dirndl, grijze bloem, zwarte bloem. Wat een depressieve outfit eigenlijk, nu ik ’t zo terugzie, maar ja, ik moest me haasten!!!

IMG_5059
Troosteloze toestand op CS Tiel.

IMG_5060
Gelukkig was ik wel op tijd.

IMG_5061
Troosteloze lege trein.

IMG_5062
Bijzondere horoscoop in de Spits. Hier wist ik nog niet dat ik later op de dag in de ban van een fictief persoon zou raken. Of eerder; een bedrijf. Of eigenlijk; Arke!

IMG_5064
Mijn afspraak was om 10:00 in de V&D, maar die is nog gesloten. We doen daarom een koffie in een tentje in Utrecht centrum. Of eigenlijk dronk ik thee.

IMG_5067
Oh, en hier drink ik koffie. Maar dan bij vriendin Marloes, die in Utrecht woont en als je zo dichtbij iemand in de buurt bent, dan kun je net zo goed even langs gaan. M’n zakelijke gesprek ging goed. Denk ik. Ik moet me even concentreren op een geheel nieuw onderwerp al heeft het wel met het schrijven over seks te maken. Ja, lekker cryptisch Luun. Ja, sorry hoor! Als Marloes en ik zijn bijgepraat ga ik weer op huis aan.

IMG_5069
Met de trein. Waar ik vergeet in te checken en daar kom ik net achter voordat de trein wegrijdt.  Ik probeer om alsnog in te checken, maar die incheckpoortjes staan dus boven in de centrale hal en niet op de perrons, waardoor mijn trein uiteindelijk voor m’n neus wegrijdt. En… om het allemaal nog erger te maken; het ging ook nog regenen en nu zijn al m’n kleren doorweekt, inclusief m’n nep-dirndl en nu heb ik het koud en ben ik HEEL zielig. En ik heb honger. Ik koop een broodje zalm, die me niet echt smaakt.

IMG_5070
Maar als ik thuis kom begint de ellende pas goed. Ik ben vergeten uit te checken in Tiel op het station, waardoor ik dus kans loop dat de NS de maximale prijs van m’n OV-chipkaart afhaalt… aaargh! HUIL! De echtgenoot brengt me even snel naar het station, zodat ik op de normale manier kan uitchecken. FIJN! Dan word ik gebeld door een anoniem nummer en die neem ik sowieso nooit op. Ik krijg ik een voicemail-bericht van een Arke-dame dat onze vakantie naar Jamaica uiteindelijk 602 euro duurder is. SAY WHAT???? De echtgenoot gaat aan het bellen met Arke, maar ze zijn zo stug en buigen geen enkele kant op en ze staan ook nog eens volledig in hun recht. Zeggen ze. “Wij hebben namelijk geconstateerd dat er een te hoge aanbiedingskorting in deze boeking naar voren is gekomen, waardoor uw reissom te laag berekend is.” SAY WHAT?? We hebben alle reispapieren al binnen en dan ineens met een ’toeslag’ van 602 euro komen… Een toeslag? Voor wat? Dat kan niemand ons uitleggen.

IMG_5071
Ik zie het allemaal niet meer zitten.

IMG_5075
Het is gewoon totaal onredelijk wat ze doen. Stunten met dikke, vette aanbiedingen, superdeals en er dan een dag later op terugkomen, want ‘we hebben ‘m per ongeluk te goedkoop aangeboden’ en er dan ineens een niet gespecificeerde ’toeslag’ bij doen van 602 EURO en ach, we mogen de reis kosteloos annuleren hoor, als we dat willen! Nee, dat willen we niet, wij willen op vakantie voor de prijs die we hebben afgesproken! De echtgenoot en ik zijn de hele avond bezig met twitteren en bellen naar Arke. Wat een negatieve energie. Godverdomme. En dat moet dan je romantische huwelijksreis zijn.

IMG_5076
Nog zo’n dikke fail! Tussendoor krijg ik een gestandaardiseerd mailtje van Arke; ‘Uw vakantie is geboekt. Dat geeft vast een lekker en gerust gevoel.’ NOT!

IMG_5077
En op Facebook staat ineens deze melding tussen alle postings! Ik ga jullie pagina niet liken, eikels! Uiteindelijk belt er een meisje van Arke ZELF naar ons rond 20:30. Misschien dat ons twitter-geweld toch iets heeft opgeleverd, al zeggen ze bij Arke steeds dat ze totaal niet onder de indruk zijn van de social media. Het meisje stelt voor om op zoek te gaan naar een vergelijkbare reis en belooft een uur later terug te bellen. Als ze dat uiteindelijk doet, dan komt ze met een reis naar Kreta of Tunesië. HAHAHAHAHA! Ja, want Kreta is inderdaad precies hetzelfde als Jamaica. Kutzooi.

IMG_5078
Een advocatenkantoor is al bezig met het aanleggen van een dossier over ‘onze zaak’. Bloed- en bloedchagrijnig en verdrietig gaan we slapen.


No, woman, no cry…
No, woman, no cry. Eh, yeah!
A little darlin’, don’t shed no tears…
No, woman, no cry. Eh!

Everything’s gonna be all right!
Everything’s gonna be all right!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. ria schreef:

  Hoi luna ,dit moet je voor leggen ,smaandags bij max vacantie programa ,echt kut zooi ,

 2. Else schreef:

  No Jamaica, no entingen ???

 3. Marjan schreef:

  Grmbl…….

 4. Cora schreef:

  Wat Arke tweets geretweet… Een leuk mooi mens verdiend een mooie huwelijksreis :-)

 5. patchwork schreef:

  Hè jeejjj! Uitgerekend jij met je vakantie-angst! Hij is nog niet eens begonnen en ´t is al stress – dit vind ik wel een heel sadistische vorm van ´face your fears´! Nu heb je die vakantie helemaaaaaal verdiend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *