web analytics

6

LUNA EN DE DINGEN OP HUN PLEK

beginpaginatotaal

IMG_3770
We zijn om 6:00 opgestaan en Nina besluit om even bij mij op kantoor te komen liggen voordat ik haar uitlaat.

IMG_3772
Dit is zo ongeveer mijn uitzicht voor de rest van de dag. Ik ben (samen met Irene van www.beyoutifuldesign.nl) de Ploesie-site weer nieuw leven in aan het blazen en dat roep ik al jaren, maar het gaat nu eindelijk écht lukken. De site is erg verouderd, er moeten van allerlei nieuwe plugins, databases, dingen geregeld worden.

IMG_3773
Hij kijkt van afstand toe.

IMG_3774
En ik zit ineens in een trip down memory lane. Ik ben natuurlijk met de Ploesie-shop gestopt toen m’n moeder in het ziekenhuis kwam te liggen. Ik kreeg het gewoon niet meer voor elkaar om alles draaiende te houden. Om te mailen, klanten online te woord te staan, gezellig te doen, opdrachten op tijd af te hebben. Ik wil nu graag nog zoveel mogelijk look-a-like PloesiePoesies online zetten, maar ik ben heel veel foto’s kwijt (of ik heb ze gewoon niet gemaakt). Ik sta wel weer ineens oog in oog met alle ziekenhuisfoto’s van m’n moeder en om het subtiel te zeggen; dat is geen pretje. Wat een slangen, wat een buizen, wat een medicijnenpompen, zakken met schoon bloed, met infuus, met vies bloed, AAARGH! Nou, even een paar keer janken dan maar en weer door! Oh, en dan ook nog bovenstaande foto van 2 jaar geleden waarop duidelijk te zien is dat er her en der wat kilootjes bij zijn gekomen. Nou ja, nog steeds 3 kilo afgevallen sinds 1,5 week, dus niet zeiken.

IMG_3784
En even een gezellige selfie met Bruce maken voor op de vernieuwde Ploesie-site.

IMG_3787
En dan Nina uitlaten. Zij haar blaas leeg, ik m’n hoofd leeg.

IMG_3788
En weer door! Kijk daar staan Bruce en ik al online te shinen!

IMG_3789
Ja, ik kan er niks aan doen, maar ook Nina mag op m’n Ploesie-site.

IMG_3790
Dit is een linzensoepje, maar dan met couscous eronder. Prima ontbijt/lunch!

IMG_3791
“Heb je je kamer een beetje opgeruimd?” “Ja hoor, een beetje.” Dat is pubertaal voor; ik heb alles achter de deur geflikkerd.

IMG_3792
Misschien is het ook niet zo’n goed idee om al mijn nagelspullen op haar kamer te zetten.

IMG_3793
Want dan wordt er dus tot diep in de nacht nagelstudiootje gespeeld.

IMG_3794_1
Hij is weer op z’n nieuwe favoriete stoel gaan liggen.

IMG_3795
Hoe lief is dit! En het is ook precies hoe ik me voel; alles valt weer (een beetje) op z’n plek. Dankjewel Karin! <3

IMG_3797
Ooh ja, mijn pesthumeur van gisteren werd ook veroorzaakt door het feit dat m’n 6 jaar oude laserprinter het had begeven en dat is een apparaat dat ik toch echt nodig heb voor het doen van mijn administratie en het maken van de kaartjes die aan de PloesiePoesies hangen. Meteen een nieuwe besteld en gelukkig zijn ze niet meer zo duur als 6 jaar geleden, maar toch.

IMG_3799
De echtgenoot en ik doen even nog wat essentiële boodschappen bij de Emté en komen deze poes weer tegen. Hij heeft pech, want de visboer staat er niet vandaag. Vindt-ie niet heel erg, want hij ligt lekker in de zon.

IMG_3805
Ik wil nu heel graag APPLAUS!!!! Dit is ‘m! M’n eigenste gekweekte courgette! Hoe groot!!!! Ik ben zoooooo trots!

IMG_3808
Ik ben er zo blij mee dat ik in een opwelling door het huis roep dat ik ‘m vanavond mee naar bed neem, maar zowel de echtgenoot als dochter S. als vriendinnetje I. kijken me aan met een blik van ben-je-niet-goed-bij-je-hoofd-dat-zeg-je-toch-niet! Maar ik bedoel er helemaal niks seksueels mee (dat is ook voor het eerst)! Ik bedoelde echt dat ik ‘m zo mooi vind en dat ik ‘m de hele avond wil knuffelen.

IMG_3811
Ooooh!!!

IMG_3812
We eten soato-soep. Hmmmmm!!!

IMG_3815
Hoe goed; chips door je avondeten!

IMG_3816
Het huidige weer is op de een of andere manier extreem goed voor m’n tomatenplanten. Nou ja, op de een of andere manier; heel veel regen met heel veel zon is waarschijnlijk voor alle planten goed. Ze groeien superhard en ik kan het haast niet bijhouden! Ze worden te groot, te hoog, te zwaar! Ik zet er nog wat stokken bij, maar zelfs die zijn bijna te kort.

IMG_3817
Dat rekje daarachter had de echtgenoot vorige week meegenomen en daar wil ik nu de komkommerplant tegenaan laten groeien.

IMG_3819
Hahaha! De meiden zitten in het zwembad.

IMG_3823
Deze komkommer groeit ook weer zo hard.

IMG_3824
Ik heb 4 komkommerplanten en ze zijn overal doorheen aan het groeien. Ik doe een poging om 2 planten tegen het rek op te laten gaan.

IMG_3825
Moet wel lukken met die kleine gekrulde takjes. Ik vind het moestuinieren echt leuk!!!! Volgend jaar maak ik ‘m nog groter en vooral; georganiseerder!

IMG_3827
Het is een klein wonder, maar dochter S. heeft zelf haar kleding uitgezocht en haar kamer opgeruimd. De vieze was deed ze in de wasmachine en… vooruit, ik heb ‘m aangezet en opgehangen. Maar toch; goed bezig. En zo hoort het ook!

IMG_3830
De rest van de avond ben ik bezig met de Ploesie-site. Ik roep nog wat dingetjes die niet goed gaan of staan en Irene fixt die dingetjes sneller dan ik vragen kan. Zo fijn!

IMG_3831
En… daar is-ie dan! Hij is af! Ik ga alleen nog maar look-a-likes maken (op dit moment) en geen andere kleine dingen meer, omdat daar gewoon teveel tijd in ging zitten. Dus… check www.ploesiepoesie.nl om te zien hoe alles geworden is (en om even te scrollen door alle poezen die ik tot nu toe gemaakt heb). En… als je HIER klikt, dan kun je m’n Ploesie-Facebook-pagina liken (en dat vind ik ook weer leuk).

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. ria schreef:

  Weer een hele leuke beleveing ,en jullie kwamen ook de vis poes tegen bij emte leuk :-D

 2. Else schreef:

  Applaus voor je courgette !!! Gewoon toppen die tomaten, beetje hard zijn.

 3. Natasja schreef:

  Wat tof dat de PloesiePoesie website weer online staat, ziet er mooi uit!

  Ik vond een klein foutje op de About pagina (http://ploesiepoesie.nl/ploesieblog/about/), sommige links naar je andere websites werken niet. Als je hier http://www.jewebsiteadreskomthier.nl van maakt, dan doen ze het wel ^_^

 4. Paul schreef:

  Hey Chantall, super hoor dat je site weer online is. En Irene is inderdaad een held(in)!

 5. Marjan schreef:

  Hele aparte staart heeft die vispoes….. of heeft hij hem aangepast aan de visstaarten van de vis die hij ziet liggen als de visboer er wél is?

  Pubers…lol….. één mantra… ‘het gaat over’ ….. soort het-is-een-fase …….

  Gefeliciteerd met je nieuwe PloesiePoesie site!

 6. patchwork schreef:

  Applaus!!! :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *