web analytics

17

LUNA EN DE BANDANA-NEGER

“Hé, waar kom jij vandaan schatje?” Vanuit het donker komt een jongen mijn kant op lopen. Ik sta onder een lantaarnpaal bij een bushalte in Almere en doe een snelle bodycheck; lekkere neger, leuke bandana en hij kijkt nuchter uit z’n ogen. Ach, een praatje kan best. “Ik heb net bij een vriendin gegeten”, zeg ik. “En waar ga je nu naartoe?”, vraagt de neger. “Naar Amsterdam”, antwoord ik. “Naar je kinderen?”, vraagt hij. Deze bandana-neger laat duidelijk geen gras over zijn flirtpoging groeien. Maar ach, een beetje flirten kan best. “Nee, naar m’n 4 katten”, vertel ik ‘m. De neger lacht een rijtje parelwitte tanden. Doe mij een in-mij-geïnteresseerde neger, een bos rastahaar in een bandana, een rijtje parelwitte tanden en ik ben bereid de moeder van z’n kinderen te worden. In een ander leven dan. “Ben je getrouwd?”, vraagt hij. “Nee, maar ik ben wel verloofd”, zeg ik. Nog niet getrouwd, dus er zijn zeker nog wat openingen bij mij te vinden, moet de bandana-neger hebben gedacht. “Kom je een keertje thee bij me drinken?”, vraagt de bandana-neger, “ik woon hierachter.” “Nou, dat vind m’n vriend vast niet zo’n goed idee”, antwoord ik laf, maar ik kijk ‘m zwijmelend aan. “Af en toe een beetje snoepen mag toch best?”, vraagt de neger. Strikvraag. “Ehm, nou, volgens mij niet.”, zeg ik. “Maar je hebt snoepen en snoepen”, vertelt de neger en hij kijkt me aan met heerlijke Bambi-ogen en ik ben bijna bereid om alles te geloven wat hij zegt. “Oh ja?”, vraag ik. “Ja”, zegt hij, “als je bij mij komt snoepen, dan zal ik je daarna niet de hele tijd gaan bellen, weet je wel.” Bellen? Bellen? We hadden het toch over neuken? Hoe komt hij nu er nu ineens bij dat hij me zou gaan bellen? Heel m’n droom van een rampetampende neger met kokosvet in z’n haar en alle standjes van de Kamasutra en dan als een soort van duo-penotti in elkaar versmelten in 1 keer naar de klote. “Bellen?”, vraag ik. “Hoe bedoel je?” “Je nummer aan me geven, weet je wel”, zegt de bandana-neger en hij houdt z’n mobieltje omhoog. Ja, doei. Ik ga m’n nummer niet geven aan een bandana-neger uit Almere! Dat is me net even te ver. Als hij nou in Amsterdam had gewoond, dan was het een heel ander verhaal geweest.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Cindy schreef:

  En wat is er nu weer mis met Almere? ;)

 2. henk de boef schreef:

  Hahaha vet verhaal. Je kunt echt goed schrijven. Ik ben verliefd op je. Maar ik zal je niet steeds bellen, weet je wel. Kijk eens op mijn site, want het is de beste.

 3. Claud schreef:

  hahaha… heerlijk om te lezen!!!

 4. swan schreef:

  Daarom hanteer ik de stelregel: bel ons niet, wij bellen u ;)

 5. Nina schreef:

  Rampetampende neger??? Hahaha!
  Je verhaal deed me denken aan een soortgelijke, maar negatievere ervaring die ik in Barcelona heb gehad, ik heb er meteen een stukje over geschreven op mijn blog. Bij jou eindigde het niet helemaal zoals je misschien had gehoopt, maar bij mij ook niet. :-)

 6. Maurice schreef:

  Komt er nu een Rasta Ploesiepoesie? :P

  Geweldig geschreven Luna xxx

 7. Brooklyn schreef:

  Whoehaha! Neuken is een optie maar bellen….hoe verzint ie het!!

 8. KatYo schreef:

  “Kom je een keertje thee bij me drinken?” vind ik ook niet echt een stoere rasta-zin, maar goed, alles kan :)

 9. seriouzz schreef:

  niet bellen maar rampentampen…ook geen vragen achteraf aub!

 10. PF schreef:

  Nou, de vraag.. ‘ehh.. naar je kinderen ? zou mij bij voorbaat een anti- climax van een ‘kwik kwakkie van een vlotte neger’ voorspellen. Hoezeer het moederschap tegenwoordig fungeert als pro bono afschrikmiddel tegen al te ijverige gigolo’s, geklasseerd worden als een afgelikte boterham , een vrouw op jaren onder een lantaarnpaal ergens in het donker (klassieke tippelplek, sic) lijkt me geen afrodisiac voor de jonge vrouw.

 11. SillyCrazyMe schreef:

  Het is wel een originele versierpoging: “Kom je een keer theedrinken?”. Die hoor ik niet vaak! :-D

 12. Carice schreef:

  Hahahaha! Heerlijk. Nee, Haarlem is inderdaad veel te ver. En inderdaad. Een kopje thee kan nooit kwaad. Daar is nog nooit iemand minder van geworden.

 13. Menno schreef:

  Luun, ik heb je net een plaatje gestuurd van Bruce Lee’s ster op de boardwalk hier in Hong Kong. Als dat niet aankomt email me dan even, ik heb een nieuwe laptop bij me en niet mijn oude adresbestand :-(

 14. Delphine schreef:

  Kopje thee Luna? Is wel weer eens wat anders als: kopje koffie glazenwasser?

 15. Dr.D schreef:

  Bandana negers zijn eigenlijk allemaal gay…
  So!
  (Nu even je sommetje oplossen…)
  eh,eh,eh…

 16. Eveline schreef:

  Een bandana-neger blijkt dus wel even heeeel anders te zijn dan een psst-psst-neger.

 17. Buurman M schreef:

  oh god… :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *