web analytics

13

LUNA WERD NIET DE BLOGGER VAN HET DECENNIUM

“Ik ben Jeroen”, zei Jeroen Mirck toen hij mijn vriendinnetje L. een hand gaf, “ken ik je van Twitter?” “Eh”, zei vriendin L., “nee, dat denk ik niet.” “Van Foursquare dan?” vroeg Jeroen. “Eh”, begon L. lachend. “Jeroen”, zei ik, “dit is vriendin van mij. Een vrouw zonder Twitter, zonder Foursquare, zonder digitaal leven.” Nou, daar moest Jeroen toch wel even van bijkomen. Maar een leven zonder weblog, Twitter, Foursquare of andere social media, behoort dus nog steeds tot de opties! Zo leest vriendin L. niet eens m’n weblog. Zij kiest ervoor om dat niet te doen, zodat we, als we elkaar zien, tenminste wat te vertellen hebben. Maar zij en haar vriend N. kozen er gisteren wel voor om met mij en de verkering naar de verkiezing voor de Blogger van het Decennium te gaan! Een verkiezing die geheel terecht werd gewonnen door Dominque Weesie. Helaas had Weesie ervoor gekozen om niet aanwezig te zijn tijdens de uitreiking. Wél had de redactie van het weblog dat hij jaren geleden oprichtte ervoor gekozen om hun lezers op te roepen tot het verkloten van het backchannel van de Dutchbloggies. En je kan er dan voor kiezen om als een mak, puberaal lammetje datgene te doen wat van je gevraagd wordt, waardoor op een groot scherm in Het Paard van Troje in Den Haag de meest ranzige beelden voorbij kwamen. Beelden van opengesperde kutten en konten die ik normaal gesproken alleen tijdens mijn werkzaamheden voor FOXY tegenkom, maar hallo, ik was daar voor m’n lol, niet voor m’n werk! Maar ik kon er gelukkig ook voor kiezen om die ranzige beelden te negeren en gewoon gezellig te praten met de mensen die ik al jaren ken. Want dat is het mooie van eigenlijk alles in het leven; je hebt altijd een keuze! Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een leuk poesje als huisdier te nemen en die regelmatig te knuffelen en aaien! Werkt zeer stressverlagend! Iets wat de mensen die ervoor kiezen om zich hun hele (digitale) leven te gedragen als een zeurend en zeikend kutwijf eens zouden moeten doen. Ik kan ervoor kiezen om te balen dat ik de allerlaatste Bloggie niet won, maar ik kies er dan liever voor om het compliment dat Wim de Bie mij gaf, namelijk dat hij mij al jaren met veel plezier leest, als honderd gekleurde veren in m’n reet te stoppen! Je kan ervoor kiezen om ‘bloggen is dood’ op een heel andere manier te lezen en voor een ‘leve het bloggen’ te gaan. Ik blijf in ieder geval bloggen tot ik er dood bij neerval. En daar kies ik helemaal zelf voor.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. esther schreef:

  Wat een GOED compliment, geweldig, van Wim de Bie! En verdiend! Blijf bloggen, graag, doe ik ’t ook, zo lang er leven is is bloggen niet dood.

 2. Marleen schreef:

  Wat spijtig dat je niet gewonnen hebt, maar leuk dat je ’t niet erg vindt! ;)
  Ik zag de dutch bloggies gisteravond nog net voorbij komen op pow tv (of zoiets) maar jou heb ik spijtig genoeg niet gezien. Was je in beeld geweest?

 3. janine schreef:

  Ik ben t eens met Wim!

 4. 10e schreef:

  Wow wat gaaf van Wim de Bie! Feli :-D

 5. Natasja schreef:

  Luna, je hebt helemaal gelijk! Het is een mooi compliment dat je genomineerd bent en ik vind het knap dat je al zo lang consequent blogt. Wat tof van Wim de Bie trouwens (ik kom hem geregeld tegen in ons dorpje ;)) en Jeroen is ook een aardige gast. Ik zag volgens mij je haar nog in beeld bij PowNews :)

 6. Liane schreef:

  Zo lang jouw publiek je maar een absolute topper vindt, en dat ben je!

 7. Ikke schreef:

  Sommige bloggers denken tenminste nog na wat ze schrijven (zoals Luna). Is bij Twitter volgens mij zelden het geval. Mensen die met Foursquare pielen, denken helemaal niet meer na waarom ze iets doen.

 8. Esther schreef:

  Tjonge, zo’n compliment van W. de Bie, daar zou je ’t toch bijna voor doen !

 9. Joyce schreef:

  Imo had je gewoon moeten winnen. (punt)
  Zolang jij blijft loggen tot je dood neervalt blijven wij lezen tot wij dood neervallen. ;)

 10. DeniseM schreef:

  Goed stukje en leuk om je stiekem in het echt gezien te hebben. Ik was er ook, iets rechts achter je, onder het scherm met de beelden die ik dus gelukkig niet eens gezien heb.

  Ik heb trouwens net als jij vriendinnen die niet bloggen, twitteren of FB’en. Sterker nog, toen ik bedacht wie er woensdagavond met me mee kon gaan besefte ik dat géén van mijn vriendinnen blogt. Daarentegen heb ik wél het idee veel blogvriendinnen te hebben. Ook leuk.

  Ga lekker door met bloggen! Ik doe het ook!

 11. Minca schreef:

  Volgens mij lees ik je blog al zolang je blogt ( rare zin :-), ik hoop dat je nooit stopt! En ja, ik vind dat jij die laatste Bloggie had moeten winnen.

 12. Brownie schreef:

  Jij had het inderdaad zomaar mogen winnen . Ik vind jou bloggen vanuit je hart . Lekker open , gek en vooral grappig. Wim lees ik ook wel maar is wat literair. Moet je tegenkunnen . Natuurlijk is Wim een bloggod , je hebt toch wel zijn voeten gekust , ik zou jou hand kussen met een diepe buiging :-)

  Blijf bloggen !

  Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *