web analytics

13

LUNA IN BEWEGING

Ik zag er zo’n 1,5 jaar geleden verdomd goed en slank uit, al zeg ik het zelf! Want ja, ik had natuurlijk net verkering, nieuw leven, nieuw begin en wat beter dan ook een nieuw, of beter gezegd; improved lichaam? Dus ik ging rennen en rennen in ik viel binnen no time enkele kilo’s af en m’n kont ging minstens 5 centimeter omhoog en m’n heupomtrek werd minstens 10 centimeter minder. Ik had totally een zieke geest in een gezond lichaam! Yeah!

Maar ja, de verkering en ik zijn inmiddels 1,5 jaar samen en ja, dan wordt het al snel; ik hoef niks meer te improven aan mezelf, want ik heb toch al verkering. Daarnaast hou ik van koken én eten én drinken, dus ja, na een zomer vol barbecues en een winter vol stamppotten met jus en worst en ik ben weer op hetzelfde gewicht als van voor 1,5 jaar geleden. Okay, toegegeven, met nog 2 kilo erbij. Of misschien wel 3, maar fuck it, daar zie ik zelf dus helemaal niks van. Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik een slanke vrouw en als ik kleding moet kopen, dan denk ik met volle overtuiging dat ik nog in een maatje 36 pas. Soort omgekeerde anorexia, niks mis mee, ware het niet dat ik toch echt 75 kilo weeg met mijn 1.75 meter lengte. En dus toch echt een maatje-42-vrouw ben. Beetje zonde van die kekke jurkjes die in de kast blijven hangen. Maar ja, sporten? Ik word momenteel al moe als ik eraan denk! En een type voor de sportschool ben ik nooit geweest en zal ik ook nooit worden. Al zou het misschien wel een optie zijn om het geld dat ik uitspaar met het niet-roken bij een sportschool te brengen, maar ik koop dan liever een keer per maand een onderdeel uit de Pip-servies-serie. Een gebaksbordje is iets blijvends en daar kun je nog jaren en jaren plezier van hebben en een gezond lichaam is iets wat je binnen een week weer helemaal naar de klote kunt helpen. Dus waar het allemaal zo’n beetje op neer komt: ik miste een stok achter de deur.

Maar die stok verscheen vorige week in de gedaante van vriendinnetje C.! “Zullen we samen gaan rennen?”, vroeg ze. Why not, dacht ik. Dus gisteren stond ik om 6.00 bij haar voor de deur om samen een rondje over de dijk te rennen. Met skyline Tiel links en de Waal rechts. Prachtig! Ook prachtig was het geluid van onze voetstappen! Voor elke stap die ik rende moest vriendinnetje C. (1.55 meter, 50 kilo) er 1,5 zetten, dus wij hadden een geinige cadans te pakken. Vriendinnetje C. hoopt in 2014 de marathon van New York te lopen. Ik ben al blij als het me lukt om aanstaande woensdag weer om 6.00 bij haar voor de deur te staan.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. sanneke schreef:

  Dat was leuk wakker worden, met jou in de Volkskrant! En volgens mij ben jij met maat 42 ook heel mooi.

 2. cassje schreef:

  goedzo!!!!!5cm kont omhoog, daar noem je wat. Volgens mij kan dat echt alleen door te joggen!

 3. MarinaTwiet schreef:

  Goed hoor! En met het mooiere weer in het voorjaar (ja, echt dat komt heel snel ;-)) word het vroeg rennen alleen maar leuker en makkelijker!Succes!

 4. darja schreef:

  run luna, run!

 5. Irene schreef:

  Wat leuk, ik ben vandaag ook weer begonnen:-) En we gaan het allemaal volhouden!!

 6. Johannet schreef:

  In het moment, heel goed, geen moeilijke doelen. Het doel is overmorgen weer rennen. Lekker overzichtelijk.

 7. Tulp schreef:

  Pfff, ik zou die jurkjes gewoon wat groter kopen denk ik…maar succes hoor, zet hem op!

 8. greetje schreef:

  Goed hoor!
  Maar waarom in hemelsnaam om 6 uur?
  En mocht je van je maat 36-jurkjes afwillen, breng ze naar de overbuuf want je woont tegenover mijn zus :-)

 9. H.IJ schreef:

  @Greetje : wij hebben helemaal geen buren met maatje 36.

 10. sanneke schreef:

  Ha, je werd net ook genoemd op Kink Fm. :)

 11. Doinja schreef:

  Beginnen met hardlopen is knap… maar er op dat tijdstip je bed voor uitkomen.. dat doet alleen het kekste poezenvrouwtje van Nederland! Sjappoo! ;-)

 12. Neneh schreef:

  that’s the Spirit. Vooral die skyline .. daar doe je het voor :)

 13. Hoi Luna, koop je nog steeds af en toe wat van de PiP Servies serie? Wij hebben onlangs een verbetering doorgevoerd in onze PiP Servies website die al geruime tijd bestaat. Nu kun je eenvoudig de prijzen vergelijken van meerdere PiP Servies aanbieders en zie je direct wat je kunt besparen, zo wordt het verzamelen van PiP Servies weer een stukje voordeliger! Misschien leuk om nog erbij te vermelden in dit blog, of in een nieuw artikel? Ik hoor graag van je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *