web analytics

21

LUNA KOTST EEN STEWARDESS ONDER

Wanneer ik op het display van m’n mobiele telefoon kijk is het 3:35. “Kut!”, roep ik terwijl ik P. wakker schud, “Kuttekuttekut!” We hadden allebei onze wekker om 3:00 uur gezet en zijn er allebei doorheen geslapen. Binnen enkele seconden heb ik m’n spijkerbroek aangetrokken en vertrek richting badkamer om de laatste badspulletjes bij elkaar te graaien. Shampoo, tandenborstel, tandpasta, hup in de tas, hup naar boven, hup m’n koffer inpakken, hup nog even de katten bijvoeren. En daarna hup om 3:45 de taxibus in die al stond te wachten. “Jesus, wat a-relaxt”, zeg ik tegen P. terwijl we met de taxi richting vrienden T. en I. rijden. “Ik voel me niet zo lekker”, zeg ik terwijl we daarna vriendin M. ophalen. En na het inchecken en het settelen in de vliegtuigstoel voel ik me nog steeds niet echt optimaal. Ik draai naar links, ik draai rechts en ondertussen draait m’n maag een paar rondjes mee. “P. ik ben een beetje misselijk”, zeg ik. En ik voel het halve broodje mozzarella met tomaat omhoogkomen. Oh nee! Nu kan ik sowieso niet tegen reizen. In auto’s en bussen word ik ook altijd misselijk, maar een vliegtuigreisje heb ik altijd kunnen overleven. Ik check het ‘Airsickness’-zakje. Dat ga ik dus echt niet gebruiken. Dat is voor losers. En dan iedereen zeker omkijken terwijl ik over m’n nek ga in zo’n zakje. Hell no! Rustig blijven, doorademen, even een slokje water dan. Maar het gaat niet over. Okay, actie. Richting het vliegtuigtoilet en dan hoppeta, meteen dat broodje lozen, dat is de beste optie. En terwijl ik richting het vrije toilet loop zie ik een meisje opstaan en ook richting toilet lopen. En even later sta ik heel hard in het gangpad te hopen dat dat meisje heel snel klaar is, maar, en dat zul je net zien, het meisje neemt er lekker de tijd voor. En terwijl ik aan leuke dingen probeer te denken voel ik het gal opkomen. En heel veel spuug. En ik kan het niet meer stoppen. Met m’n mond vol gal, water en dat broodje mozzarella kijk ik een stewardess wanhopig aan. Ik hou stevig m’n hand voor m’n mond, omdat ik anders de vliegtuigvloer onder kots. “Moet je overgeven?”, vraagt de stewardess en terwijl ik knik kiept zij heel kordaat een grote bak met plastic bekertjes leeg en houdt de bak onder m’n mond. En dan eindelijk kan ik alles eruit gooien. M’n opluchting is groter dan m’n schaamte.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Susan schreef:

  Sensatiemaker! ;) Gelkkig was ze zo kordaat. Fijne vakantie!

 2. Doinja schreef:

  Baluh! Maar je moet maar zo denken… het kan nu alleen nog maar beter worden!
  Hele fijne vakantie!

 3. Julia B. schreef:

  Dé oplossing: ga naar de apotheek en koop 1 doosje Cinnarizine en 1 doosje Domperidon (niet te verwarren met Dom Perignon, maar die hebben ze dan weer niet bij de apotheek!), en je wordt nóóit meer misselijk, ziek en/of beroerd in vliegtuig/bus/trein/auto/boot enz.

  Fijne vakantie!

 4. jolanda schreef:

  ik heb het ook al eens gedaan, me doodschamend onzichtbaar maken tijdens het vullen van een kotszakje.
  het luchtte wel op, maar fijn was anders.

 5. Eveline schreef:

  Da’s nou een van de redenen dat ik niet houd van vliegen. Niet dat ik zelf ga kotsen, want ik kots niet, ik kots noooiiit, maar dat anderen dat gaan doen… Met een kotsfobie is een vliegtuig geen ideaal vervoersmiddel.

 6. kaatje schreef:

  Luna,even mijn excuus, heb nog niets opgestuurd. Komt wel, maar heb door omstandigheden even tijd tekort. Fijne vakantie en geniet!

 7. Agnes schreef:

  Zooow…. dat zal me leren even online te gaan tijdens het ontbijt!

 8. Aukje schreef:

  Hopelijk voelde je je daarna beter zodat het niet nóg een keer gebeurde!

 9. Nina schreef:

  Bedankt he, ik zit nog te ontbijten!!! :)
  Wel een geweldig kordate stewardess, die zal wel gedacht hebben “Het is weer zover”, en die pakt die bak er zeker wel een paar keer per week bij! ;)
  Take it easy, geniet van je vakantie!

 10. Rutger schreef:

  En dan te bedenken dat die stewardess dit dagelijks mee maakt.

  En de titel is mislijdend, ik zat al te hopen dat je die hele barbie ondergekotst had.

 11. Irene schreef:

  Jezus, arme jij. Hopen maar dat je verder een fijne vakantie hebt.

 12. Charlize schreef:

  Aaaahrgh Luun…. Why!!!?
  ….Gross!!!
  Ik voel me niet zo lekker nu… ;)

 13. yolanda schreef:

  mooi stukje weer. het ontroerde me ook. Toch.

 14. Janssen schreef:

  Volgende keer gelijk dat zakje gebruiken,dat ze er standaard hangen zegt genoeg :),dat bespaard je zo’n benauwd moment……veel plezier verder!!!!

 15. Maurice schreef:

  Jezus Christussssssss….Jij kan beeldend typen !

  Ik ben gelijk een beetje misselijk ! (Dominee Gremdaat)

 16. J. schreef:

  Ach arme schat….gelukkig dat het toch nog goed is gekomen. Je wordt gemist! :-)

 17. Michel schreef:

  Hoi Luna,
  Via via via kom ik hier terecht en lig dubbel!
  Wat een lekkere vertelster ben jij!
  Ik ZIE het gebeuren, en dat de opluchting dan groter is dan de schaamte ik kan het me levendig voorstellen!
  Ik heb dat namelijk met de andere uitgang zal ik maar zeggen!
  maar daar maybe een andere keer meer over.

  Ga nog even verder struinen op deze site!
  Groets,
  Michel

 18. fred schreef:

  door de wekker slapen, hoe krijg je voor elkaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *