web analytics

19

LUNA VINDT ER GEEN BAL AAN

Dat hele EK, dat kan mij in principe gestolen worden. Ik mag dat soort dingen niet hardop zeggen hier in huize P. en Luna, want dat zou misschien wel ongeluk kunnen brengen. Denkt hij, de man des huizes. In een ver verleden was hij profvoetballer en stond zijn leven in het teken van de bal. Ook de jaren daarna trapte hij nog 3 keer per week een balletje en had ieder weekend een wedstrijd. Nu is een avondje voetbal kijken op tv zijn manier om te ontspannen. En misschien zou ik me, als vrouw van, eigenlijk best wat meer kunnen interesseren in zijn hobby’s en liefhebberijen, want dat hoor je als significant other nou eenmaal te doen. Maar die tijden zijn voorbij. Maar vroeger, toen P. en ik net samen waren ging ik regelmatig met hem mee naar het voetbalveld om hem aan te moedigen. En ik heb toen ook écht goed m’n best gedaan om te veinzen dat ik het leuk vond. Maar het zit niet in me. Ik vind sporten stom. Ik vind voetbal stom. Ik snap de heisa niet. Dus nadat ik P. eenmaal volledig voor me had gewonnen stopte ik met het veinzen van de voetbalinteresse: “Ik heb een hekel aan voetbal, maar ik maak wel hele lekkere balletjes gehakt met jus!” En nu hoor ik de gemiddelde vrouw al zeggen: “Ach, maar tijdens het EK heb je er geen kind aan hè, aan je man? Het houdt ‘m van de straat.” Maar mijn man (38) loopt al weken te zeiken of ik Panini voetbalplaatjes mee kan nemen als ik toch in de stad kom: “Kun je voor mij voetbalplaatjes meenemen, aaaaaah?” Omdat ik van dat gezeur af wilde zijn kocht ik 20 zakjes voetbalplaatjes om in te plakken in het voetbalalbum dat we gratis kregen bij een of andere krant. Op dit cadeau reageerde P. met: “Zo weinig maar? Je moet meteen een hele stapel meenemen.” Die avond trof ik hem aan terwijl hij de zakjes openscheurde: “Ik heb nog steeds geen Nederlander! Ik wil een Nederlander.” Toen ik vroeg of ik er eentje open mocht maken keek hij eerst licht geïrriteerd, maar ik vond daarna wel mooi John Heitinga in het laatste zakje. Daarna legde hij alle plaatjes op volgorde en plakte ze keurig in z’n album. De dubbele deed hij in een envelop. Ik had er inderdaad geen kind aan. Misschien frituur ik vanavond wat bitterballen voor ‘m.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Janssen schreef:

  Big smile here :):):):):)

 2. Honne schreef:

  Hahahah, het zijn soms ook net kleine kinderen he :-).
  Wat heerlijk dat ik een vent heb die anti voetbal is !

 3. Irene schreef:

  Kom lekker in de US wonen, daar speelt voetbal namelijk geen enkele rol:-) Wel baseball en Football en Basketball. Dan moet je daar weer plaatjes van meenemen, iew – gelukkig heeft mijn voetbalminnende en -missende P. dat nog niet op zijn wensenlijstje staan:-)

 4. lieve schreef:

  Ik vind P. echt schattig en ik vind het ook echt lief van jou dat je hem bitterballen wil frituren voor bij de match. Oeps de wedstrijd begint al!

 5. Goentah schreef:

  Haha, je deed je best om te veinzen :-) Dat deed je kennelijk erg overtuigend.

 6. brownie schreef:

  Ik vind er ook niets aan Luna, zullen we trouwen ???

 7. sandy schreef:

  Ha, mijn zoontje van 9 spaart ze ook en die is heel gelukkig als moederlief met 20 pakjes te gelijk aan komt zetten ZOVEEEL WOUW, maar nu begint het zo te worden dat er steeds meer dubbele tussen zitten en dan baalt hij als een stekker, zit niets anders op dan weer met vriendjes rond de tafel te zitten en te gaan ruilen, oh HELP, was dat boek maar vast vol!

  Ik vind voetbal trouwens wel erg leuk, dus dat EK kom ik wel door, maar ik begrijp heel goed dat er mensen zijn die helemaal NIETS om voetbal geven, dus ik wens je veel succes de komende weken, wat zal jij veel ploesie poezen af hebben om 28 juni.

 8. Maurice schreef:

  Ghehehehehe. Lachen !!!!

 9. Terrebel schreef:

  Ach, zo heb jij ook vast interesses die hem geen bal interesseren. Stel je voor dat je beiden alles leuk vindt dat de ander leuk vindt?

 10. Robert schreef:

  Welke heeft P dubbel?? Ik wil graag ruilen

 11. sven schreef:

  da’s nou weer lullig: vind je eindelijk een nederlander, en dan blijkt het Heitinga te zijn.

 12. darja schreef:

  lief!

 13. René schreef:

  Zo, daar zal P blij mee zijn, dat je dit openbaar maakt. Ga je straks ook nog over zijn trein baan vertellen?

 14. jan schreef:

  Ik krijg ineens een veel genuanceerder beeld van het fenomeen “voetbalvrouw”.

 15. Marjan schreef:

  Doe je dan wel oranje bitterballen? Die schijnen er te zijn.

 16. seriouzz schreef:

  Als je zulk goed voetbal speelt en steeds wint zoals de Nederlanders doen kun je vast maar beter emigreren naar Ijsland want als ze Europees Kampioen worden dan weet je het wel in Amsterdam. Dan niet stiekum dat feest wel weer leuk vinden en ertussen staan met een fles wijn!

 17. Linda schreef:

  Tsss…. en dan stiekem wel ff een ‘oranje’ foto van jezelf plaatsen he!? Hahaha, ik wens je sterkte!

 18. belg schreef:

  ik ben belg en het gaat hier over voetbal dus ik kan maar beter mijn mond houden

 19. Michel schreef:

  Hoi Luna,
  Gelukkig maar dat jouw 38-jarige man voetbalplaatjes spaart, word ik als 50-jarige tenminste niet raar aangekeken als ik modelbouwautootjes spaar…….
  of wel?
  En dat voetbal:
  Ik vind het lekker om naar te kijken, maar vanavond kunnen we het niet zien, want we hebben zelf een groots feest, i.v.m. die 50ste verjaardag van Moi!
  Goed geregeld toch?
  Groets,
  Michel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *