web analytics

7

LUNA SPEELT VOOR APOTHEKERS-ASSISTENTE

“Ja, hallo, met Luna, ik zou graag even met een dierenarts spreken”, zeg ik vorige week vrijdag, “het gaat over Bruce.” Even later krijg ik een dierenarts aan de telefoon. “Ja, wat het is, jullie hebben Bruce’s urine getest gisteren en daar zat nog een beetje bloed in. Logisch, want hij is 7 keer gekatheteriseerd in 5 dagen. Dus de antibioticakuur is verlengd. Logisch ook. Maar nu vroeg ik me af, die pillen om z’n plasbuis te ontspannen, die Prazosine, die zou hij dan toch eigenlijk ook door moeten slikken nu?” “Ja, dat zou misschien wel goed zijn”, zegt de dierenarts. “Ja, want hij heeft nog steeds pijn, dus ook nog steeds stress”, zeg ik. “Ja, dat klopt”, zegt de dierenarts. “Maar die Prazosine, die is dus bijna op en ik wil nieuwe”, meld ik. “Okay, dan schrijf ik een receptje uit, dan kan je die straks op komen halen”, zegt de dierenarts. Ik wil zeggen: “Hadden jullie dat godverdomme zelf niet kunnen bedenken toen ik gisteren bij jullie die antibioticakuur kwam halen? Ik ben de afgelopen 2 weken bijna dagelijks bij jullie binnen geweest en heb hier al meer dan 1500 euro neergelegd, dus een klein beetje meedenken met de situatie zou ik zeer appreciëren.” “Kuthoer”, dat wil ik er eigenlijk achteraan zeggen. Maar ik zeg: “Okay.” En een paar uur later stap ik op de fiets om er bij de dierenarts achter te komen dat ze de pillen die Bruce nodig heeft niet hebben. Nu niet. En nooit niet. Zitten gewoon niet in hun assortiment. “Oh, maar dit is toch juist zo’n effectief middel voor katers met plas-stress?”, vraag ik. “U kunt de Prazosine met dit recept ook bij een gewone apotheek halen”, zegt de dierenarts-assistente. “Wát?”, vraag ik. “Ja, dit medicijn wordt ook bij mensen toegepast”, zegt ze. De rit langs 3 apotheken door de zeikende regen had ik mezelf willen besparen. “Nee, Prazosine hebben we niet op voorraad”, kreeg ik te horen. Konden ze dinsdag pas in huis hebben. En dat was te laat, want Bruce’s Prazosine-level moest op peil blijven. Ik moest voor zondagochtend Prazosine zien te scoren, anders ging Bruce cold turkey met z’n pisbuis. Dus in plaats van zondagochtend eens lekker uit te slapen met P. ging ik wéér naar de spoedkliniek, de enige plek in Amsterdam waar ze dat medicijn op voorraad lijken te hebben. Mijn vertrouwen in de diergeneeskunde is er de afgelopen weken niet beter op geworden. En ik word er pislink van.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Marion schreef:

  Hoi Luna,
  Misschien is het een idee om eens een boze brief/mail te schrijven aan de Dierenartskring Amsterdam, de dierenartspraatclub van Amsterdam (en die dierenartsen zijn ook weer allemaal actief in de spoedkliniek)? Want zouden er geen minimale afspraken tussen dierenartsen moeten bestaan (behandelprotocollen)? En bestaan er geen minimale kwaliteitseisen voor dierenartspraktijken? En zouden ze niet eens gezamelijke voorlichtingsfolders kunnen bedenken voor veelvuldig voorkomende aandoeningen (zoals blaasgruis)?
  De voorzitter van de dierenartsclub is dierenarts Soeverein, die heeft een praktijk aan de Hoofdweg.
  Want wat jij beschrijft is niet mals. En jij bent dan nog een intelligent baasje, een wat minder slim en wat minder betrokken baasje en het dier is de pineut.

 2. suus schreef:

  Ik weet het – het is helemaal niet om te lachen maar de zinsnede “cold turkey met zn pisbuis” werkten even helemaal op mijn lachspier. LOL

  En je had het WEL moeten zeggen wat je wilde zeggen – zonder dat kuthoer uiteraard!

 3. Janssen schreef:

  Tjongejonge……wat een gekut!!!
  Ben het helemaal met Marion eens en dan ook de tarieven bespreekbaar maken,zakkenvullers zijn het!!!!

 4. Eveline schreef:

  Ik sluit me aan bij Marion, misschien is het nu wel eens tijd om je klachten duidelijk te maken. Maar misschien is het niet eens nodig en lezen ze je blog gewoon. Je bent al bekend als baasje van Bruce ‘die van de poezen’, toch? Een beetje arts kan wel met internet overweg lijkt me….

 5. patchwork schreef:

  Is dit de keerzijde van mondige klanten? Dat ze die maar voor hen laten denken, terwijl zij alleen nog het hand- en prikwerk doen, en de fakturen?
  Grrrrr!

 6. Erik schreef:

  Prazosine heeft zowat iedere apotheker hier in België gewoon op voorraad hoor… vreemd dat er apothekers zijn in Nederland die dat niet hebben. Misschien hebben ze wel een equivalent middel? Het wordt voor mensen wel doorgaans in tabletvorm verkocht, wellicht niet zo handig voor Bruce.

 7. helma schreef:

  Wat een afschuwelijke toestanden allemaal. Je woont in het centrum dus het is niet handig, maar Dierenartsenpraktijk Europaplein is echt een aanrader. Het klachtenidee is inderdaad heel goed, maar als je voor de toekomst toch een arts nodig hebt is deze kliniek echt de beste. Beetje duurder, maar dan wel waar voor je geld. Ik spreek vanuit mijn werk veel huisdierbezitters en dierenartsen, en deze praktijk blijkt er echt bovenuit te steken.
  Liefs, Helma (Sophia-Vereeniging tot Bescherming voor Dieren, Amsterdam)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *