web analytics

15

LUNA DOET EEN POGING TOT POWER-YOGA

Ik voel me al dagen leeg. Ik voel me slap. Ik heb geen energie. En ik vind mezelf gewoon zielig. Herfst-crash. Herfst-depressie. En het was ook nog maandag. Tegen zoveel ellende tegelijkertijd is eigenlijk weinig te doen. Maar in plaats van gewoon te wachten tot het vanzelf overgaat, leek het mij voor de verandering eens leuk om te gaan sporten. Yoga-en. Power-yoga-en. Dus ik naar de bibliotheek om een dvd-tje met de titel ‘Power Yoga, Time To Change’ te scoren. Was goed voor van alles, dat Power-Yoga, volgens de hoes: vetverbranding, conditie, opbouw en versteviging van spierweefsel, spiertraining én innerlijke rust en balans. Precies wat ik nodig had. Hup in de dvd-recorder ermee. Kleedje neergelegd. Ik was er klaar voor! Een voiceover begon mij geestelijk voor te bereiden op de eerste yoga positie. The Sun Salutation! Kijk, dat klonk nog eens geinig! Inademen door m’n neus, armen de lucht in, hoppeta, uitademen, hoofd richting m’n knieën, moeilijk, moeilijk, moeilijk, maar ho, ho, ho, ho, wacht eens even. Wát moet ik doen? Wát? Met m’n handen op de grond en dan ineens, hop, in een opdruk-standje springen? Ik kan niet eens langer dan een seconde in een opdruk-standje staan, dus even soepel… Ho, ho, ho, wacht, rustig aan, even terugspoelen. Nog een poging. En nog eentje dan. Okay, dat in- en uitademen, dat heb ik nu wel onder de knie, en die armen een beetje gracieus de lucht in ook, maar ik doe maar wat bij alle posities daarna. “Ja, het vrouwtje doet aan beweging”, zeg ik tegen Bruce die mijn verwoedde pogingen van een afstandje zit te bestuderen, “dat ben je niet gewend hè?” En ik ben het zelf ook niet gewend, want ik ben na die hele Sun Salutations-serie al moe, maar ik ga stug verder en probeer alle yoga-standjes zo goed mogelijk te na te doen. “Listen to your breathing”, zegt de Yoga-voiceover steeds. Ja, ja, ja, dat zou ik wel willen, als jij er niet de hele tijd doorheen zou zitten te wauwelen, eikel. Ik word eigenlijk helemaal zenuwachtig van de voiceover, tot hij de verlossende woorden spreekt dat we aan de laatste positie toe zijn. The Corpse Pose. Gewoon voor dood gaan liggen! “Lie on your back in a straight line, balancing the left and the right sides of your body and stay in this position as long as you want to”, hoor ik de voiceover zalvend zeggen. Eindelijk eens een yogastandje waar ik wat mee kan. Adem in. En adem uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Mannetje schreef:

  Nog iets, wellicht ter verbetering van je herfstdepressie: je kwam voor in één van mijn koortsige dromen van vannacht! Je wilde graag een kind bij me kopen. Echt. P. wist er niks van, dus het moest nogal stiekem. De kosten vielen mee maar uiteindelijk ging de deal niet door omdat ik in de verste verte niet op P. lijk en hij er achter zou komen dat het kind niet van hem was. Nou ja, dat.

 2. Moeder van Luna schreef:

  Dit is ’n giller,had ik wel willen zien!!!
  LUNA-POWER!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Menno schreef:

  Volgens mij word je net zo gezond en gelukkig als je de DVD gewoon éét, met een lekker sausje, natuurlijk.
  Overigens, ik moet, als ik terug ben uit Hong Kong en Manila, vóór de winter nog een paar bomen omhalen en tot brandhout verwerken, dus als je echt een beetje in de natuur wilt oefenen, roep maar *lach*. Kan geen yoga tegenop.

 4. D.W. schreef:

  Linkje met nederlandse poweryoga
  Wel sterk hoor om met de zonnegroet te beginnen.

  Zelf volg ik al een tijdje klassieke yoga in een heus yoga centrum. De Rust is eigenlijk evenbelangrijk als de inspanning (geen gepower dus).
  so take a break.

  Wel volhouden. Pas na enkele sessies voel je echt de impact van yoga.

  Succes

 5. Sanne schreef:

  Mmm, ik doe eens in de week aan yoga (in zo’n knullig klasje) en daar gaat het er lang zo enerverend niet aan toe als bij jou ;)
  Volgende keer je tv op mute?

 6. Janssen schreef:

  Hahahahaha…….schaf een hondje aan en ga lekker wandelen:):),overal goed voor en MET hondje heel gezellig!:)……..alleen is minder,doe ik nooit…..

 7. Aukje schreef:

  Ooit een keer een jaartje yoga gevolgd in een klasje, maar het was toch niet mijn ding. Ik ben meer van het échte sporten, zoals zwemmen dat ik elke week doe. Maar: sinds dit jaar doe ik wél weer aan yoga, maar dan ‘relaxte’ yoga zoals ik het zeg. Niet van die ingewikkelde oefeningen, maar gewoon been omhoog en rondjes draaien met je voet en dat soort dingen. Via een ceedeetje. En dat doe ik een aantal keer per week thuis. Heerlijk!

 8. LL schreef:

  deed al een tijdje poweryoga in zo’n klasje toen ik het ook eens met een dvd probeerde. Ha, ik dacht dat ik het dus wel snapte.

  Maar nee, zelfs met wat ervaring lag ik later in een heel andere positie dan die mooie afgetrainde mensen op het strand.

 9. darja schreef:

  ha! yoga!
  ooit een keer gedaan, en toen meteen zo fanatiek dat ik anderhalve dag erna in het ziekenhuis zat: de huisarts dacht dat ik een longembolie had omdat ik zoveel pijn had bij het ademen… bleek uiteindelijk een verrekte spier te zijn. Met gillende (rolstoel-) banden binnengebracht en met rode wangetjes en een receptje voor asperientjes de achterdeur weer uit na alle scans en onderzoeken… maar het blijft een leuk verhaal op verjaardagen…

  ik houd het dus maar bij fietsen…

 10. Tulp schreef:

  Adem in…adem uit…en schlaep…

 11. Stella schreef:

  Ga naar een pro…

 12. Agnes schreef:

  Power Yoga heb ik een tijdje in een klasje op de sportschool gedaan, dat beviel eigenlijk wel goed. Maar zo’n toeziend oog werkt denk ik beter dan zelf aan de slag gaan met een dvd. Maar wel goed van je dat je je matje hebt uitgerold om je in het zweet te werken.

 13. brownie schreef:

  in – uit , verrek ik doe de hele dag al aan yoga !

 14. DON JUAN schreef:

  Euhm kuch,probeer eens Pilates,mijn vrouwtje doet er ook aan en voelt zich er goed bij.Ik bekijk het van een afstand maar zie wel dat het zwaar is.Yoga is so seventies.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *