web analytics

7

KRULTANG, STADS-TV TIEL & BLOEMKOOL

beginpaginatotaal

IMG_3692
Hmm… M’n haar is toch ietwat donkerder uitgevallen dan de bedoeling was… en m’n gezicht is toch ook ietwat Oompa Loompa geworden na een nachtje slapen.

IMG_3694
OMG! OMG! OMG! Kijk eens hoe groot m’n courgette is geworden! Dit is de courgette die ik eigenhandig met een penseeltje heb bevrucht!!! Ik voel me nu een echte moestuin-vrouw!

IMG_3696
En kijk! De komkommers beginnen ook te groeien!

IMG_3698
En ik denk dat ik meer dan 100 tomaten heb straks!!! WOEHOE!

IMG_3699
Dit is het experiment van dochter S.; een vleesetende plant. Ziet er nu al indrukwekkend uit.

IMG_3700
Dit is het werk van m’n eigen MacGyver…

IMG_3702
Ik ben al een week bezig met het schrijven van een review over dit ding. Het ziet eruit als een ei, maar het is dus geen ei en hij doet het wel, maar ook weer niet. Nou ja, de review lukt ook vandaag weer niet. Het is mij een te technisch product met een App en Bluetooth en Skype en Facetime.

IMG_3706
Nina geeft zich volledig over aan het moment.

IMG_3708
Dit ziet er niet zo heel lekker uit, maar is het wel. En het is ook gezond. Enigszins. Pasta met kip, courgette en rozemarijn.

IMG_3709
Bruce heeft overduidelijk een nieuwe favoriete plek.

IMG_3711
Ik word straks geïnterviewd voor StadsTV Tiel en ik heb een rode jurk met witte stippen aan en ik wil, wil, wil, nee, moet, moet, moet deze schoenen daarbij aan, maar ik krijg mezelf er niet meer in. HUIL! Ik heb dus een hallux valgus, oftewel een grote teen die de verkeerde kant op aan het groeien is (sinds een jaar). Daardoor zit er een soort knobbel aan de zijkant van m’n voet en daardoor pas ik niet meer in deze geweldige fifties schoenen. HUIL! En dan kan ik dus ook die rode jurk met witte stippen niet aan en dan moet ik me dus weer omkleden (dit had overigens niet echt gehoeven, maar ik deed het toch).

IMG_3713
Kijk, dit is nou het voordeel van grote dochters. Die kunnen dan mooi je haar doen.

IMG_3716
Best gevaarlijk, zo’n krultang.

IMG_3719
Wat zal opa trots op je zijn!

IMG_3723
Wordt het wat?

IMG_3724
Ja hoor! Perfect! Halve bus haarlak erin, matching bloemetjes en gaan!

IMG_3725
Perfect! Helemaal perfect! Dat is geen arrogantie, dat is gewoon waar. HAHAHAHA!

IMG_3732
De echtgenoot en dochter S. kijken naar The Signal.

269dthe-signal-official-trailer-00
Wat een absurdistische, vage film. Maar goed, ik ben niet zo into science fiction.

IMG_3736
Kusje voor Nina.

IMG_3743
En dan op de fiets!

IMG_3746
Naar het Kalverbos!

IMG_3747
Dit is Sari (die gaat mij interviewen) en daarachter zit Riny (die filmt alles) (er was nog een mannetje wat filmde, dus 2 cameramannen, ja, heel professioneel allemaal).

IMG_3748
Het gesprek vond plaats in het gras met de fontein op de achtergrond! Helemaal typisch Tiels! Ik mocht alleen niet teveel bewegen tijdens het interview, want dan schuurde m’n microfoon langs m’n jurk en dat stoorde nogal… Dat was nogal een opgave, want ik praat nogal gegesticuleerd (understatement).

IMG_3749
Maar het is allemaal gelukt uiteraard (met m’n matching glitternagellak)! Ik voelde me helemaal een echte Tielse Zomergast (het programma heet overigens Zomervisite)! Ik moest alleen nog even een stukje in m’n eentje inspreken voor de camera. Wie ik ben en wat ik doe en dan afsluiten met een LEVENSMOTTO!! Aaaargh! Ja, verzin die maar eens eventjes in een minuut! Ik weet niet meer precies wat ik heb gezegd, maar iets in de richting van dat je elke dag je mooiste jurk aan moet trekken en lief moet zijn en niet teveel moet zeiken en vooral niet tegen je man en dat je van jezelf moet houden.

IMG_3750
En… alweer thuis! Ik maak 3 bakken Mac&Cheese met bloemkool naar een recept van Jamie Oliver (het is gegratineerd met spekjes, brood en rozemarijn uit de blender)… HMMMM!!!

IMG_3752
Voordat ik het in de oven zet breng ik even snel een bak naar m’n ouders, want deze paste niet meer in de koelkast.

IMG_3756
We eten op de bank (wat ik eigenlijk HAAT) en we kijken naar Zomergasten met Jim Taihuttu. De echtgenoot en ik spraken af om naar bed te gaan als Jim weer 10 keer ‘zeg maar’ had gezegd, dus we lagen er om 22:00 in.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. gerrie schreef:

  Ik ga zoeken naar bloemkool recept .mac& cheese

 2. Ellen schreef:

  gaaf die krullen, voortaan elke plukje sprayen met haarlak alla Roy Donders,.al.deed ik dat zelf al in de begin jaren 80 toen de wafeltang HOT was.

 3. ria schreef:

  Weer genoten van je verhaal xxx

 4. Paul schreef:

  Volgens mij kun je je aan die Latijnse tenen laten opereren, toch?

 5. Sanne schreef:

  Ik vind je haarkleur juist erg mooi! Iets warmer qua ondertoon ofzo.

 6. Marjan schreef:

  Die krullen staan je geweldig! En zoent Nina erg lekker?

  Zelf-gepenseelde-courgettes… ik ben benieuwd of ze heel veel lekkerder zijn dan diegene die je niet zelf-gepenseeld hebt…

 7. dikkie mens schreef:

  hollo mens ik ben ook mens ik viind foto/s van mensen mooi en jij bent lekker dik lekker veel vet om aan te zitten. geintreseerd kom naar apeldoorn dan lat ik zien warb mooi is van een comcommer of een coerete ik denk aan je hond die wil ik welzoenen hor triootje doen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *