web analytics

2

GENIETEN IN GRONINGEN

middengelukt1

IMG_0993
Zaterdagochtend! Vroeg opgestaan om alles klaar te zetten voor de poezen, want we gaan een weekendje naar m’n schoonvaders in Groningen! De eerste courgette-oogst gaat naar mijn ouders, want die komen Nina straks ophalen. Die mag lekker bij Piet en Riet logeren.

IMG_0995
De eetbakjes van de katers zet ik beneden neer, zodat m’n ouders ze makkelijker kunnen voeren. Hier snappen de katers eigenlijk weinig van.

IMG_0996
Dochter S. heeft een romantische nacht met haar verkering achter de rug (OMG, het gaat allemaal zo snel, kleine meisjes worden ineens wel heel groot!!!!!!) en we hebben afgesproken haar om 9:00 op te halen. We beginnen haar 1,5 uur vroeger al te stalken met berichtjes, want zo zijn wij.

IMG_1004
Uiteraard staan we stipt om 9:00 voor de deur. Hier in de achteruitkijkspiegel rijdt onze eerste schoonzoon weg. OMG! Hij is groter dan J.! Hoe dan???!!! Binnenkort maar even wat uitgebreider kennismaken en ik heb dochter S. beloofd dat ik niet zal beginnen over liefdesbaby’s maken en dat ik zo graag oma wil worden.

IMG_1006
We doen er uiteindelijk nogal lang over om in Groningen te komen, want het is TT en we staan daardoor zo’n 1,5 uur in de file.

IMG_1007
Er missen hier wat foto’s, want we staan inmiddels al in hartje Groningen! En je ziet hier natuurlijk meteen wie m’n schoonvader is! Die goed-geklede man in het midden! Die bestelt even wat zalige Belgische frieten voor de hele familie.

IMG_1009
Voor deze knapperd.

IMG_1010
En deze andere knapperd.

IMG_1012
“Kunnen jullie niet gewoon samen gaan shoppen in Londen straks?”, vraagt J. zich af. Nee, we willen ook in Groningen even iets leuks kopen.

IMG_1014
Bij een Groningse kringloop koop ik dit geweldige bordje. Mijn man is vandaag toch eigenlijk best wel optimistisch.

IMG_1020
Doortje, het hondje van m’n schoonvaders, heeft een eigen poedelbadje. Als het haar allemaal even teveel wordt (qua warmte) dan gaat ze even met haar pootjes in het water staan om af te koelen. Superschattig.

IMG_1022
Bij de kringloop kocht ik ook nog wat bijouterietjes voor weinig! Dikke SCORE dit.

IMG_1025
Doortje kreeg een nieuw popje.

IMG_1028
En dochter S. heeft dus allerlei nieuwe ringetjes gekregen die niet zo heel scherp op de foto staan, maar wel heel kek zijn.

IMG_1029
Ook heel kek; een gouden nep-tatoeage. Lekker zomers.

IMG_1031
Is dus helemaal hip; ringen die boven je bovenste knokkel horen. Ik had het niet gedacht, maar ze blijven inderdaad zitten.

IMG_1034
We houden een klaverjas-competitie en daar heb ik verder maar geen foto’s van gemaakt, want ik heb de mannen genadeloos ingemaakt! En dan niet een beetje, nee, HEEL ERG! We speelden dus allemaal een keertje met iedereen en ik won dus iedere keer! Dit betekent dat ik heel erg goed kan klaverjassen en nee, het lag niet aan de kaarten, maar aan mijn tactiek! Ik zal even eerlijk toegeven; alle potjes na de eerste competitie heb ik verloren, maar daar gaat het verder niet om.

IMG_1041
Dit was ZO LEKKER! Het is een vislasagne en ik ga ‘m zelf deze week nog een keertje maken en dan deel ik het recept, want OMG! OMG!

IMG_1044
Perfectie op een bordje! De rest van de avond heb ik geen foto’s meer gemaakt, maar dat kwam omdat ik nog aan het nagenieten was van mijn glorieuze klaverjasoverwinning en dit Goddelijke gerecht!

Vorig jaar oogstte ik m'n eerste bolcourgette...

Vorig jaar oogstte ik m’n eerste bolcourgette…

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Gerda schreef:

    Ben erg benieuwd naar dat recept! Krijg er trek van…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *