web analytics

3

GEEN QUICHE, EEN PREI & SCHOOLAGENDA’S

beginpaginatotaal

IMG_3885
Een hele goede morgen! Het is 6:30 en de echtgenoot is net naar z’n werk vertrokken. Ik heb tegen oppasmeisje M. gezegd dat ze moest proberen om uit te slapen tot 8:00 en… dat is gelukt!

IMG_3887
Ik tref een schone keuken aan! Hoera!

IMG_3888
Maar geen opgeruimde bank. Beetje jammer, maar je kan niet alles hebben.

IMG_3890
Ik kan nog heel even wat schrijven voordat de pubermeiden wakker worden. Bruce had ook liever nog even blijven liggen. Oh, wacht, dat doet hij ook.

IMG_3894
De opbrengst van gisteren! Twee vuilniszakken vol snoeren en draden en een grote doos met oud karton en papier.

IMG_3896
Nu ik toch in zo’n opruimbui ben; ik ga alle stiften, potloden en pennen eens opruimen. De helft van de stiften heeft geen dop en is dus uitgedroogd en die moeten gewoon weg! Ook mislukte tekeningen, halve tekeningen, kladvelletjes, alles moet opgeruimd! De pubers hier in huis dumpen alle tekenspullen maar in een bak een verwachten dat het vanzelf wordt opgeruimd. Niet dus. Meehelpen moeten ze! Kinderarbeid, ik hou ervan!

IMG_3898
Weg is weg! Het is heel erg, maar je kan niet alles bewaren.

IMG_3899
Bakken vol met stiften en pennen.

IMG_3901
Nina kijkt vol verbazing van een afstandje toe.

IMG_3902
Kijk, deze moeten allemaal weg!

IMG_3903_1
Het plan was om de meiden te laten koken en ze hadden bedacht dat dat quiche ging worden. Prima! Dus ik spring even snel op m’n fiets om prei en ham en de andere ingrediënten te gaan halen. Daar tref ik de prei aan voor 1,69 per 500 gram, dat is 2,38 per kilo, dus bijna ZES GULDEN per kilo. Ja, sorry, maar daar word ik hartstikke pissig van ineens. Het wordt tijd dat supermarkten standaard de prijs per kilo op de bordjes gaan vermelden! Anyways, we eten dus geen quiche vanavond. Doei.

IMG_3904
Ik ga verder in m’n zeikboek. Om te kotsen, maar ik lees ‘m toch uit. Ze krijgen elkaar hoor, forever and ever.

IMG_3906
Als tussendoortje krijgen de meiden een bordje friet.

IMG_3905
En ze kijken ondertussen naar Made op MTV. Vind ik zelf ook een leuk programma.

IMG_3908
Kijk, dit is betere kost! Gewoon een pan stamppot rauwe andijvie (€ 1,19 per zak andijvie van 400 gram).

IMG_3910
De echtgenoot laat zien hoe het hoort.

IMG_3911
Ik neem de pubermeiden mee naar de stad. Ze mogen allebei een schoolagenda uitzoeken voor het komende schooljaar. Bij de boekhandel treft dochter S. een boek aan met haar voornaam. Dochter S. heet dus Sanne en het boek heet ‘Sanne – Het leven is leuk’; een gezellige chicklit.

IMG_3913
De HEMA heeft geweldige vrachtwagens!

IMG_3915
Selfie-time. Wat worden de meiden groot. En knap… Zucht…

IMG_3916
We kopen ook nog 3 bosjes bloemen voor m’n moeder (oma Riet) en een slagroomtaart bij de Albert Heijn.

IMG_3919
Die gaan we meteen even brengen. De slagroomtaart gaat door de helft.

IMG_3920
Even wat drinken.

IMG_3923
Ja, gezellig!

IMG_3925
Oma Riet heeft een heel kek hoesje voor haar mobiele telefoon! Wow! Met glitters! Buiten horen we de ijscoboer (bel, bel, bel) en de meiden krijgen geld van m’n vader om een ijsje te gaan halen. Het lijkt nog gisteren dat ik zelf een gulden van m’n vader kreeg om een ijsje te gaan halen bij (toen dan) Dikke Piet, de ijscoboer.

IMG_3927
Oppasmeisje M. gaat enigszins op tijd naar bed en ik verplaats mijn kantoor van boven naar beneden, zodat ik gezellig bij J. en S. kan zitten. Daar in de verte zit Bruce, die bij m’n kantoorinterieur hoort en dus ook hier in de weg komt liggen. Aaaaah, lief.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Marjan schreef:

  ja maar ja…. die andijvie kost ook al 2.97 per kilo….. wat een prijzen evengoed… het is bijna belachelijk… (ik voel me soms oma als ik denk aan *vroeger*…….)
  Stamppot andijvie met spekjes en een gehaktbal is wel héél erg lekker…. en je hebt ook weer niet enorme vrachten andijvie nodig ook…..

 2. Veronique schreef:

  Ik voorzie dat de echtgenoot volgend jaar aan de bak moet om er nog een paar moestuinbakken bij te maken voor prei en andijvie! Gaaf trouwens die gourgettes, hier falikant mislukt, pepers doen het daarin tegen prima!

  Gr. Veronique.

 3. ria schreef:

  Hoi weer leuk ,en dat allemaal met die warmte xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *