web analytics

6

DE DAG VAN DE GROTE OPLUCHTING

beginpaginatotaal

IMG_6673
Pfffffff… het is 6:09 en ik ben van plan om er even heel hard tegenaan te gaan vandaag!

IMG_6681
Maar ja, als dit dan 1 van de eerste dingen is die je ziet op een dag, nou, dan zinkt de moed je wel in de schoenen. Ik was op zoek naar een plaatje van een leuke, gezellige cockring om zo een stuk over mannenspeeltjes te illustreren, maar ja, JESUS!!! Die schaar, die schaar!!! Ik ben heus wel wat gewend, maar hier zit ik niet op te wachten, alhoewel, er zitten ook wel wat leuke exemplaren tussen. FOCUS Luna, focus!!! Nou ja, ik schrijf toch nog 2 stukken en maak een filmpje voor www.climaximaal.nl, dus het gaat eigenlijk best lekker.

IMG_6682
Ik krijg post van Willy.

IMG_6683
Ik zet een recept voor broccolisoep met witte wijn online.

broccolisoepwittewijn
Het recept staat: HIER.

IMG_6685
Bruce ligt vandaag niet op schoot, maar tussen een stapel jurken en petticoats.

IMG_6690
Ik zie, net als de halve wereld, Pharrell in huilen uitbarsten bij Oprah, because he is SO HAPPY!

IMG_6697
Nina ligt meestal beneden in de bank te hangen, maar bivakkeert deze ochtend in m’n kantoor. Gezellig hoor.

IMG_6706
Ik word gebeld door m’n moeder: “De arbeidsdeskundige komt vanmiddag langs.” “Hoezo, we hebben toch helemaal geen afspraak?”, zeg ik. Maar de arbeidsdeskundige van het UWV is toevallig in de buurt en komt tussen 13:00 en 16:00 langs. En aangezien het nogal een belangrijk gesprek kan zijn zorg ik dat ik om 13:00 bij m’n ouders ben. Dan maar het risico dat ik daar 3 uur zit te wachten, maar ik wil graag bij dit gesprek zijn.

IMG_6713
Nina mag ook mee.

IMG_6720
En we wachten en en we wachten en we wachten.

IMG_6722
En dan ineens is de arbeidsdeskundige van het UWV geweest met een zeer helder gesprek. Ik wil eerst alles op papier zien, maar zoals we het begrepen hebben komt er eindelijk rust voor m’n vader (en dus voor m’n moeder en voor mij). Nog een paar afrondende gesprekken, maar er komt RUST. Een arbeidsdeskundige moet minimaal 3 functies, dus beroepen, kunnen aanwijzen die mijn vader nog zou kunnen doen en hij had er maar 2. Dit betekent dat mijn vader op dit moment volledig arbeidsongeschikt is en dus de WIA (of WGA) in gaat (althans; dit is wat wij van het gesprek hebben begrepen). Maar goed; eerst alles op papier zien, ik vertrouw niemand meer, maar we voelen ons heel erg opgelucht!!! Ik voel dit ook persoonlijk als een succes, want ik ben 2 jaar bezig geweest met bellen, faxen, mailen en het rechtzetten van allerlei conclusies van ARBO-artsen, coaches, verzekeringsmannetjes en deskundigen.

IMG_6728
Zo opgelucht dat ik deze tapasschotel in elkaar draai.

IMG_6736
En de eerste vishengel wordt in de sloot gegooid. Helaas moet het water eerst helemaal leeggehaald worden volgens de mannen, want er zitten teveel waterplanten om goed te kunnen vissen.

IMG_6746
Ik weet het niet zo met die groene vingers van mij. Ik hoop dat er binnenkort een plantje op komt in m’n kasjes.

IMG_6754
Pappa Piet doet een poging om de ton waar het visvoer in hoort schoon te maken, maar wordt afgeleid door Nina, die graag met de bezem wil spelen.

IMG_6758
Na diverse tv-programma’s die ik niet eens heb onthouden (waarom dan toch de hele avond de televisie aan, aaaaargh) gaan we om een uur of 23:00 naar bed.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Noorderlinge schreef:

  Wauw wat geweldig voor je vader! Ik ben ook al heel lang bezig met het UWV, de WIA is al 2x afgewezen. Ben zelfs naar de rechter gestapt omdat er fouten zijn gemaakt. Zo kon ik volgens het UWV wel graafmachinebestuurder worden, terwijl ik niets mag besturen met mijn medicatie. De rechter vond dat het UWV gelijk heeft….. Heb me nu voor derde x ziekgemeld bij UWV, wacht nog steeds op de beslissing of ik in de ziektewet mag blijven of niet. Als het wordt afgewezen dan zit ik meteen zonder inkomen. Zo triest. Mijn ex heeft net gedaan of hij ALS heeft. Iedereen geloofde hem, ik ook. Het UWV ook, hij is volledig afgekeurd. Later kwam ik erachter dat ie helemaal niets heeft. Triest. Ook triest dat anderen zo moeten vechten. Fijn dat jullie nu een stuk rust hebben. Gefeliciteerd!

 2. Else schreef:

  Broccolisoep recept – just in time keuken management – ik ga straks een blik/stronk werpen. Beetje tegenstrijdig niet fijn/fijn voor je vader. Maar vooral fijn dat er rust in de tent komt.

 3. esther schreef:

  Wat fijn van die uitkering!!! Super.

 4. Jerry schreef:

  Wat een geweldig resultaat!!! en dan ook nog zo’n lekkere tapasschotel? Met KREN?

 5. Patchwork schreef:

  Happy voor je, om de rust :-)

 6. Kees Versluis schreef:

  Hartstikke fijn voor je vader, goed om dat ter lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *