web analytics

0

EERSTE PAASDAG 2015

middengelukt1

IMG_6732
Vrolijk Pasen Nina! Even poseren voor je paasfoto hoor!

IMG_6734
Gaat niet vanzelf.

IMG_6746
Dus we pakken er even een koekje bij. Dan blijft ze wel mooi stil zitten.

IMG_6748
Als ik aan het paasontbijt wil gaan beginnen kom ik erachter dat we geen eieren meer in huis hebben. Ehhhhhh!

IMG_6749
Heel dom van mezelf, want ik heb gisteren nog 2 schalen met gevulde eitjes gemaakt en helemaal niet gedacht aan het ontbijt. Even snel op m’n fiets naar m’n ouders dan maar om daar een doos eieren op te halen.

IMG_6750
En daarna met z’n vieren aan het ontbijt met paashaas-broodjes.

IMG_6751
En… eitjes!

IMG_6752
En… deze knapperds! Het is ongelooflijk, maar ze zijn gedoucht en aangekleed! Al gaan ze na het ontbijt gewoon weer regelrecht op de bank met een dekentje en een serie. Af en toe niks doen schijnt heel goed te zijn voor het zich ontwikkelde puberbrein. Heb ik ergens gelezen.

IMG_6760
Omdat Nina in een goede bui is en omdat ze zelf ook wel zo’n paashaas-broodje ziet zitten doet ze nog 1 keer een kunstje. Met een ei. Knap hè?

IMG_6762
En daarna… daarna beginnen we aan het meest epische potje Risk. Je had er uiteraard bij moeten zijn, maar we speelden met z’n vieren en vooral J. en ik zijn bloedfanatiek. Op een moment ben ik aan de beurt, maar J. zet heel mindfuckerig alvast de legers naast het bord klaar die hij in zijn volgende ronde mag bijzetten (stuk of 20) (hij had al 3 continenten). En ik word hier zo lichtelijk agressief van (uiteraard niet echt hè, want er zijn kinderen bij) dat ik Afrika ga aanvallen, ook al maak ik eigenlijk geen schijn van kans. Maar… de dobbelstenen zijn mij dusdanig gunstig gezind dat ik niet alleen zijn continent Afrika verover, maar ook Zuid-Amerika! Hoera! En dit geeft mij zo’n fijn gevoel van binnen!!! Ik heb me in tijden niet zo prettig gevoeld! Maar ja, toen was J. aan de beurt met zijn 20 extra legers en omdat J. en ik vooral elkaar de winst niet gunnen pakt hij al mijn continenten terug en staan zowel J. als ik volledig uitgeroeid op het bord. En… als 2 honden vechten om 1 been, dan gaat dochter S. er met de winst vandoor. Episch! Echt. Je had er bij moeten zijn. “Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik echt gewonnen heb nu”, zegt dochter S. ietwat beduusd. Nee, maar je hebt wel een belangrijke levensles geleerd. HAHAHA!

IMG_6770
Tijd voor een potje klaverjassen met m’n ouders en omdat de frituurpan toch nog in de keuken stond kunnen daar best wat snacks bij. Toch? Nien?

IMG_6771
Kijk, dit is een plaatje van uitermate relaxte pubers. Je hebt er geen kind aan.

IMG_6773
Ze kijken nog steeds die serie waar ik de naam niet van weet.

IMG_6774
En wij doen lekker een LIDL-paas-avondmaal. Ik ben zo blij dat het me, nu ik ouder ben, of word, geen reet meer kan schelen dat ik op zo’n ‘belangrijke dag’ als Pasen niet in de keuken sta om allerlei lekkere dingen te maken. Ik hoef niet meer te bewijzen dat ik lekker kan koken, want dat doe ik wel op andere dagen dan de geijkte feestdagen. Wij aten vandaag alles kant-en-klaar van het Delicieux-assortiment en het was zalig en kon allemaal zo de oven in. Hadden wij mooi tijd voor nog een potje klaverjassen.

IMG_6775
Die beenham was dus echt heel lekker, met een bijgeleverd sachetje met saus.

IMG_6777
En kijk; 3 soorten aardappel erbij (ook, hop, in de oven en je hoeft het niet eens in een bakje te doen, want je kan zo uit het zilveren bakje eten). HEERLIJK!

IMG_6778
Dit ging allemaal iets minder goed voor m’n moeder en mij.

IMG_6779
Sja.

IMG_6781
Hier kijkt m’n vader wel heel moeilijk, maar hij en J. hebben 2 van de 3 potjes gewonnen.

IMG_6787
En dan… is iedereen ineens weer weg na het (lekkere) eten. M’n ouders zijn weer een paar straten verder en J. brengt de pubermeisjes weer richting Apeldoorn. Ik lig heel zielig in m’n eentje op de bank naar TLC te kijken.

IMG_6789
Nee, hoor, ben helemaal niet zielig. Heb een fijne dag gehad. Nu lekker uitbuiken op de bank.

IMG_6799
Met dit uitzicht op rechts. Ik ben zo blij dat hij zich weer goed voelt.

IMG_6800
Kijk! Niks mee aan de hand. Lekker loungen.

IMG_6803
Nog meer eten? Yep! Het baasje van Nanna, de BFF van Nina heeft wél 2 dagen in de keuken gestaan (of eigenlijk zijn vrouw) en hij heeft J. wat lekkere dingen meegegeven. Dit zijn een soort amandelspijskoekjes. Hmmmm…

IMG_6809
Bruce had zich de hele dag nog niet laten zien, dus komt even aandacht halen op de bank.

IMG_6819
Als J. weer terug is kijken we heel romantisch samen naar Miljoenenjacht.

Vorig jaar werd er ook al geklaverjast!

Vorig jaar werd er ook al geklaverjast!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *