web analytics

0

EEN PLOG MET HEEL VEEL VIS

beginpaginatotaal

IMG_0337
Wéér geen ochtendselfie? Nee! Het was een hectische ochtend! Oppasmeisje M. is vrij, maar daar kwam ik pas gisteren achter en toen had ik al met m’n moeder afgesproken dat ik bij haar aan m’n trouwjurk zou werken, want er moest nog een dingetje en dat ging niet op mijn naaimachine. Dus de verkering is deze ochtend al vroeg op pad gegaan met M. om boodschappen te doen, naar de AVRI te rijden, alvast bier te halen voor ons trouwfeest en ook alle lege flessen weg te brengen. Goed bezig geweest dus. Van de verkering hoorde ik dat hij voortaan liever met M. boodschappen ging doen, omdat hij van M. wél allemaal snoep en koek en chocolade in mocht laden. M’n moeder vindt m’n trouwjurk uiteindelijk wel meevallen en zolang ik er verder niks meer aan oppimp loop ik niet zo heel erg voor lul, vindt ze.

IMG_0339
M’n vader laat m’n moeder en mij met rust en gaat bij ons in de tuin zitten vissen met oppasmeisje M.

IMG_0341
Terwijl m’n moeder m’n jurk vastnaait vind ik wat foto’s van vroeger. Dit is m’n vader. Knappe kerel hè?

IMG_0342
Dit is m’n overovergrootvader. De vader van mijn moeders moeder.

IMG_0344
En die allerkleinste is m’n oma. De moeder van m’n moeder.

IMG_0347
Aaaaaaaah! En dit zijn m’n ouders en ik.

IMG_0351
M’n vader heeft een stekelbaars gevangen en die moet je op een bepaalde manier vastpakken, want ze hebben dus echt stekels.

IMG_0357_1
Zware dag vandaag hè, Nien?

IMG_0361
Ik ben inmiddels weer thuis en kijk nog wat MTV met M.: Friendzone.

IMG_0362_1
Mooie tv.

IMG_0365
Dan breng ik M. weer naar huis op de fiets. Haar moeder is een kippenren begonnen in de achtertuin en ze hebben nu elke dag verse eitjes. Echt leuk!

output_rrfM3I
Ze hebben ook eenden. Ook leuk! Maar die leggen geen eieren. Of wel? Ik ben nu ineens confused. Waarom leggen kippen wel het hele jaar door eieren en andere vogels niet? Of alleen in mei? Ik heb het even ge-Google’t: HIER.

IMG_0382
En wéér op pad. Terwijl m’n moeder met m’n trouwjurk bezig was heb ik even hun oude computer ontmanteld en opgeschoond en die gaan we nu even naar vriendinnetje I. brengen, de oudere zus van oppasmeisje M.! Ze is er heel blij mee!

IMG_0389
En nog al zo’n blij kind! Dit is D., die kwam ook even vissen met Piet en is héél erg trots dat hij een vis gevangen heeft!!!

IMG_0396
Nina is ook blij, die krijgt een koekje.

IMG_0404
En ik ben ook heel blij, want ik maak m’n lievelingseten.

IMG_0406
Aardappels met verse sperziebonen en koolvisfilet in boterjus! De rest van de avond brengen de verkering en ik door op de bank. Ik verdiep me in mijn familiegeschiedenis (ja, dat krijg je als je gaat trouwen, denk ik) en ben ondertussen zenuwachtig, want morgen heeft de verkering zijn vrijgezellendag en ik moest van de mannen ook het huis uit, dus ik word ook opgehaald. Spannend!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *