web analytics

3

EEN MUFFIN, EEN PRIK & EEN FRAMBOOS

beginpaginatotaal

IMG_4383
Goedemorgen! Het is 9:00, maar ik ben allang wakker hoor! Even snel wat gewerkt, geplogd en koffie gedronken. Oppasmeisje M. werd wakker om 8:00 en dat is, gezien het feit dat ze heel erg zenuwachtig is omdat ze vandaag naar de dokter moet, best laat. Ik schop haar (met liefde) onder de douche en daarna laten we samen even Nina uit.

IMG_4388
Daarna even een ontbijtje en M. kan over niks anders praten dan de dokter en bloedprikken en hoewel ik het gesprek steeds de andere kant op probeer te sturen en haar probeer gerust te stellen moet ik op haar vraag ‘Ben jij niet bang voor bloed prikken?’ toch ook wel eerlijk antwoord geven. Ik zou willen dat ik in staat was tot een leugentje om bestwil, maar ik vind bloed prikken verschrikkelijk en ik ben in Amsterdam een keer bijna flauwgevallen (“Gaat u maar even met uw hoofd tussen uw knieën zitten mevrouw.”). “Maar toen oma Riet in het ziekenhuis lag, toen werd ze elke dag geprikt en Riet geeft er niks om, enne, wat moet dat moet”, zeg ik, “dus het komt allemaal goed vandaag, echt.”

IMG_4387
Ter afleiding gaan we bosbessenmuffins maken.

IMG_4389
Nina heeft een zware nacht achter de rug, want J. en ik konden niet slapen van de muggen.

IMG_4390
Kijk eens aan, heel professioneel allemaal.

IMG_4392
Muffinvormpjes vullen.

IMG_4397
Terwijl de muffins staan te bakken kijken we met z’n drieën naar MTV.

IMG_4401
Ik vind MTV een heel verantwoorde zender. In het programma Catfish leer je bijvoorbeeld dat je nooit naaktfoto’s naar mensen moet sturen die je nog nooit hebt ontmoet, want de persoon naar wie je het denkt te sturen is dus niet die lekkere, blonde chick, maar uiteindelijk een dikke brunette. Daar krijg je spijt van. Online daten is dus tricky! In het programma Sixteen and Pregnant leer je dat je dus geen seks moet hebben voor je 18e, komt alleen maar narigheid van. Heel goed bezig MTV!

IMG_4406
Gelukt!!!!

IMG_4409
We hebben mazzel, want The Reunion Show van Catfish wordt ook nog uitgezonden!

IMG_4412
Ik ga op zoek naar een nieuwe activiteit voor M. en mij en na het doorbladeren van diverse boeken besluiten we om dit ijsje te gaan maken.

IMG_4413
Eerst laat ik mij nog even als een ijsje aflikken door Nina.

IMG_4420
En… oh… weer afgeleid door TLC met het programma Snog, Marry, Avoid… Zie hier een punker met roze haar en ik heb de aflevering al 10 keer gezien, maar hij blijft leuk.

IMG_4422
Ja, alles moet eraf!

IMG_4423
ALLES!

IMG_4424
OMG!!!

IMG_4425
OMG!!!!!

IMG_4429
Daar waar andere ploggers altijd keurig opgemaakte bedden hebben presenteer ik hier ons bed, met keurig matchende kussens. Mijn goede voornemen is om voortaan elke ochtend ons bed op te maken. Mijn moeder heeft me vroeger vreselijk verpest, want ik hoefde volgens mij nooit m’n bed op te maken.

IMG_4432
Hé Tiara!

IMG_4438
Hé Elvis! Ik ben inmiddels bij de moeder van oppasmeisje M. gearriveerd, want die gaat natuurlijk mee naar de dokter.

IMG_4440
Hier zit ik in de gezellige wachtkamer terwijl M. en haar moeder bij de dokter zitten.

IMG_4444
Hier kan ik nog lachen.

IMG_4445
Maar oppasmeisje M. is helemaal overstuur als ze bij de dokter vandaan komt, want er gaat nu meteen bloed geprikt worden achter de deur met de ‘2’ erop.

IMG_4446
En ik kan dus heel slecht tegen huilende kinderen (of volwassenen). Ik moet dan altijd zelf ook huilen, maar ik weet gelukkig dat M. straks met een glimlach weer naar buiten komt, omdat het allemaal hartstikke is meegevallen.

IMG_4450
Kijk, hier laat M. even zien dat het allemaal inderdaad is meegevallen. Pffffffff… Gelukkig maar! Goed gedaan hoor!

IMG_4451
We gaan nog even naar de stad, want ik ben op zoek naar iets, maar ze hebben het nergens. Wel hebben ze bij de Xenos deze schattige hertjes.

IMG_4452
Maar ik vind het eigenlijk heel stom dat er al herfstproducten worden verkocht terwijl het nog zomer is.

IMG_4453
Allemaal leuke dingetjes om mijn chaos te organiseren. Ik ben een sucker voor dit soort producten, maar ik neem niks mee, want ik ken mezelf; mijn chaos valt niet te organiseren door het aanschaffen van nog meer nieuwe spullen.

IMG_4455
In het kader van ‘buy nothing new’: ik maak een Mexicaanse kipschotel met kipshoarma uit de diepvries… de paprika’s had ik ook nog liggen… inclusief een blik tomatenstukjes (daar heb ik er wel 10 van liggen). Lekker kruiden met koriander, komijn, paprikapoeder, chili, geraspte citroen, HMMMM!!!

IMG_4456
En… even kiezen… een blik… bruine bonen! Bonen zijn toch wel de meest ondergewaardeerde groente die ik ken, terwijl ze juist zo goedkoop zijn en voedzaam en… ik heb echt heel veel blikken staan en zakken die je zelf nog moet koken (je suis une hoarder).

IMG_4457
Ik had ook nog nacho chips en geraspte kaas en dit dan allemaal met rijst… Hmmm… Echt zeer goed gelukt, al zeg ik het zelf! Het enige probleem; ik heb zoveel gekookt dat ik hier nog 2 keer van kan eten met 3 personen. Hoe dan!!!!??? Waar gaat het nou mis bij mij? Dus ik haal 1 zak kipshoarma uit de diepvries en dan moet ik er daarna weer 2 zakken met Mexicaanse kipschotel in terug doen!!!?? Ja, zo komt die diepvries nooit leeg! Help! Help! Paniek! Nou ja, morgen even langs m’n ouders, die lusten ook wel een bak! Je zou mij een hele goede en zorgzame dochter kunnen noemen met een heel groot hart, maar eigenlijk moeten m’n ouders gewoon meehelpen met het leegeten van de diepvries.

IMG_4461
Oppasmeisje M. en ik gaan op pad voor ons toetje.

IMG_4463
Hmmmmm!!! Verse frambozen bij het boertje in Zoelen (self service).

IMG_4464
Ik koop 5 bakjes (1 euro per stuk, oh, ik hou van hier heel veel van)!! M. en ik eten onderweg al 1 bakje op. Daarna nog even op de bank hangen, Utopia kijken en dan naar bed (nou ja, M. dan). Ik speld nog even een PloesiePoesie in elkaar en daarna kijken de echtgenoot en ik nog naar wat volledig inwisselbare programma’s en J. switcht ook tussen de reclames altijd van zenders en komt dan niet meer bij de ene zender terug, maar ach, we onthouden toch niet echt wat we kijken. Ook wij gaan vroeg naar bed (nou ja, 23:00 en de wekker gaat weer om 6:00).

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Ellen schreef:

  je had die verbazing op dat gezicht moeten zien, toen ik zei dat de naald eral in zat, alle.spanning gleed van haar af.

  Die hertjes die zijn mega leuk

 2. patchwork schreef:

  Dat is een voordeel van dun zijn, dat de ader gemakkelijk te vinden is!

  Ooooh, die frambozen! Voor zo weinig!

 3. Marjan schreef:

  Stoer hoor … ik vind bloedprikken echt heel erg eng… en ik heb wegrollende aders ook nog…..

  Ik wil voorlopig nog van geen herfst weten, dus maar even niet langs de Xenos dus :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *