web analytics

7

90 MINUTEN, SALIE & EEN HAAKWONDER

beginpaginatotaal

IMG_4278
Poe! Hee! Het is 6:00 en het was een nacht from hell. Muggen, muggen, muggen. Nou ja, het zal er vast maar eentje geweest zijn.

IMG_4280
Plaatje in de inbox maakt veel goed! Is het konijn, is het gerbil of is het cavia? In ieder geval een beest met veel Hello Kitty-vriendinnen.

IMG_4282
Ik wil even snel m’n nagels lakken.

IMG_4283
Inclusief m’n teennagels.

IMG_4284
Dat gaat dus enorm kut. Ik lak ze paars/roze met deze glittertopping en nou ja, per laagje glittertopping krijg ik maar 1 glitter mee, waardoor ik dus op elke nagel minstens 4 lagen glittertopping doe en dat wil natuurlijk niet drogen en het wordt heel lelijk, maar daar zie je gelukkig niks van van een afstandje.

IMG_4286
Ik moet namelijk nog even snel de deur uit om voer voor Nina te kopen, want dat was op tot de laatste brok.

IMG_4291
Zie, je ziet niks van m’n mislukte nagels.

IMG_4295
Ik lijk in dit jurkje wel 10 kilo dikker dan ik ben, maar dat is niet zo, want ik ben nog steeds 5 kilo afgevallen. Ik heb gewoon een holle rug! Maar ik zal blij zijn als het weer winter wordt, want dan kan ik een petticoat onder m’n jurkjes dragen en dan valt het niet op dat ik eventueel in de winter weer wat kilo’s aankom.

IMG_4297
Ik speld 2 PloesiePoesies (deze op de foto is uiteraard nog niet af), maar ik word gehinderd door die stomme glitters op m’n nagels die achter elke stof en elke draad blijven hangen. Zucht!

IMG_4299
Nou ja, ik moet toch weer de deur uit om Nina naar m’n ouders te brengen. Koekje Nien?

output_Je3Jh8
Ze mag dus tegenwoordig op de bank bij m’n ouders, maar alleen als ze ligt.

IMG_4314
M’n vader en ik gaan voor de laatste keer naar het ziekenhuis in Nijmegen voor de controle van z’n rug. Visvriend A. rijdt ons.

IMG_4315
Zie, van afstand zie je echt niet dat m’n nagels mislukt zijn. Ze matchen overigens wel perfect met de kleur van m’n jurk.

IMG_4318
Over de Waal.

IMG_4319
Om, aangekomen in het ziekenhuis, te zien dat de chirurg 50 minuten uitloop heeft. JESUS! En het is pas 11:00! Lekker dan.

IMG_4323
Ja, als je zo lang moet wachten, dan heb je wel even een frikadelletje in het ziekenhuisrestaurant verdiend hè pap? Zelfs wel 2!

IMG_4327
Ik neem een broodje geitenkaas met honing en rucola en noten. Heel gezond.

IMG_4329
Ik lees de Margriet.

IMG_4332
En de mannen hebben het over vissen, visvoer, viswedstrijden en nemen de roddels van de andere vissers in Tiel en omstreken even door. Nou ja, even??? We waren een half uur te vroeg op onze afspraak en uiteindelijk had de chirurg 90 minuten uitloop! Dus we hebben 2 uur in het ziekenhuis doorgebracht.

IMG_4333
En we stonden binnen 5 minuten weer buiten. “Gaat het goed met u meneer Van den Heuvel?” “Ja, z’n gangetje, ik kan in en om het huis wel zonder pijn rondhobbelen, zolang ik maar geen zware dingen hoef te doen en langer dan een kwartier kan ik niet lopen, maar dat hoeft ook niet meer, want ik ben afgekeurd en ik ben tevreden met dat wat ik nog kan.” “Okay, nou prima, doei!”

IMG_4334
Dat had dus ook prima telefonisch gekund, maar ja. Door die 1,5 uur vertraging was ik dus wel te laat om oppasmeisje M. op te halen, maar gelukkig hadden haar moeder en ik elkaar op de Whatsapp, dus ik wist precies waar ik M. kon oppikken. Bij de Sligro! Hahaha!

IMG_4335
Ha! Goedemiddag! Op naar Geldermalsen, naar mijn vriendinnetje K. en haar dochter A. (een vriendinnetje van M.)! Mijn pappa Piet geeft ons een toeristische route door het Betuwse land en daar heb ik helaas geen foto’s van gemaakt, maar die route wil ik zeker nog een keer fietsen, want de Betuwe is prachtig! Overal hangen nu appels, peren, pruimen aan de bomen en dat is net zo’n mooi gezicht als dat er bloesems aan de bomen zitten.

IMG_4345
WTF! “Heb jij gewoon salie in de tuin???”, vraag ik als ik dit bosje bij K. op haar aanrecht zie liggen. “Ja hoor, zelf geteeld”, zegt K. Ik word ineens HEEL jaloers! En waarom lukt het haar allemaal wel en ik kreeg vorige week ook al een foto van mijn nicht te zien met allemaal sla en druiven en perfecte komkommers en waarom lukt het mij nou niet!!!!! Aaargh!!!

IMG_4339
“Kijk, ik ben gewoon een hele goede moestuinvrouw”, zegt K. serieus terwijl ze mij haar rode kool laat zien. HAHAHAHA! Ik hou heel veel van K., want bij haar is dus ook zo’n beetje alles mislukt. “En daarachter, dat is broccoli, als je die maar lang genoeg laat staan, dan krijgt hij bloemen, heel bijzonder.”

IMG_4341
Dit zou een krop sla moeten zijn. HAHAHA! “Eigenlijk heel mooi toch?”, zegt ze. Ik vind ‘m prachtig! De mooiste sla die ik ooit heb gezien!

IMG_4343
Haar salie is dus zo ongeveer het enige wat gelukt is. En de rozemarijn. En ergens in de tuin staan ook 2 XXXL zonnebloemen en er hangt ook ergens een tomaat die er wel eetbaar uitziet.

IMG_4346
Helemaal niet erg K., want jij bent gewoon een haakwonder, geen moestuinwonder! Wat een gaaf kleed is dit!

IMG_4347
En dit voetenbankje heeft K. bekleed. Geweldig die felle kleurtjes met zwart.

IMG_4348
Een kussen. Ook heel mooi.

IMG_4349
En een potje met een vogeltje. LEUK! Oppasmeisje M. en vriendinnetje A. gaan een film kijken in de ‘gameroom’ (een donkere kamer met van die grote loungestoelen en apparaten en alle spelletjes van de wereld) (net een soort bioscoopzaaltje) (echt leuk voor mannen en kinderen). De meiden krijgen popcorn en cola.

IMG_4351
En ik krijg een kaasplankje met worst. Of een worstplankje met kaas. Hmmmmm…

IMG_4353
Dit is de wc van K.! Die staat helemaal vol met matroesjka’s. Ook al zo kleurrijk. Ik hou ervan (en je weet dus meteen altijd een cadeautje voor K. mee te nemen, ook al zo handig).

IMG_4355
Zelfs de lamp is voorzien van matroesjka’s.

IMG_4357
En alle gastendoekjes zijn voorzien van een gehaakt randje. Dat zijn de belangrijke details in het leven.

IMG_4364
De salie wordt gefrituurd.

IMG_4365
En de echtgenoot is inmiddels ook gearriveerd en eet de rest van het kaasplankje op.

IMG_4371
We maken even een leuke wefie, want K. was de vorige keer niet happy met de foto in m’n plog. Deze is perfect en goedgekeurd!

IMG_4374
Nog een voorgerecht! Hmmmm!! Dit is een Turks brood met daarop tomaat met knoflook en kruiden en dan ingesneden en in de oven, zodat het half zompig, half knapperig is. Heel lekker. De pubermeisjes mogen ieder hun eigen hamburger bouwen met sausjes, broodjes, ui, etc. (vonden ze ook lekker).

IMG_4375
De mannen bespreken de belangrijke dingen in het leven.

IMG_4379
Wij krijgen gnocchi met gefrituurde salie en knoflookgarnalen. HMMMMM!!!

IMG_4380
Ja, maar dan echt! We moeten helaas alweer vroeg naar huis, want oppasmeisje M. moet vroeg naar bed. We halen Nina op bij m’n ouders en krijgen meteen 3 zakken snijboontjes mee van mijn ome Hans en tante Nel (die waren ook al verantwoordelijk voor die Goddelijke sperziebonen, dus ik ben heel benieuwd naar de snijbonen). Oppasmeisje M. ligt er om 20:00 in en ik om 21:30. Moe is moe. En als je moe bent moet je gaan slapen. Het was een fijne dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Angelique schreef:

  De muggen zijn dit jaar extra vervelend! Mijn zoontje wordt helemaal lek geprikt en ik doe er toch alles aan om het te voorkomen (roxasect, citronella, vapona). Ik denk dat de bijtjes en hommeltjes genoeg hebben aan de boomgaarden bij jou in de buurt, dus je moet weer met een kwastje aan de slag in jouw moestuin, of een insectenhotel in je tuin zetten.
  Gedoe in zo’n ziekenhuis! Maar je vader is er vanaf nu toch?
  Leuk dat de vriendinnen net zo creatief zijn en net zo hun best doen met een etentje als jij, anders waren jullie waarschijnlijk geen vriendinnen, duh!

 2. Marjan schreef:

  Ik woon wat meer in het noorden, hier hebben we niet zo veel muggen… wel vliegen, maar die prikken niet (en zijn eenvoudig af te leiden met die zonnebloemstickers van vapona…ze gaan erop zitten, krijgen gif aan de pootjes en binnen een paar minuten liggen ze dood op de vensterbank…)
  Ik ben jaloers op jouw kookkunst….. maar ergens ben ik te lui om het te leren denk ik….dat zal het ook zijn.

  Ach en volgend jaar is jouw moestuin weer uitgebreider en gelukter dan dit jaar, zal je zien!

 3. Ellen schreef:

  dat ziet er gezellig uit bij de mama van het vriendinetje van mijn dochter (lekker ingewikkeld gezegt) ha ha

  Ik wil ook zo,n kleed en zo,n rol

 4. inge schreef:

  een chinchilla ;-)

 5. Jan Folkersma schreef:

  Hou je niet van de mug, de spin en de tor? Zet voor je raam een hor.

 6. Anneke schreef:

  waarom moest M nou eigenlijk naar de dokter?

 7. Jolanda schreef:

  Wat een prachtig kleed met al die kleurtjes en patroontjes, knap hoor!!
  Verkoopt ze die ook??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *