web analytics

7

EEN MACHTELOZE MAAR MOOIE MAANDAG

beginpaginatotaal

IMG_0113
Today is D-day! Of eigenlijk B-day! En ik ben blij dat het eindelijk maandag is, want een kat met een katheter mee naar huis is eigenlijk niet te doen. Het is zielig voor hem en zielig voor ons. De eerste dag en nacht heeft-ie lopen jammeren als een eh, eh, opgesloten poes en dat galmde vanuit de badkamer zo lekker door het hele huis. Daarna heeft Bruce de badkamer verbouwd en alle handdoeken uit een kast getrokken en al die handdoeken bedruppeld met z’n urine (ik dacht dat hij met die kap niet in staat zou zijn om op de bovenste plank te springen, maar dat had ik dus mis).

IMG_0116
Even een aai onder z’n kop, dan snel Nina uitlaten en dan wachten tot m’n vader ons komt halen.

IMG_0118
Ik zou vandaag dus eigenlijk met m’n helweek beginnen, maar die heb ik uitgesteld. Vandaag zou in het teken staan van ‘vaste gewoontes’ en hoe je die kunt ombuigen. Op dagen dat ik thuis werk en niemand anders hoef te zien dan de echtgenoot (en in het weekend) blijf ik vaak in m’n slobberbroek met T-shirt. Dat is dus een gewoonte waar ik vanaf wil. Elke ochtend keurig aankleden, make-up erop, gewoon als een kek wijf de spiegel inkijken en niet als een slons met uitgroei. Is vandaag gelukt.

IMG_0122
En daar gaan we.

IMG_0126
Ik ben HEEL zenuwachtig.

IMG_0127
Bruce wordt ingecheckt, maar het hele gesprek gaat langs me heen. “Wanneer mag ik ‘m weer ophalen?”, vraag ik. “U wordt in het begin van de avond gebeld”, zegt de dierenarts. Okay.

IMG_0129
Gelukkig hoef ik vandaag niet te koken, want m’n moeder heeft een pan hachee gemaakt die ik ophaal.

IMG_0130
HAHAHAHA! M’n moeder bewaart ook echt alles! Hier sta ik (20 jaar geleden) in de Fancy!!! WHAAAAAAAHHH!!! Toen zat ik op de MTS in Utrecht, maar verder weet ik weinig meer van de foto en van de publicatie.

IMG_0131
Ik heb van m’n ouders een hele dikke vette envelop met geld gekregen. Alvast voor m’n verjaardag, om de rekening van Bruce te betalen. Ik ben er helemaal verlegen mee, want eigenlijk zijn de kosten voor zo’n dierenarts niet te doen als je een ‘gewoon modaal gezin’ bent qua inkomen, maar ja, je laat zo’n beest ook niet inslapen (althans, ik niet) en zo’n dierenartsrekening is dan eigenlijk precies genoeg om in de shit te komen, financieel gezien (nou ja, zo erg is het ook weer niet, maar het is gewoon zwaar KUT). En bij mijn ouders is het ook niet echt een vetpot. Maar ik heb dus een TOPcadeau gekregen; een zo-goed-als-nieuwe Bruce!!! “Maar je moet van het geld ook nieuwe handdoeken kopen”, zei m’n moeder. Want ik mocht van haar die ondergepiste handdoeken niet meer wassen en gebruiken. Als J. thuis is rijden we even naar de Action en kopen een stapel roze en grijze handdoeken.

IMG_0134
Daarna gaat J. los in de slaapkamer. Alles wat hij niet meer past gaat op Marktplaats.nl (ja, hij heeft ook Marktplaats) Hij is sinds ik hem ontmoette van een XXXL naar een XXL naar een XL naar een L gegaan (ik word daarentegen steeds maar dikker) en hoewel veel overhemden al weggegooid of weggegeven zijn kan een poging om iets te verkopen op Marktplaats.nl geen kwaad.

IMG_0137
Ik ben de rest van de dag ontzettend zenuwachtig en ik kom tot niks. Ik voel me machteloos. Bruce had namelijk wel een ietwat ontstoken piemeltje toen ik ‘m bracht (had ik toch nog wel wat onthouden) en ik zie de bui al hangen dat de operatie mislukt is of dat hij in z’n narcose is gebleven. Gelukkig worden we om 17:00 gebeld dat we ‘m mogen komen halen.

IMG_0148
Zo. THUIS! Alles is goed gegaan, maar hij moet nog wel 10 dagen met die kap lopen. Bruce maakt een normale, maar nog ietwat verdoofde indruk. Hij eet, hij drinkt en hij piest, dus op hoop van zegen.

IMG_0156
Hij mag de rest van de avond bij me op schoot op de bank.

IMG_0162
Vindt-ie helemaal niet erg. Onze foto wordt gephotobombed door de staart van Frank die ook even bij de patiënt komt checken.

IMG_9993
Ik lees me ondertussen in over dit apparaat dat ik vandaag met de post kreeg. Het is een DOXY, een speeltje dat belooft beter dan de Hitachi te zijn. Ik ben benieuwd.

IMG_0165
Vriend R. komt langs om samen met J. de nieuwste aflevering van The Walking Dead te kijken. Ik volg deze serie niet en ik ben toch alleen maar met Bruce en die DOXY bezig (inlezen dus, niet uittesten). Ik kijk wel mee naar het programma Sex Academy. Wat een sneuheid. Echt!

IMG_0166
Bruce ligt te spacen. Ik hoop ontzettend dat de operatie écht gelukt is en dat hij nog een paar jaar mee kan. Ik zie het al helemaal gebeuren dat z’n hechtingen los gaan en dan overal bloed en dan alsnog een spuitje. AARHG! Ik had al gezegd dat ik me ietwat machteloos voelde vandaag hè?

IMG_0171
OMG! Goedele! Wat doe je nu?? Dit jurkje doet echt geen wonderen voor je figuur hoor! En je bent zo’n lekker wijf! Volgens de mannen naast me op de bank is Goedele een hele slechte seksuologe, want ze is tegen anale seks. Ik vind Goedele hartstikke leuk, maar het programma Sex Academy, ja, daar vind ik heel veel van. Bruce moet nog 1 nachtje in de woonkamer blijven van me, zodat hij niet het hele huis gaat verkennen met die kap op en dan per ongeluk ergens achter blijft hangen en dan stikt en dan… PANIEK! Ik wil graag even een nachtje onafgebroken slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Else schreef:

  Dat zo’n beessie tegen iedere deurpost knalt en jij bij iedere knal ineenkrimpt, erg is dat. Beterschap voor meisje Bruce

 2. sylvia schreef:

  ohh fijn dat de operatie achter de rug is! nu hopen op een goed herstel.. maar dat komt helemaal goed!
  ohja, ik heb nog een random tip voor je; ik zag dat je je vintage jurkjes aan het verkopen bent, gaat dat goed via Marktplaats? ik zie zelf namelijk soms door de bomen het bos niet meer op MP (want; teveel aanbod) en ik heb recentelijk een hele leuke site ontdekt, UnitedWardrobe! je vintage jurkjes passen er perfect tussen en worden er misschien iets meer gewaardeerd dan op Marktplaats. hopelijk heb je er iets aan!

 3. Jan Folkersma schreef:

  Arme Bruce! Tien lange dagen…. En je weet ook wel dat hij er niks van begrijpt, het zelfs niet eens waardeert. Tof dat je ouders meebetalen. Anders hadden we een crowdfunding gedaan.

 4. Marjan schreef:

  Fijn dat de operatie klaar is… Bruce Lee nu een Bruce Lian is…. dat is minder leuk, maar ja als hij daardoor nog wat langer bij je kan zijn, is dat wel heel fijn natuurlijk
  Die stomme kap, dat vond ik bij de hond ook zo naar om te zien en te horen… hij knalde overal tegenaan… en hij kon bijna niet drinken met dat stomme ding op. Die 10 dagen hebben we niet volgemaakt….. veel te warm.
  En daarnaast weet je wel hoe het echoot in zo’n kap? Ik schrok van dat volume…

  xx

 5. Henriette schreef:

  Och jee, het was echt je dag niet… 2 dt-fouten in 1 blogje ;-) (sorry ben echt purist, hehe)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *