web analytics

1

EEN JURK, BOERENKOOL & RISK

middengelukt1

IMG_3364
Wakker in een witte wereld! In Tiel is een behoorlijk pak sneeuw gevallen. Mooi.

IMG_3365
Dat streepje bruin in het midden van de foto is Nina, die niet weet hoe snel ze door de sneeuw moet racen. Nina <3 sneeuw.

IMG_3366
De echtgenoot sjokt er rustig achteraan en ik blijf lekker binnen, want ik ben niet zo van de kou en de sneeuw.

IMG_3373
Ik hou me bezig met het maken van een Engels ontbijtje.

IMG_3377
De pubermeiden hebben het koud en zitten onder een dekentje op de bank. In de middag gaat M. weer naar huis.

IMG_3378
En dan komt m’n moeder me helpen met de jurk.

IMG_3382
M’n vader houdt Nina bezig.

IMG_3387
En wij hebben vooral veel stress van de rits. Het is een blinde rits en dat schijnt dus weer helemaal anders te zijn dan gewone ritsen en ik ga hier niet uitkomen en mijn naaimachine is ook niet echt lekker met ritsen.

IMG_3388
Dus de rits wordt er vakkundig door m’n moeder ingezet.

IMG_3390
En dan heb ik tijd om weer eens een PloesiePoesie voor baby’s te maken, inclusief dekentje. Heel flitsend stofje voor baby’s ook.

IMG_3391
M’n moeder concentreert zich op de rits en m’n vader op de folders.

IMG_3394
En dan… TADAAAAAA! Hij is helemaal klaar! WOEHOE!!! Ik ben HEEL blij nu! Ik moet ‘m nog wel even beter op de foto zetten, want deze foto doet de jurk totaal geen recht, maar hij past perfect!

IMG_3395
We eten worst.

IMG_3396
Met boerenkool.

IMG_3400
En als J. dochter S. weer richting Apeldoorn brengt gaat Nina stiekem op de bank. Ik maak eerst een foto en zeg dan pas dat ze eraf moet. Ze ligt zo lekker te genieten en ze moet nog helemaal bijkomen van haar zwerfhonden-avontuur van 2 dagen terug.

IMG_3402
Hé, Ludo! Knapperd! Ben jij m’n tafelheer van de avond?

IMG_3406
We zijn bij vrienden R. en J. en J. heeft dit boek van Rens Kroes gekregen. Ik vind Rens Kroes nogal een te hippig meisje met d’r quinoa-recepten, maar er staan ook een hoop leuke en gezonde andere dingen in.

IMG_3413
Zoals bijvoorbeeld deze kikkererwten-snack die J. meteen gaat maken.

IMG_3418
OMG! Dit is allemaal iets minder gezond, maar wel heel lekker.

IMG_3419
We gaan Risken! Dat is lang geleden. Ik ben rood.

IMG_3422
En kijk mij eens goed gaan! Ik had bijna gewonnen! Bijna! Want de echtgenoot stormt hierna met z’n zwarte legertje over alle groene heen en dan heeft hij z’n opdracht vervuld.

IMG_3424
Kijk, dit is dus de reden waarom ik het boek van Rens Kroes stom vind. Er staan van die over de top hippe foto’s in vergezeld van tekstuele dooddoeners: ‘Ik dans mijn hoofd leeg en mijn hart vol.’ KOTS! En wat sta je daar te doen in je slipje dan Rens? Te dansen met een bakje linksdraaiende yoghurt met moerbeien en goji-bessen? “Die staat gewoon uit d’r kut te brullen”, hoorde ik deze avond voorbijkomen. Waren niet mijn woorden.

 

Vorig jaar maakte ik goulash...

Vorig jaar maakte ik goulash…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Patchwork schreef:

    Laat de lente maar komen, de tulpen verbleken bij jouw jurk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *