web analytics

14

#DIEPVRIESDETOX MAAND, DAG 1

middengelukt1

IMG_4741
Goed! Het is vandaag 1 september en dat leek mij wel een mooie start voor een #diepvriesdetox maand. Ik had hier hele grootste plannen voor en al allemaal halve blogjes in de maak, maar ik ga het gewoon maar lekker go with the flow doen zoals alles in mijn leven. Dus… Hallo! Mijn naam is Luna en ik ben een hoarder. Ik sleep niet alleen allerhande stofjes, lintjes, kantjes, kraaltjes, veren, wol en andersoortig decoratiemateriaal dit huis in, nee, ik heb ook een extreem goedgevulde voorraadkast. Of eigenlijk voorraad-lade. En maak er daar maar 3 van. En nog een aantal kastje ook. Er kan niks meer bij, zodat er inmiddels ook diverse potten en blikken in een kast in de schuur staan. Stap 1 van het beroemde 12-stappen verslavings-probleem-programma is erkennen dat je een probleem hebt! En… ik heb denk ik wel een probleem. Al zijn er ergere problemen. Honger bijvoorbeeld. Mijn doel voor deze maand is het hebben van een lege diepvries, zodat ik ‘m schoon kan maken en het flink uitdunnen van mijn voorraadkasten en -lades. Ik laat vandaag even wat foto’s zien van de huidige situatie en ik schaam mij er helemaal niet voor, want ik heb andere kwaliteiten dan opruimen en organiseren. Koken bijvoorbeeld. In dit kastje staan kruiden.

IMG_4742
Hé, in dit kastje ook. Al staan er hier vooral flesjes en potjes.

IMG_4743
Deze mand zit ook bomvol kruiden.

IMG_4744
Hé, en die mand ook.

IMG_4745
Daarnaast heb ik 4 manden met diverse producten. Nootjes? Bagels? Wasabi-amandelen?

IMG_4746
Nog meer diverse snacks.

IMG_4747
Nog meer? Yep! Nog meer.

IMG_4748
En nog meer.

IMG_4749
Dit is dan voorraadlade nummer 1.

IMG_4750
En voorraadlade nummer 2.

IMG_4751
In deze lade bevinden zich koffie- en theeproducten. En nog meer diverse andere producten.

IMG_4752
In de la daaronder liggen ook weer diverse producten waar je een gezin met 4 personen met gemak een week van te eten zou kunnen geven. Zo ongeveer dan.

IMG_4753
In de schuur staat m’n groentetrolley.

IMG_4754
En hier draait het allemaal om. De diepvries die tot de nok toe gevuld is met, ja, met wat eigenlijk? Hier kan een gezin van 4 personen zeker een maand eten.

IMG_4755
Wat niet meer in de voorraadlades paste heb ik dus maar in de schuur gezet.

IMG_4756
Hé, ik heb ook nog een schap met sauzen en aanmaaklimonades.

IMG_4757
De koelkast puilt ook lekker uit.

IMG_4758
En je gelooft het niet, maar ik heb dus NOG een diepvries. Eentje met 2 lades. Dit is lade 1, die amper open kan.

IMG_4759
En dit lade 2.

IMG_4760
Nou Nien, dat wordt nog wat deze maand. Ik word al moe als ik eraan denk. Gelukkig hebben we genoeg hondenbrokken in huis.

11951148_974684462570534_9158823780113956364_n
Haha!

IMG_4762
Even een selfie met de Nina, want ze ligt er zo knap bij.

IMG_4768
En hier gaat het al helemaal mis met die hele #diepvriesdetox, want ik hoorde van m’n moeder dat de eerste spruitjes in de winkel lagen en aangezien dat m’n lievelingsgroente is… We eten dus niks uit de diepvries, maar zaaaaaaalige spruitjes vandaag…  Story of my life dit.

IMG_4770
Ik ga bezig met de regenboogdromenvanger. WOW!

IMG_4779
En ik krijg post uit China! M’n gouden jurk is gearriveerd en past perfect. Ook WOW!

IMG_4783
Dit is by far de mooiste dromenvanger die ik maakte. Vind ik dan op dit moment. WOW! Hij is ook groot (42 x 112 centimeter) en gaat morgen in de shop, ook al wil ik ‘m het liefste zelf houden.

IMG_4786
Maar als ik ‘m verkoop heb ik gelukkig de selfie nog.

IMG_4803
We eten dus spruitjes en wederom wentelteefjes als toetje. ZALIG!

spruitjes-indiaas
Dit was het recept voor curry met spruitjes.

IMG_4810
En ’s avonds hang ik wat met de Nina op de bank. Vroeg naar bed. Morgen dan echt even wat dingen opruimen in kasten, lades en diepvries. Misschien even de boel inventariseren.

Vorig jaar had ik een extreem goede werkdag!

Vorig jaar had ik een extreem goede werkdag!

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Ivonne Middelbos schreef:

  Wat ben ik blij dat ik al jouw kasten, laden, voorraadkasten, diepvries, koelkast enz heb gezien!
  Ik had gister een klotuh dag en lig vrezelijk overhoop met mijn hormonen ( overgang ).
  Liep al schoonmakend te mopperen tot jankens aan toe dat er een oplossing moet komen om spullen overzichtelijk te kunnen opbergen.
  Ik besef nu dat het qua overzicht best nog wel mee valt vergeleken bij jou!!! :-)
  Maarreuh als je nou eens jouw bankpas eens een maand bij iemand in bewaring brengt en zorgt dat jouw man die van hem niet aan jou leent en geen boodschappen haalt …. dan moet je vriezer een aardig eind leeg komen toch? :-)

  • Luna schreef:

   Hahaha! Nou, ik ben blij dat ik jou een beetje blij heb kunnen maken met mijn foto’s… de echtgenoot heeft net boodschappen gedaan… “Lekker een pizzaatje voor de lunch”, zei hij… Ja, zo schiet het niet op hier…

 2. Bite Me schreef:

  Ik zie niks raars, zo ziet het er bij ons thuis ook uit….zal wel een adhd ding zijn! ;)

  • Luna schreef:

   Zou het? Kan best… ik wil het zo graag georganiseerd hebben, maar het is me nog nooit gelukt… Maar die diepvries moet echt een keer ontdooid na 3 jaar…

 3. Marjan schreef:

  Dit is wel de overtreffende trap van ‘geen betere raad dan voorraad’ … je kan altijd nog een buurtfeest geven waarbij je alles serveert wat er nog in die diepvries ligt…. dan is hij ook leeg :-))

  xx

 4. Hannah schreef:

  Is het niet een idee om een deel van het houdbare spul, met andere dingen die je hebt te doneren aan dit goede doel? http://doneerjedeken.org/
  Ze kunnen van alles gebruiken en er zit misschien wel een doneerpunt enigszins in de buurt (Den Bosch?)

 5. Hanneke schreef:

  Bekijk deze uitdaging van de positieve kant: je hoeft waarschijnlijk een maand bijna geen boodschappen te doen. Dat bespaart heel veel geld. En bedenk dan wat je daarmee allemaal kunt doen ;)
  En met jouw creativiteit is ‘koken-wat-het-kastje-biedt’ toch ook een leuke uitdaging?
  Mijn voorraad is veel kleiner, dus stiekem ben ik jaloers op je. Succes!

 6. Kate schreef:

  Iemand anders zegt hier al iets vergelijkbaars, maar mocht je nog van wat ongeopende houdbare producten af willen (blikken, gedroogde pasta, rijst, etc,), de Voedselbank is er heel blij mee! Weet je ook zeker dat het eten direct zonder gedoe naar mensen in de buurt gaat.

  • Luna schreef:

   Als ik nu zeg dat ik pas al een grote doos vol producten naar iemand in Tiel heb gebracht die het beter kon gebruiken dan wij, dan eh, gelooft niemand het hè? Hahaha! Dus ik had NOG meer dan dit! :-)

 7. Esther schreef:

  Doen wij ook regelmatig; voorraad opmaken! Vooral de echtgenoot hier weet wel raad met zaken waarvan ik denk: wat moet ik daar nu weer van maken? Pas als we de wanden en bodems van de voorraadkast en de vriezer zien doen we dan weer inkopen. Werkt prima, vooral in maanden waar de maand langer is dan de geldvoorraad strekt.

 8. Luna schreef:

  Ja, ik kan overal wel wat van maken, dat sowieso, maar toch… de echtgenoot heeft net boodschappen gedaan… “Ja, alvast voor Appelpop.” Staan er weer 20 flessen cola en spa rood… ach, het komt vanzelf goed…

 9. Barbara schreef:

  Het eet geen brood zei mijn oma altijd, en dat zeg ik ook tegen mezelf als ik naar mijn voorraadkast kijk…
  Maar mijn diepvries is gelukkig niet zo vol, ook geen ruimte voor haha

 10. Else schreef:

  Misschien moeten jullie beide de pinpas maar inleveren bij P&R ;-) Maar bij die spruiten kon toch vlees uit de vries en rijst uit de voorraad ? Voorraad in schuur, muizengevaar . . . dus dan zou ik een paar blikken aanschaffen. Plastic is geen uitdaging voor ze. Suc6

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *