web analytics

6

DE WERK, DE TUIN & DE KLAVERJAS

middengelukt1

IMG_1095
Begin de week met het doen van je belastingaangifte…

IMG_1096
Bruce vindt het de hele dag te warm om op schoot te liggen. Vind ik niet heel erg, want ik vind het te warm om ‘m om schoot te hebben.

IMG_1098
J.T. stuurt me zijn review van de La Bocca Della Verita door (oftewel: mond van de waarheid)… iets met tandjes! Check zijn leuke review: HIER.

IMG_1102
De hele ochtend ben ik aan het ploggen, ploggen, ploggen, schrijven, schrijven, schrijven en ik ben ook nog een paar uurtjes aan het vormgeven. Lekker productief dagje! In m’n moestuin ben ik niet zo productief geweest de laatste dagen en er is een hoop verdroogd en dat is kut, maar dus m’n eigen schuld. Ik haal alles uit m’n kasje wat eruit kan en maak er een tomatenkas van. “Je moet de tomaten dieven”, zegt mijn man. “Ja, hoe dan?”, vraag ik. Hij rukt en plukt wat aan wat takken waar geen bloemetjes aan lijken te komen en het ziet eruit alsof hij er verstand van heeft, maar als ik even later op internet check wat ‘dieven’ nu precies is blijkt het dus het verwijderen van de okselknoppen te zijn. Hmm… op hoop van zegen dan maar, want het is nu te laat. M’n Oost-Indische kers doet het allemachtig prachtig, maar ja, wat doe je eigenlijk met Oost-Indische kers??

IMG_1104
Ik pluk de allerlaatste slablaadjes. Ik heb van 4 slaplanten toch zeker zo’n 20 keer sla kunnen eten, dus ze hebben hun best gedaan.

IMG_1106
Maar nu zijn ze dus ietwat doorgeschoten.

IMG_1108
We eten aardappeltjes en worteltjes uit de oven met pulled pork, maar ondertussen komt er een GENIAAL foldertje van een Chinees restaurant in Tiel binnen. Die bezorgen sinds kort ook sushi! OMG! J. wil meteen wat gaan bestellen om ze uit te checken, maar hij moet van mij tot morgen wachten. Uit baldadigheid zet hij de frituurpan neer om vanavond bitterballen te bakken.

IMG_1113
Ik kijk met een schuin oog naar een documentaire waarin een vrouw dagelijks een halve deodorant-roller opeet. Zucht.

IMG_1114
Vriendin F. en vriend D. (die nooit goed spontaan op de foto staan) komen klaverjassen. En bitterballen eten. Al slaat F. de bitterballen en de rosé over, want ze zit midden in een sapkuur! OMG!

IMG_1118
Ja, Bruce een sapkuur! Niks voor Bruce, zegt-ie.

 

Vorig jaar was een hele leuke dag! Toen keken we buiten in de tuin voetbal!

Vorig jaar was een hele leuke dag! Toen keken we buiten in de tuin voetbal!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Knaluitjepanty schreef:

  Mag ik met Bruce trouwen? I <3 Bruce.

 2. Maartje schreef:

  Oost-Indische kers trekt bladluizen, dus bij ons werkt het als een goede bladluisafleider. En je kunt alles eten van die plant.

  http://koken.vtm.be/ingredienten/oost-indische-kers

 3. Berta schreef:

  DE werk??!

  Waarschijnlijk zijn die knopjes in de oksels inmiddels verder uitgegroeid tot bloemloze takjes, die nu dus alsnog verwijderd zijn door die moestuin-man. Als je dit in een eerder stadium doet, voorkom je dat de plant energie gaat steken in nieuwe zijtakken terwijl die beter gebruikt kan worden door de reeds aanwezige takken die vrucht dragen…

 4. Else schreef:

  Als je die zijscheuten laat zitten krijg je tomaten en als je ze weghaalt ook. Ik dief meestal omdat de planten zo warrig worden en ik ben te lief voor de trossen, als ik daar 1 tomaat of 2 tussenuit zou halen zouden ze wel groot worden. Goed – pluim en check voor het wegwerken van weer een blauwe enveloppe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *