web analytics

0

IK HOU VAN DE ZATERDAG

beginpaginatotaal

IMG_9721
En dan is het alweer zaterdag… RTL bestaat 25 jaar en viert dat met het uitzenden van golden oldies. Hoewel ik op een tv-dieet ben (maar de echtgenoot dus niet) kijk ik stiekem even mee naar de allereerste uitzending van ‘Wie ben ik?’ en OMG!! Dat keek ik vroeger thuis ook altijd met m’n ouders! Is dat al 25 jaar geleden??? OMG!

IMG_9727
J. en ik gaan even nog wat boodschappen halen en meteen even langs de Secunda om te kijken of ze daar nog wat leuke gezelschapsspelletjes hebben. Vandaag dus niet, maar J. had deze week een heel leuk spel gekocht bij de Kringloop in Zaltbommel (ja, hij luistert heel goed als ik al weken loop te zeiken over minder tv).

IMG_9729
Maar eerst; maak ik de frituurpan schoon. Ik had gisteren toch al de hele dag met m’n handen in het vet van de afzuigkap gezeten, dus dan kan de frituurpan er ook nog wel bij. GATVERDAMME.

IMG_9742
Inmiddels zijn m’n ouders gearriveerd en in plaats van ons gebruikelijke klaverjasrondje gaan we het Ik Hou Van Holland-spel doen.

IMG_9744
Met z’n zessen! En… het is superleuk! Met vragen over eten en drinken, sport en nou ja, de naam zegt het al; allemaal vragen over Nederland.

IMG_9746
J. zit in het team met m’n moeder en dochter S.

IMG_9747
En ik speel met m’n vader en nichtje L.! Wat wel grappig is; mijn ouders kijken altijd samen naar dit programma op de tv en doen dan altijd mee met de vragen, maar ja, we hadden dit al 40 jaar gelukkig getrouwde stel uit elkaar gehaald voor de teams natuurlijk (we wilden er allemaal een voetbalkenner bij). Maar bij de vragen wilden ze steeds met elkaar overleggen en ja, HALLO, jullie zitten niet bij elkaar in het team hoor!

IMG_9748
Net als bij Ik Hou Van Holland op tv zitten er ook muziekvragen bij het spel! Zo leuk! Alleen maar Nederlandstalige liedjes die bijna iedereen (jong en oud) mee kan zingen.

IMG_9750
Ja, en die frituurpan heb ik niet voor niks schoongemaakt natuurlijk.

IMG_9751
Lekkere kipnugget van separatorvlees. Hmmmm… met veel mayonaise.

IMG_9757
Dit is Nina die heel sneaky onder de tafel checkt of ze bij Piet een stukje frikadel kan bietsen. Dat kan altijd.

IMG_9761
Ik kom dit geinige plaatje tegen op internet.

IMG_9762
En vanavond wordt er naar het programma Ik Hou van RTL gekeken (ja, als je de hele middag dat spel hebt gedaan, dan is dat een feest der herkenning).

IMG_9768
Ik spring onder de douche en ga in m’n pyjama met Nina op de bank.

IMG_9774
En we kijken naar De Wereld Draait Door Saturday Night met De Jeugd van Tegenwoordig. Heerlijke zaterdag en omdat ik qua tv-dieet al enorm ben afgeslankt voel ik me niet schuldig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *