web analytics

27

DE BEUK ERIN

Ik heb steeds meer boeken niet gelezen. Steeds meer films nog niet gezien. Steeds meer mensen niet ontmoet en steeds meer stukken nooit geschreven. Het leven stapelt zich op met dingen die ik nog moet doen. Maar nooit zal doen of nooit kan doen. Dingen die ik wel wil doen, maar dingen waar ik geen tijd voor heb of tijd voor maak. Mijn leven bestaat voor een groot gedeelte uit nulletjes en eentjes. De digitale snelweg. Fake. Nep. Niet echt. Dagelijks meer dan 10 uur online. Mailtjes sturen. Chatten. Columns online zetten. Surfen. Websites bezoeken. Weblogs bezoeken. Boodschappen online bestellen. Facturen versturen. Teksten versturen. Online vergaderen. Het moet allemaal anders. De beuk erin. Want het is steeds meer niet. Steeds meer liedjes niet geluisterd. Steeds meer vrienden niet gesproken. Steeds meer wandelingen niet gemaakt. Steeds meer honden niet geaaid. Steeds meer gerechten niet gemaakt. Steeds meer lieve dingen niet gezegd. En steeds meer foto’s niet genomen. Wel, steeds meer sigaretten gerookt. Steeds meer wodka’s gedronken. Steeds meer stress ervaren. Steeds meer deadlines net gehaald. Steeds meer spierpijn wel gevoeld. En steeds meer nachten niet geslapen. Luna gaat het allemaal anders doen. De beuk erin. Want ik heb steeds meer blikken niet gezien. Steeds meer gedichten niet gelezen. Steeds meer vragen niet gevraagd. Steeds meer concerten niet bezocht. Steeds meer grapjes niet gehoord. En steeds meer liefde niet gevoeld. Ik meet alles wat ik zie aan wat ik eerder zag, zodat ik nooit iets anders denk dan wat ik al dacht.

Met heel veel dank Maarten van Roozendaal (‘Stapels’) en Bram Vermeulen (‘De Beuk Erin’).

Dit vind je misschien ook leuk...

27 reacties

 1. Frank schreef:

  IK ben een keer de eerste
  YESSSSSSSSSSSS
  en ook de eerste om Luna+P eens een vakantie toe te wensen van twee
  weken of zo, om een gedeelte van wat je mist in te halen, en om andere dingen effe te “missen”

 2. Frank schreef:

  ik ben een keer de tweede
  Yesssss
  Zal niet meevallen dat jullie een vakantie kunnen regelen, maar je hebt het nodig en ook verdiend, de meeste “fans” hier moeten daar gewoon begrip op kunnen brengen!!

 3. Wollie schreef:

  oh……….dan ben ik zeker de derde…….

 4. dentim schreef:

  ja lekker op vakantie is geen gek idee……wat dacht je van twee weekjes Silicon Valley ???? Overigens een sober verhaal wat opgevrolijkt wordt door mooie woorden te gebruiken. Wederom geniaal !!!

 5. JoG schreef:

  Heb ik twee weken vrij. Zit ik ook meer online dan me na al die uren lief is. Geïnspireerd door jouw tekst ga ik het vandaag kort houden. Afbouwen … Het valt niet mee. Misschien moet ik stapels beuken tussen mezelf en mijn computers gooien ;-) ? Ach, zelfdiscipline, als het om dingen voor mezelf gaat, is niet echt m’n sterkste punt. Ik ben nieuwsgierig naar de uitwerking van uw overpeinzing? Succes!

 6. frédéric schreef:

  Denk dat ik begrijp wat je bedoelt… heb over ’t laatst nog ’s een boek gelezen, zo echt gedrukt, mat pagina’s.
  en het las verdomd veel vlotter dan 99% van wat ik online tegen ’t lijf loop. Heb me dan ook voorgenomen om iets minder blogs af te schuimen en wat vaker een boek vast te pakken.
  Maar je mag nu niet gaan stoppen he…

 7. fothermucker schreef:

  Wat een gezeik. Wat een zielig doenerij, dit probleem kent iedereen. En dan over een tijdje zaniken dat je weblogs niet hebt bezocht?

  Het wordt er niet beter op, deze site.

 8. Knorretje schreef:

  Mijn vriend trekt tegenwoordig de stekker van de telefoon eruit als ik te lang achter de computer zit. Werkt wel!

 9. Trash schreef:

  Swoosh

  * What was that?

  # Your life mate

  * Damn, that was short. Can I have another go?

  # Sorry pal, one’s all you got.

 10. Trio de Twee Wezen schreef:

  Laten we dan afspreken dat we elkaar over twee weken weer spreken… Kan ik ook een beetje bijkomen van al dat geweblog en ander gecomputer….

  Kheb zowat vierkante oogjes

 11. Sjaak schreef:

  Luna kan beter werken met het EKO-systeem Een Keer Oppakken. Iets wat op je weg komt direct doen en niet op een lijstje zetten dat steeds langer wordt en waardoor de stress steeds verder groeit. Wordt Luna veel rustiger van dan van sigaretten en wodka. Heb ik gelezen in de Telegraaf!

 12. pj schreef:

  Vertrouw nooit tips uit de telegraaf…, heb ik in de Kijk! gelezen

 13. VerlorenZoon.nl schreef:

  gewoon format c: !

 14. BlogNote schreef:

  Je weet wat dat gaat betekenen. Druk… druk, druk, druk, druk… druk, druk…
  Het is nogal een waslijst wat je niet doet maar wel wil. Misschien wil je teveel en doe je te weinig. Maak keuzes en doe!
  Dat schept ook duidelijkheid.

 15. jacksquad schreef:

  Goeie trash! Begin ook een weblog! (please don’t)

 16. Trash schreef:

  Ach we kunnen niet allemaal even geniaal met woorden zijn, was gewoon een citaat uit Fawlty Towers wat me even te binnen schoot.
  Denk dat Luna gewoon ff een baaldagje heeft (niet zo gek als ik zo naar buiten kijk)

 17. etoile schreef:

  je leeft maar 1x dus je moet eruit halen wat er inzit zeggen ze toch altijd……
  take a break!!

 18. Leon schreef:

  Luna wordt volwassen.

 19. poonomatic schreef:

  Kan iedereen aanraden die doos met geheimzinnige Japanse troepjes het raam uit te flikkeren en iets in de wereld met mensen te gaan doen. Zonder fakecontact en zitvleeskweekerij en daar dan weer een mailtje over .

 20. Chrestomanci schreef:

  Ik denk dat de eerste schrijver wel een beetje gelijk heeft. Luna verdient een beetje vakantie.

 21. Suffie schreef:

  Suffie’s mond valt nu even open…

 22. Leon schreef:

  Luna, als ik je advies mag geven: ga eens wat aan sport doen. Daar hoor ik jou nl. nooit over.
  Het is in ieder geval beter dan al die drank en tabak.
  Verfrist je lichaam en geest.

 23. Boer Biet schreef:

  Koop een geit en zie hem kauwen.

 24. Slechte Adem schreef:

  Mocht je meer van lollige vogels houden:

  Koop een kauw en zie hem geiten..

 25. curlywurly schreef:

  morgen ga ik meer liefde geven
  morgen ga ik boodschappen doen[online]
  morgen ga ik sporten[echt]
  morgen ga ik schoonmaken
  morgen ga ik de kauw geiten
  morgen ga ik alles doen waar ik nu geen zin en tijd voor heb
  morgen ga ik vroeg naar bed
  morgen kom ik niet meer terug
  tot morgen

 26. nageltje schreef:

  Drink de Wodka met Lime, ga achterover zitten, steek een sigaret op, boek erbij en genieten maar…

 27. Frank schreef:

  Chrestomanci geeft me al weer gelijk !? mmmm is dat goed of nie ?