web analytics

5

#21 – GASTLOG ( WEBMASTER J.) PACT MET DE DUIVEL?

Ik vind het maar niets deze weblogmarathon. Met 24 weblogs is Luna normaalgesproken weer een maand verder. Nu verschiet ze al dat kruit in 1 etmaal. We moeten toch het moment naderen dat simpelweg alle details in Luna’s leven een keer beschreven zijn? De dag waarop zij de pen moet neerleggen bij gebrek aan onderwerpen. Dat moment is nu dus een maand vervroegd. Bij mijn bezoekjes aan Luna’s site ben ik vaak bang een afscheidstukje aan te treffen. Met dank voor alle aandacht, de vele reacties en misschien tot ziens. Net zoals dat ging met de weblogs van alt0169 en Whiskas, ook al lijkt Luna mij niet iemand die op haar hoogtepunt stopt. In de week van 19 mei dacht ik echt dat Luna die eindstreep aan het naderen was. Er werd slechts vier maal gelogd met die zondag als onheilspellende titel: ‘Als je niets hebt te vertellen’. Vandaag slaat Luna dan genadeloos terug met een weblogmarathon. De genadeklap voor al mijn twijfels: Luna is alive and kicking !! Ik stel me wel eens voor dat ik een dagelijkse weblog zou moeten bijhouden. Dat geeft een onrustig gevoel waarbij ik neig om stelselmatig ruimtes, gesprekken, voorvallen en gedachten te scannen op bruikbare stof. Ik ben dan ook erg jaloers op de creativiteit om elke dag een persoonlijk stukje te schrijven en ondertussen rustig door te leven. Die bewondering geldt trouwens ook een aantal andere webloggers en dagbladcolumnisten. Ook tussen hun jaarlijkse 365 dagen moeten vele saaie sleurdagen zitten. Een quasi-grappig stukje over de wachtrij bij de kassa van Albert Heijn persen veel webloggers er dan nog wel uit. Maar Luna daarentegen kan bijna elke dag wel iets opvallends uit een gewone gebeurtenis halen of een gewone gedachte ombuigen tot een verfrissende conclusie. Dat hoeft niet extreem bijzonder te zijn allemaal, maar vaak juist herkenbaar. Toch zou ik er zelf niet opgekomen zijn om dat gewone gevoel of die dagelijkse situatie te gebruiken voor mijn eigen fictieve weblog. Ik heb dat talent niet. Webloggers hebben kennelijk een of ander pact met de duivel gesloten. Hier zijn stille krachten werkzaam buiten mijn voorstellingsvermogen. Uit die geheime bron van talent mogen de webloggers vast ook eeuwig lurken. Het is dan ook niet aan mij om het einde van Luna’s weblog te voorspellen. Dat zou slechts een projectie van mijn eigen onvermogen tot webloggen zijn. Ik geloof dat ik me geen zorgen meer moet maken.

(p.s.: Luna logt vandaag 24 uur. Ieder uur een update! En bedankt webmaster J.!)

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Chrestomanci schreef:

  Een staande ovatie voor Luna en Webmaster J.

  Sinds vorig jaar April is Luna een feit op http://www.electricluna.nl
  Vanaf het begin heb ik gelezen en vaak gereageerd. Ik heb mensen zien komen en mensen zien gaan. Ik heb hier leuke, hilarische, droevige, vervelende, gemene, domme, slimme, geile, ranzige, gedroggeerde en andere dingen meegemaakt.
  Ik ben op een gegeven moment door Luna samen met Suffie van Suffie.com gebombardeerd als huisreageerder. Ik was daar erg trots op.
  Wat als een paal boven water staat. Zonder Luna was mijn afgelopen jaar ook anders geweest. Ik heb best dingen geleerd van deze site.
  Ik heb ooit het aangedurft om over een heel persoonlijk probleem advies te vragen aan Luna en weet je, een heel goed antwoord, waar ik wat aan had terug gekregen.
  Ik heb eindeloze uren met haar gesproken. Ze heeft me ooit eens onverwacht gebeld, wat erg leuk was. Via een vriendin van haar, waar ik een paar keer mee naar de film ben geweest, heb ik mijn huidige zetel, een zitbal gescoord. Daarop zitten nu die vriendin, Ik en later ook Luna, en sinds kort ook Kim van Kimmm.blogspot.
  Een heleboel dingen hebben mijn leven beinvloed.
  Ook heeft Luna me wel eens onder de kont geschopt. Dat doet ze nog wel eens. Maar dat is niet erg. Want zij weet wie ik ben.
  Bij luna is ook mijn nickname het eerste verschenen. Luna en Suffie hebben mij ook gemotiveerd mijn eigen log te beginnen.
  Ik begin het toch wel opvallend te vinden hoe de Luna site en de vrouw achter Luna mij heeft beinvloed.
  Ook zonder Webmaster J. zou dit niet mogelijk zijn geweest. De snufjes kwamen geleidelijk. Eerst het reactieforum. Toen kwam plots het ipnummer in beeld. Je kon naast je naam vervolgens je e-mailadres en url achterlaten. Het laatste kwam geloof ik de shoutbox. De shoutbox is erg populair. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik er niet 100% van gecharmeerd ben, maar dat geeft niet.

  Dus in dit lange epistel wil ik zeggen, Luna bedankt en ik hoop dat je nog lang mag blijven, en Webmaster J. bedankt voor de techniek!!

  Patrick
  aka Chrestomanci
  Huisreageerder.

 2. Chrestomanci schreef:

  Met excuus voor een enkele spelling fout, ik was de checker vergeten.

 3. Da Bunny schreef:

  en toch zou webmaster J. een eigen log moeten beginnen, lijkt me reuze interessant :)

 4. miss bitch schreef:

  Luna en webmaster.

  Zoals vele anderen kijk ik dagelijks even wat voor avonturen je nu weer hebt beleefd, ook al is het maar in de Lidl. Ik heb je tips voor Dancevalley opgeschreven om te gebruiken in augustus. Heb mee zitten discussieren over discriminatie en politiek, wat ik in het dagelijks leven zonder Luna waarschijnlijk nooit had gedaan. Ik wil maar een ding zeggen: chapeau en ga vooral door! We moeten immers weten hoe je verbouw-avontuur tot een eind komt! Succes daarmee :-)

  Groet
  Esther

 5. E-Spot schreef:

  Ik vind het een goedstukje dit… komt vast door de herkenbaarheid ;)