web analytics

10

LUNA IS IN TRANCE

Vriendin S. brandt af en wat cd’tjes voor me met live-sets van Armin van Buuren. Niet dat ik dat zelf niet kan, maar als zij het doet is het leuker. En nu is er muziek die ik wel aardig vind. Of geinig. Of leuk als achtergrondmuziek. Maar er is ook muziek die je optilt. Die je alles doet vergeten. Muziek die je godverdomme het gevoel geeft dat je leeft! En voor mij zijn dat dus de live-sets van Armin van Buuren. Of mischien iets breder; voor mij is dat trance. Maar om specifiek te zijn; voor mij is het de 9 uur durende live-set die Armin van Buuren speelde in de Jaarbeurs in Utrecht in april 2008. Deze volledig illegaal, maar met heel veel liefde, gedownloade cd ‘Armin Only – Imagine’ draai ik al weken elke dag. En nu is er 1 nummer op die cd die ik extra waardeer. Een plaat die ik steeds terugspoel om ‘m dan nog een keer te horen via m’n pc-speakertjes. And again… and again… and again… and again… and again… and again… and again…  En ik ben al een paar dagen op zoek naar de titel van die plaat. Maar ik kan ‘m niet vinden. En daar knap ik bijna volledig hysterisch van uit m’n panty. Bijna dan. Want ik heb, naar mijn idee, overal al gezocht. Het is de plaat die er op ongeveer 1:03:30 wordt ingemixt en die er op 1:03:56 helemaal gigantisch in knalt. Die. Die tussen nummer 12 en 13 op de cd. Die waarvan je meteen spontaan 5 xtc-pillen wil slikken. Misschien dat m’n leven precies hetzelfde blijft als ik niet weet van wie dat ene nummer is, maar op dit moment denk ik van niet. Het is een obsessie. Ik zit er helemaal in. Dus, fuck it, ik draai de hele set gewoon nog een keer! En als ik 88 ben en dement, of getormenteerd door alle drank en drugs die ik in m’n leven in m’n lichaam heb gegooid, laat mij dan in Godsnaam non-stop naar deze 9-uur-durende set van Armin van Buuren luisteren. Laat me incontinentiematten vol pissen, laat me m’n vrienden vergeten, m’n verleden niet meer herinneren, laat me achter in een klein kutkamertje met nog 4 andere bejaarden, maar geef me een MP3-speler met deze live-set op repeat. Omdat ik, als ik deze set wanneer dan ook hoor, morgen of over 50 jaar, zal voelen dat de wereld ooit aan mijn voeten lag, dat alles kon, dat ik alles kon, dat ik alle keuzes kon maken, dat ik alles had. En meer.

p.s.: Ik wilde dus een gezellige YouTube-link neerzetten hier. En toen vond ik ineens de plaat die ik zocht. Zul je altijd zien. Ik had het over ‘Till the Sky Falls Down’ van Dash Berlin. Maar dan vet diep gemixt door Armin. Zoals alleen hij dat kan: http://youtube.com/watch?v=4MFSJJaDvYk.  

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Vriendin S. schreef:

  Haha, ik ben blij voor je! Zoals ik al zei, die helleweg heb ik ook meermaals afgelopen, op zoek naar die ene tracklist en hem niet kunnen vinden… ggr…

  Maar hij begint zeker bij de 3e minuut, op youtube? Lekkere trensknallert is dat inderdaad :-)

  Oh enne voordat stichting brein op de stoep staat: het is geen illegale download want liveset opgenomen van de radio :-D

  xx vriendin S.

 2. Luna schreef:

  Yep, hij begint rond de derde minuut… :-) En dan daarna dat stukje rond de vijfde minuut, dat Armin met z’n koptelefoon in z’n handen staat en dan woehoehoehoe… Till the skies falls down…
  En legaal, illegaal, ach, wat maakt het uit, ik HOU van die man!

 3. Rutger schreef:

  Tering, je bent hipper dan vijf gemiddelde loggers bij elkaar. Ik ga dus ook maar even downloaden.

 4. mela schreef:

  Mnjammie! Trance forever!

 5. Marijke schreef:

  Klinkt zeer goed!!

 6. Marloes schreef:

  Irritant he als je de juiste naam van een plaat niet kunt vinden, zie http://www.keepthevath.com/2008/03/kent-iemand-trouwens-die-plaat-van-part.html

  Ben niet zo van de trance maar begrijp je oerreactie wel! Muziek kan je zo raken..zo instant happiness geven. Genieten!

 7. kirsten schreef:

  Oef, gaaf stukje! :)

 8. madelief schreef:

  ok, toen luisterde ik die dus, en downloadde ik die dus en luisterde hem vervolgens de hele dag lang, vierhonderdmiljoen keer, onderwijl toegevend aan een opruimwoede, tot ik eindelijk trillend en wel door mijn hoefjes op de bank zakte met een glaasje wijn. lekker nummer!

 9. Sanne schreef:

  Uhmm…vind er geen fuck aan:(

 10. Janssen schreef:

  Arme andere oudjes straks in dat kamertje…..rammelende eierstokken en klepperende gebitjes….ik heb echt geluisterd,maar is dat muziek?:):)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *