web analytics

84

LUNA’S DOORDEWEEKSE OCHTENDEN

Ik word de laatste dagen als een wrak wakker. Om 12.00. Dit komt waarschijnlijk doordat ik tussen 7.30 en 9.30 al halfwakker ben geweest. En dit is P.’s schuld. Ik trek zijn ontwaakgedrag slecht. Of meer zijn niet-ontwaakgedrag. “Wil je de wekker op 7.30 zetten, want ik moet ’s ochtends nog even wat doen voordat ik naar m’n werk ga”, zegt hij standaard als we gaan slapen. De wekker gaat de volgende ochtend af op afgesproken tijd, maar P. hoort ‘m niet. Ik zet het apparaat uit en schud P. wakker. “Nog 10 minuutjes liggen”, zegt P. dan. We vallen allebei weer in slaap en als de wekker weer begint te piepen, zet ik hem weer af en schud P. weer wakker. Dit ritueeltje herhaalt zich net zolang tot ik niet eens meer de moeite neem om P. wakker te schudden. In mijn halfslaap ram ik de wekker om de 10 minuten uit en pas om 9.00 meld ik aan P. dat hij te laat komt op z’n werk. Een paar jaar terug vond ik het nog lief dat hij zo lang in bed bleef. Ik dacht dat hij nog even lekker bij mij wilde blijven liggen. Nu weet ik dat hij gewoon niet in staat is om op tijd op te staan. Als P. eindelijk rechtop in bed zit en een sigaret heeft opgestoken, zet hij de tv aan; ‘As the World Turns’. Verschrikkelijk. Daarna gaat het licht aan in de slaapkamer en pas als hij de deur achter zich heeft dichtgetrokken kan ik in alle rust nog even een kwartiertje liggen. En dit kwartiertje wordt vanzelf 3 uur vol levendige dromen. Ik werd vandaag wakker van de telefoon. Het was P.: “Ik dacht, ik bel even om te kijken of je al wakker bent.” Ik denk dat ik vandaag maar eens ontbijt met een blikje Red Bull.

Dit vind je misschien ook leuk...

84 reacties

 1. Patrick schreef:

  Joh je moet ’s avonds een glas water naast je zetten, en dan als de eerste wekker gaat die over P. gooien, en zeggen opstaan, dan is dit snel afgelopen

 2. Remondo schreef:

  Helpt niet (ik kan ’t weten).
  Wekker uitzetten en laten liggen!

  Weltruste

 3. DirtyDiana schreef:

  dat zijn nou de kleine momenten van geluk in een mensenleven…

  …voor P. dan in dit geval

 4. Mikel schreef:

  Water, een hamer kan ook nog wel eens werken of gewoon ’s avonds al zijn sigaretten op het balkon leggen. Zeker in deze tijd zal P. daar van schrikken. Of als een goede huisvrouw betaamt gewoon lekker doorslapen en het mannetje aan zijn eigen lot overlaten.

 5. Luna schreef:

  Sigaretten op het balkon leggen; briljant!!!

 6. Suffie schreef:

  Suffie vraagt zich af wat er gebeurt als je een paar goede oordoppen indoet en P. vervolgens een paar dagen achter elkaar door zijn baas op zijn verantwoordelijkheidsgevoel laat wijzen…

  Suffie zou het niet helemaal eerlijk vinden als P. de verantwoordelijkheid voor het op tijd komen bij Luna zou laten liggen…

  Bij kinderen die niet wakker worden om te plassen, gebruiken ze een plaswekker.

  Suffie ruikt plotseling een markt voor een…ehh…. Werkwekker???

 7. Rick schreef:

  Vraag me af hoe je dat gaat laten werken ? Stuur me maar een prototype.

  Maar ik denk dat we het eens zijn, het probleem hier is P. en het komt er inderdaad op neer dat P. er zelf voor op moet gaan draaien.

  *Of doe ik nou teveel dat ik voor de rest spreek ? (zo ja, sorry ;) )*

 8. IZ schreef:

  Er bestaan wekkers met draadloze speakertjes die je in het oor van P. kunt stoppen. Terwijl hij om 7.30 (dat is voor veel mensen al uitslapen) door, noem eens wat naars, Rammstein uit bed wordt geknald, draai jij je nog even om.

  Doe het. Doe het uit liefde…

 9. Rick schreef:

  Hmmz Rammstein,ik zou wakker schrikken misschien, maar dan ogen dicht en naar de muziek luisteren. Nee wil je mij daar mee uit bed knallen, klaar wakker en niet kunnen wachten tot ik die dingen uit mijn oren heb: Gebruik Britney S. (sorry Britney fans).

  Maar wel goed idee verder ja. Waar kan je die dingen krijgen ?

  PS. 7:30 is voor mij geen uitslapen, ik ben meer een avond/nacht persoon!

 10. mixologist schreef:

  hee sufkneus,
  hou toch eens op met vanuit het “suffie” perspectief praten!
  suffie dit…. suffie dat….

  Het is geen kleuterschool hier!

 11. Trio de twee wezen schreef:

  Sigaretten op balkon??? Luna, vind jij het goed dat P. in bed gaat zitten roken??

  Ik heb een betere: P. op het balkon, met wekker, met sigaretten en met “As the world turns”

 12. frédéric schreef:

  even een stem voor P: niemand kan verantwoordelijk worden gesteld voor zijn daden voor die eerste sigaret. herken me d’r helemaal in, en ik vrees dat mijn vriendin zich ook helemaal in Luna zal herkennen.

 13. Trio de twee wezen schreef:

  hee Staafmixologist,
  Blijf es een beetje on-topic in plaats van mensen af te zeiken..

  Het is geen kleuterschool hier!!

 14. KJ schreef:

  Hoewel het hier geen kleuterschool is en ik ook al een keer een inhoudelijk conflict(tje) met mixie had, (to Fortuyn, or not to Fortyun) Ben ik het zeer eens met zijn kritiekpunten op Suffie. Vorm en inhoud staan niet altijd los van elkaar.
  Dus om deze boodschap via de suffiaanse vorm te communiceren. Voor deze eenmaal:

  KJ vindt ook dat Suffie zijn zinnen gewoon met ik moet beginnen.

  (Ik denk dat de laatste stuiptrekkingen van de feestdagen zijn)

  gegroet allen.

 15. quatro de drie kneuzen schreef:

  aka(= mixologist)
  Met zo’n topic is het onmogelijk om uberhaupt off topic te zijn.

  Luna is net telefoonsex alleen dan gratis en jullie zijn allemaal jerk-offs!

  De meeste van jullie kneuzen zijn allang blij dat er eindelijk een vrouw is die aandacht voor jullie heeft iets wat IRL alleen je moeder je geeft. Maar wat wil je ook met zo’n hoofd waar alleen een moeder van kan houden!

 16. Alice schreef:

  Ken het helemaal. Ex werd altijd woest als hij eruit moest en ik hoorde de wekker niet… Ik zou wel gek zijn toch of begrijp ik niet wat ware liefde is?

 17. slappezever schreef:

  Mischien een idee om op tijd te gaan slapen? ben je lekker op tijd wakker om met P. een theetje te drinken enzo.

  Geniet, van den ochtendglooren!

 18. Jaco schreef:

  Suffie heeft een vervelende schrijfstijl en grijpt vrijwel elke weblog entry van Luna aan om zo snel mogelijk over zichzelf te kunnen schrijven. Het thema van Luna’s stukje negeert hij daarbij nogal eens (of het ontgaat hem). Op 22 december zelfs een column achtig stukje dat geheel los stond van Luna’s tekst van die dag.

  Twee vraagtekens: 1. Suffie = jult/julius/jult.net? 2. Waarom begint Suffie zelf geen Weblog?

 19. mixologist schreef:

  geef suffie ff snel € 0.20 kan die iemand bellen die het WEL interesseert wat voor crap die schrijft!

 20. Es schreef:

  Opstaan is drama, met of zonder liefhebbende die je wekt cq schudt, met of zonder oordoppende wekkers, met of zonder Rammstein, met of zonder sigaretten op het balkon.
  Nog net iets erger dan opstaan is ruw gewekt worden voor daadwerkelijke opstaanmoment….

  En Suffie rules… En in geval van ergenis: Gewoon niet lezen. Ergenissen veroorzaken hartklachten en zo meer. Dus weest verstandig, ook in 2002.

 21. slappezever schreef:

  slappezever vindt mixologist best wel grappige dingen schrijven.slappezever kan wel lachen om zijn opmerkingen en hoopt dat hij nog meer olie op het vuur gooit. Want slappezever vindt soms dat er hier overdreven aardig wordt gedaan tegen elkaar en luna. En daar krijgt slappezever best wel braakneigingen van. Slappezever hoopt verder ook dat hier ook weer flink wordt gekankerd zodat ik nog iets te lezen heb.

 22. Trio de twee wezen schreef:

  Als Suffie zichzelf door middel van overexposure de nek wil omdraaien, dan moet hij dat lekker zelf weten. Persoonlijk vind ik het wel aardig wat hij doet. Infantiele schrijfstijl of niet, hij blaat tenminste niet mee met de rest.

  Mijn reactie is dan ook puur bedoeld voor die stalkende troll Staafmixer die, gezien zijn bijdrages op deze site, in zijn hele leven nog niet de helft van de zinnigheden zal halen die Suffie in een log-entry voor elkaar krijgt.

 23. Flashheart schreef:

  Beetje lief zijn voor elkaar mensen, pfff !

 24. Trio de twee wezen schreef:

  Trio de Twee Wezen denkt er ernstig over de schrijfstijl van Slappezever aan te nemen 8-)

 25. Rick schreef:

  “Suffie heeft een vervelende schrijfstijl en grijpt vrijwel elke weblog entry van Luna aan om zo snel mogelijk over zichzelf te kunnen schrijven. Het thema van Luna’s stukje negeert hij daarbij nogal eens (of het ontgaat hem). Op 22 december zelfs een column achtig stukje dat geheel los stond van Luna’s tekst van die dag.”

  Wat is dit dan ?

 26. Slechte Adem schreef:

  Hey Luna,

  Heb jij ’s morgens geen koude voeten? Dan is dat hele gedoe met die wekker toch zo over??

 27. mixologist schreef:

  Troll?
  Hoor hoor, trio de dubbele kneus heeft ook een internet-term uit de spits internet bijlage gehaald!

  Triotje gaat het opnemen voor suffie. Zeker je alter ego?
  …lekker makkelijk heb je dubbel zoveel posts jammer dat je nog steeds maar (inhoud)^-2 zoveel inhoud produceert.

  Een stoma heeft nog niet zoveel schijt als ik aan jullie pseudo aardigheid heb!

 28. slappezever schreef:

  Fantastisch!

  “Een stoma heeft nog niet zoveel schijt als ik aan jullie pseudo aardigheid”

 29. Suffie schreef:

  Suffie is niet Jult. Jult was een troll, die er op uit was andere mensen te beschadigen en tegen elkaar op te zetten. Suffie probeert een positieve bijdrage te leveren aan deze weblog en wel op een andere manier dan andere mensen. Suffie ziet ook niet in waarom dat niet soms in de vorm van een verhaaltje kan. Volgens Suffie mag iedereen reageren zoals hij dat zelf wil, zolang je je aan de normale burgerlijke beleefdheidsvormen houdt.

  Suffie is Suffie, met een eigen mening, een eigen schrijfstijl en een eigen identiteit. Suffie haakt altijd in op de actuele thematiek van de entry, of van de dag. Als Luna dat in de weg vindt zitten dan heeft ze mijn emailadres.

  Als anderen zich ergeren dan verwijst Suffie ze dolgraag naar de posting van Es. Boven elke posting staat “Suffie”, een kwestie van doorscrollen dus…

 30. Slechte Adem schreef:

  Je kan Mixologist van alles toedichten, maar rijmen kan hij wel

 31. slappezever schreef:

  slappezever is het niet helemaal eens met suffie. Volgens slappezever mag iedereen reageren zoals hij wil, zonder je aan de normale burgerlijke beleefdheidsvormen te houden.

  Als anderen zich daar aan ergeren dan verwijst slappezever ze dolgraag naar de posting van Es. doorscrollen dus.

 32. Trio de twee wezen schreef:

  Mixie, wie is jouw alter ego? Je andere teelbal??

 33. slappezever schreef:

  wat is het hier vandaag lekker gezellig he jongens. en dat is niet cynisch bedoeld. echt niet.

 34. Trio de twee wezen schreef:

  Hey Slappezever,

  Je hebt gelijk, maar iemand eens flink opporren is iets heel anders dan als een debiel voor je uitblaten… (no offence, Mixie)

  Enne… effe onder ons, ik vermaak me hier ook wel

  Als anderen zich daar aan ergeren dan verwijst Trio de Twee Wezen ze dolgraag naar de posting van Es. doorscrollen dus.

 35. Slechte Adem schreef:

  Ik trek mij opmerking in…. het orgineel rijmt niet…

 36. slappezever schreef:

  whehehehe…

  he trio, beetje scherpe uitlatingen vindt ik wel leuk om te lezen. Beetje een battle met verfrissende uitspraken. die laatste van die teelbal vonnik ook wel sterk trouwens hihi.

 37. KJ schreef:

  Oke suffie, ik ben het met je eens dat je bijdrages vaak goed aansluiten. Je bent inderdaad minder suf dan dat constante gebruik van het begrip suffie doet vermoeden.EN DAT IS PRECIES HET PROBLEEM.

 38. Trio de twee wezen schreef:

  Wacht maar tot ik echt kwaad wor, hehehe…!!!

 39. jacksquad schreef:

  waar gaaaaaaaaat dit over?

 40. Slechte Adem schreef:

  Je bent me net voor. Ik heb ff een paar verhalen terug gelezen, maar dit is geloof ik wel nieuw…

 41. mixologist schreef:

  Je kent dat soort lui wel, altijd en alleen maar over zichzelf pratend en eigenlijk alleen maar zuurstof verbruikend op deze aarde want echt iets toe te voegen hebben ze niet. ’t is toch jammer dat dit soort lui na 30 jaar het weeweewee hebben gevonden om aldaar hun poep te posten.

  Tdtw> “Wacht maar tot ik echt kwaad wor, hehehe…!!!”

  Te wachten tot je poep praat hoef ik in ieder geval niet!

 42. Slechte Adem schreef:

  En wat post jij dan?

 43. mixologist schreef:

  Trio de 2 wezen is echt slim met z’n wijze uitspraken!
  de enige 10 die hij ooit heeft gehaald was op de IQ test

 44. Marinus schreef:

  Gaan jullie de hele tijd door met dit onzinnige gedoe?
  Maak jullie zelf eens bekent of hebben jullie geen weblog, dan kunnen jullie elkaar gewoon op jullie eigen pagina de huid volschelden, stelletje infantiele kleuters.

 45. Cunningham schreef:

  Heerlijk dat gekissebis!!
  Er moet moet meer gescholden worden hier. Onder de gordel graag. Tussen de ogen. Kickin’ in the nut!
  Kruis de degens van woorden. Ik geniet.

 46. mixologist schreef:

  Wie noem je hier infantiele kleuter??

  Leer eerst maar eens goed spellen kneus! (het is bekend met een D van Dombo)

 47. Suffie schreef:

  Suffie distantieert zich van dit kinderachtige gedoe. Suffie kan ook best op zichzelf passen…

  Suffie trekt hier de lijn…
  ___________________________________

 48. Slechte Adem schreef:

  Sympathiek, maar een beetje naief… ;-)

 49. Allen schreef:

  JOU!!!

 50. mixologist schreef:

  2 suffie: ja ja da’s makkelijk er zelf mee beginnen en dan er afstand van doen. You started this shit now live with it..fucking crybaby…

 51. hallo schreef:

  wendy zwam toch niet zo

 52. mixologist schreef:

  Hee sufkut
  als je debiel wil doen doe dat dan ook ff consequent:

  dan heeft luna mijn emailadres

  dan heeft luna suffie’s emailadres

  Suffie kan ook best op zichzelf passen…

  Suffie kan ook best op suffie passen…

 53. mixologist schreef:

  Suffie het is me duidelijk waarom je kat is weggelopen wie wil er nu een baasje met een hondekop?

 54. Trio de twee wezen schreef:

  Ik geef het op… ik probeer echt stommer te zijn dan Mixie, maar het is sterker dan mijzelf…

  Proficiat, Mixologist. Jij wint. Jij bent het levende bewijs dat iemand na een totale lobotomie nog steeds min of meer als individu kan functioneren.

  Ik buig mijn hoofd en zwijg…en daarna ga ik een pint pakken

 55. Puar schreef:

  Cunningham schreef (17:31) …
  Er moet moet meer gescholden worden hier. Onder de gordel graag. Tussen de ogen. Kickin’ in the nut!

  Nou nou nou wat een bikkel! Jij bent zeker zo’n typisch geval van ueber kneus die al z’n tijd verspilt met het lezen van een trieste weblog en denkt dat ie stoer is als hij morgen op de kleuterschool vertelt ‘nou die van die weblog heeft een vriend en die kan ’s morgens niet uit zijn bed komen!! Haha!!’

  Suffie -> [inkop mode] Suffie doet zijn naam zeker eer aan![/inkop mode]
  Als je naar de bakker gaat zeg je toch niet ‘Suffie wil graag een halfje bruin?’

 56. mixologist schreef:

  Bovenste post is niet van mij:

  Beste Trio.

  Aan jouw reacties te zien is het beste deel van jou door je mamma’s bilnaad door gedropen en geeindigd als een vieze bruine vlek op je ouders matras.

 57. Guard schreef:

  Wat een geleuter allemaal. En vooral dat geouwehoer van die Mix.
  Maar Mix Dwazelaar, je hebt het al de hele tijd over de grote hoeveelheden tekst die wordt geschreven door verschillende mensen, maar heb je wel eens gekeken hoeveel je hier zelf vol kalkt??
  Je stompzinnige geklets gaat nergens over, als behalve andere mensen bevuilen met je modderstroom aan kritiek.
  Kijk nu eens wat je zelf schrijft:

  “Je kent dat soort lui wel, altijd en alleen maar over zichzelf pratend en eigenlijk alleen maar zuurstof verbruikend op deze aarde want echt iets toe te voegen hebben ze niet.”

  Ik neem aan dat het hier over jezelf gaat, want meer kaas kan ik er niet van maken.
  En Suffie mag dan naar jouw smaak irri zijn, maar wat moet er van jouw gedacht worden…?
  Ik neem aan dat je alleen maar zoveel tijd hebt om hier te zeiken, omdat je in het gewone leven niet in staat bent om een fatsoenlijke band met mensen op te bouwen, omdat mensen je al snel beginnen uit te kotsen. Geen wonder dat je dan veroordeeld wordt tot het opsluiten in je huis, om vandaaruit Luna’s log te terroriseren. Ik wens je er veel plezier mee!

 58. mixologist schreef:

  Beste Guard,

  Guard> “En Suffie mag dan naar jouw smaak irri zijn, maar wat moet er van jouw gedacht worden…?”

  Van JOU wordt in ieder geval gedacht: “hee alweer een die de basisschool nog niet heeft afgemaakt”

 59. Puar schreef:

  “Mix Dwazelaar”
  Hahaha! Ik lig in een deuk! Die ga ik opsturen naar Moppentoppers, daar win ik vast de hoofdprijs mee! Hahahaha!!!

 60. Puar schreef:

  Mixologist> Als je toch gaat flamen doe het dan goed! Met die opmerking krijg je zelfs geen 2-jarig kind aan het huilen! Waarschijnlijk voel je jezelf nu wel de man nu je iedereen afgekraakt hebt met je pseudo-grappige opmerkingen.
  Wat schrijf je vanavond in je dagboek? (natuurlijk heb je een dagboek, alle trieste kneuzen hebben een dagboek) ‘Lief dagboek vandaag mensen afgekraakt nu heb ik weer genoeg zelfvertrouwen om morgen over straat te gaan ik hoop dat die grote jongens op school me niet weer inelkaar slaan zoals gister en eergister en daarvoor’

 61. mixologist schreef:

  Jij moet helemaal je bek houden,
  Als je goed hebt gelezen had ik alleen wat kritiek op suffie maar kennelijk is suffie het troetelkneusje van dit log want iedereen neemt het ineens voor hem op. Dat ik dan mensen bedien van wat “stevige repliek” en dat ze dan huilend wegrennen daar kan ik ook niets aan doen. (“if you can’t stand the heat….”)

  Aan je naam te zien zal je wel zo’n zielig Dragonball Z kneusje zijn. Waarom ga je niet ff lekker je DBZ flippo’s sorteren op orde van kneuzerigheid? Dan kunnen grote mensen rustig discussieren

 62. Guard schreef:

  Als grote mensen hier rustig moeten kunnen discussieren, waarom hoepel je dan nog steeds niet op mix

 63. Puar schreef:

  Hee Guard ik kan me niet herinneren dat ik jou iets gevraagd had, als je niks te melden hebt hou je vingers dan weg van het toetsenbord! Of heb je met oud en nieuw een rotje tussen je vingers laten ontploffen en tril je nog steeds zo van de schrik dat je geen controle meer hebt over wat je intypt!

  Mixologist schreef: Aan je naam te zien (..) zielig Dragonball Z kneusje (*KNIP*)

  Aangezien je weet dat de naam Puar uit dragonball Z komt neem ik aan dat je zelf ook een ‘zielig DBZ kneusje’ bent, zeker ook gaan kijken toen ze gestopt zijn met de herhalingen van ‘Wie ben ik’!

 64. Guard schreef:

  Tja, wat voor zinnigs kan ik nog zeggen tegen dit soort onzin.

 65. Remondo schreef:

  Biertje?

 66. mixologist schreef:

  Nou guard je doet eindelijk eens wat verstandigs. Je beperkt jezelf tot korte zinnen, zo voorkom je dat je jezelf voor lul zet met je gebrekkige kennis van de nederlandse spelling.

 67. Puar schreef:

  Mix : Zo te zien heb je zelf ook geen verstand van spellen, iedere clown weet nog dat je “Nederlandse” met een hoofdletter moet schrijven.

 68. mixologist schreef:

  Flikker toch op bijdehandje anders zal ik eens een paar dikke vanDale op je afsturen.

 69. Klaas schreef:

  Zeg, waar had Luna het ook al weer over?

 70. anoyed schreef:

  Waarom wisselen jullie geen email adressen of icq nr’s uit, zodat je direct mekaar voor rotte vis uit kunt maken, in plaats van de essentie van de reageertool te verkrachten!!

 71. psychiater schreef:

  Zie ik hier een aantal potentieële klanten??

 72. boer biet schreef:

  Gelukkig nieuwjaar, Luna en lezers.
  Zaaitijd komt eraan.

 73. Ed schreef:

  Je verhalen zijn goed Luna, nog steeds van het Carmiggelt niveau.
  Maar misschien wordt het tijd de reageer optie maar eens uit te schakelen?
  O ja, en wat dacht je van een wekkerradio net buiten bereik van P.
  Dan moet hij uit bed om dat ding uit te zetten, werkt gegarandeerd.

 74. Leon schreef:

  Ik heb me zelden zo kostelijk vermaakt op dit weblog! Dit is entertainment.
  Luna, hoeveel betaal je Mixy voor zijn bijdragen?

 75. Patrick schreef:

  He Luna, de sigaretten waren briljant, was ik het helemaal mee eens, maar leg ook de afstandsbediening van de tv erbij, want daar heeft hij vast geen reserve exemplaar van en van de sigaretten misschien wel een extra pakje. Doeg weer…

 76. Bjorgolf schreef:

  Gelukkig nieuwjaar Luna.
  Oh en die suggestie van Ed (om de wekker net buiten bereik van P te zetten) is best een goede. Maar ik heb weinig hoop dat het werkt.
  Werkte bij mij namelijk ook niet (en dat was met drie wekkers).

 77. Seymore schreef:

  Als we nou al ons commentaar m.b.t.
  andere mensen naar diegene toemailen waar we ons aan ergeren dwalen we tenminste niet af van de column… Dan is er ook niet zo’n hoop geblaat er tussendoor…
  En geef eens goeie argumenten, niet alleen “ben ik mee eens Luna”, “vind ik ook Luna” neem de tijd voor een reactie mensen…

 78. Trio de twee wezen schreef:

  Afdwalen is zo erg nog niet, als het maar om iets zinnigs gaat en niet om de intellectuele leegloop van een amoebe

 79. Hazewindhond op speed schreef:

  Jezus!! Wat voor agressieverhogende drug heeft hier rondgewaard???????

 80. Een sipele ziel... schreef:

  In sommige mensen schuilt een potentiële Bin Laden!!!
  Dit blijkt wel uit het aantal negatief-getinte berichten die hierboven staan. Misschien is Log-Terrorisme wel de nieuwe trend voor 2002. Grow up !!!!Laten we aardig zijn voor elkaar.

 81. Een simpele ziel..... schreef:

  …of hebben jullie misschien niks beters te doen.

 82. Een simpele ziel..... schreef:

  Dat kan natuurlijk ook, heb ik alle begrip voor. Zij die niet beter weten….