web analytics

8

CHIHUAHUA, BLOEMETJES & STRACCIATELLA

beginpaginatotaal

IMG_4903
Hmm… toch iets te kort geslapen vannacht. Het is 6:45. Ik ga zo oppasmeisje M. wakker maken, haar lunchtrommel klaarmaken, een eitje bakken en voor mezelf een grote mok koffie regelen. Daarna ben ik wel zo ongeveer wakker.

IMG_4911
Kijk! Het was niet zomaar een vaasje! Maar een vaasje voor aan je fietsstuur! HOE GAAF! Het duurde even voor ik ‘m op m’n fiets gemonteerd had, maar ik ben nu heel erg blij!

output_VBCzCK
Oh! Bruce! Het mag niet, maar je doet het zo lief en je bent al oud en ik ben moe.

output_oMxAKv
Nina ligt zeer gelukkig in een streep zon. Maar Nina is bijna altijd zeer gelukkig.

IMG_4931
Omdat ik in een goede bui ben krijgt Bruce z’n eigen schoteltje met melk.

IMG_4933
Ik kwam deze leuke wefie van dochter S. en mij tegen.

IMG_4941
Ja! We gaan op vakantie en nemen mee… Jou dus niet Sid Vicious! Jij blijft lekker thuis en vriendin F. gaat goed voor jullie zorgen! Misschien mogen jullie zelfs wel bij haar in bed slapen! Maar… we gaan binnenkort op vakantie en ik pak alvast onze tas in. Vriendin F. komt dus bij ons in huis om op de poezen te passen en Nina gaat naar een boerderij. Ik mis ze nu al.

IMG_4943
M’n ouders komen even langs voor een kopje koffie, maar de koffie is op. Dan maar een glaasje water. Nina laat hier nog maar eens zien dat ze geen boerderijhond is, maar een schoothond.

IMG_4949
Ik krijg post van Gerda (die heeft ook een plog)… ze schreef onlangs over speciale kruiden uit Curaçao en dat die zo lekker waren en ze heeft me een zakje toegestuurd! Ik besluit hier meteen mee te gaan koken vanavond. Ze ruiken en smaken nu al heerlijk.

IMG_4954
Mooi.

IMG_4955
Ik luister naar muziek van vroeger; The Gathering. Ik ben nogal sentimenteel, emotioneel, hormonaal, totaal niet in balans vandaag.

IMG_4956
Al maakt m’n fietsvaas dus zo ongeveer wel ALLES goed! Ik pluk zelfs wat extra bloemetjes! ZO LEUK!

IMG_4961
Ik ging dus op de fiets om oppasmeisje M. op te halen, maar hier ben ik alweer thuis aan het knuffelen met Frank.

IMG_4963
Ik kom erachter dat hij wat boventanden mist. Hoe kan dat nou? Hij is pas 4.


Ik laat M. dit filmpje van John Williams zien. Ik word hier altijd blij van. Hoe ik bij John Williams kwam. Nou iets met burenruzie, dat programma ‘Bonje met de Buren’, tiktiktik, Beyoncé.

IMG_4968
Nina en ik gaan even uit en dit minuscule hondje komt al blaffend op ons afgerend. Ik ben blij dat Nina nog aan de lijn zit en probeer haar langs de chihuahua te manoeuvreren. Lukt niet echt en het baasje van de chihuahua is nergens te bekennen. Pas na een paar minuten komt er een meisje van een jaar of 7 uit de bosjes gelopen. En even later komt daar weer een andere chihuahua achteraan. En nog een meisje van een jaar of 7. Het is een rare situatie en de chihuahua’s proberen Nina in haar achterpoten te bijten en ik wil er gewoon langs en die meisjes hebben geen riemen bij zich. AAARGH!!! Wat probeert het universum mij te vertellen met al die hondendrama’s van de laatste tijd? Nina en ik keren om en de chihuahua’s blijven keffend achter.

IMG_4971
Stilleven in huis.

IMG_4975
Ik maak een salade, worstjes en… gebakken aardappeltjes met die lekkere kruiden! En ze zijn inderdaad HEEL erg lekker! Maar dan ook ECHT!

IMG_4976
Ik breng oppasmeisje M. op de fiets naar huis,  maar we eten eten nog een ijsje samen bij de lekkerste ijssalon van Tiel. Ik ben m’n iPhone vergeten mee te nemen, dus daar zijn geen foto’s van, maar het was een heel lekker ijsje. Ik nam stracciatella, hmmmmm….

ninafoutgoed
Ik had ‘m al op Facebook staan, maar ook nog even hier. Het is een SERIEUZE vraag! Welke hond is lelijker? Ja, ik weet het, het is dezelfde, maar dan gespiegeld, maar omdat Nina zo scheef is en wij haar zo kennen vinden wij haar heel knap, maar gespiegeld vinden we haar dus lelijk… Toen bedacht ik me; andere mensen vinden haar dan altijd lelijk… of zoiets… Dus ik ben echt benieuwd naar jullie mening! En… ja, ik weet het, geen enkel dier is lelijk, en oh, het gaat om het karakter,  maar het gaat mij om de scheefheid van haar kop en dat haar vertrouwde scheefheid door mij dus als ‘mooi’ wordt gezien, maar haar gespiegelde scheefheid niet. Of anders, of… ach… Op Facebook wordt in ieder geval de gespiegelde Nina als knapper gezien, terwijl wij het toch echt anders ervaren. Geinig!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. gina schreef:

  Dat mensen kinderen met een chihuahua laten lopen, en dan ook nog zonder riem!
  Mijn chi is ook best een keffertje maar vindt andere honden wel heel leuk om mee te spelen!

 2. Kaatje schreef:

  Ik snap je verhaal helemaal over spiegelbeeld, knap, lelijk etc. Dat hebben wij toch ook? Wanneer zie ik dat eigenlijk, dat ikzelf ook scheef ben. Kan het even niet bedenken, maar wel dat ik dat dan vind. Of is dat als ik naast Ro in de spiegel kijk, dat Ro dan scheef is? Anyway, snap het maar heb idd niets met lelijke dieren. Die bestaan echt niet. Lelijke mensen wel, en dat zie je ook niet meer na verloop van tijd. Best handig eigenlijk.

 3. Brooklyn schreef:

  Haha, ik heb dat als het gezicht van mijn vriend in de spiegel zie…..dan is hij scheef, en in het echt niet. Huh?
  Maar ik vind Nina op beide foto’s even aandoenlijk, de schoonheidsprijs zal ze niet winnen maar wat een goeie kop zit er op. Enne…. je had Nina ook wel hier mogen brengen in de vakantie ;-), had ze hond Willem gezelschap kunnen houden. Maarja, je kent me niet dus dat slaat nergens op.

 4. Esther schreef:

  Klopt! Ze zijn allebei even mooi.

 5. Angelique schreef:

  The Gathering met Anneke van Giersbergen is gewoon heerlijke muziek.
  Kater Frank is toch een buitenkat? Kan gebeuren dat ze dan een tand verliezen met al dat buitengebeuren. Vooral blijven doorgaan met die plogs, ik geniet er van!

 6. Branwen schreef:

  Gezien haar gezichtsuitdrukking kan het Nina geen bal (bal? BAL? WAAAR?) schelen hoe mensen vinden dat ze eruit ziet. En haar spiegelbeeld waarschijnlijk nog minder :)

 7. woordenaar schreef:

  Ik vind Nina geweldig, echt een schattige aandoenlijke hond. En niks niet lelijk.

 8. Marianne schreef:

  Ik zie Nina dagelijks op je plog voorbij schuiven. En ik vind haar niet lelijk ik zou dat koppie zo opvreten♥
  En dat scheve heb ik je vaker zien vertellen maar dat zie ik eigenlijk niet.

  En ik ben blij dat ik weer iedere dag wat te lezen heb sinds je een plog hebt. Want toen je wat minder schreef was mijn dagelijks rondje op internet totaal uit balans.
  Dank daar voor dus. Groetjes uit Oss

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *