web analytics

8

POLITIE AAN DE DEUR, SENSATIE & WIJN

beginpaginatotaal

IMG_4840
Ja, als je zulke goeie tieten hebt, dan maakt het niet uit dat je hoofd er volledig afgepeigerd uitziet. Het is 6:27. Rijs en schijn!

IMG_4843
Ik moet mezelf heel erg inhouden om niet nog een portie van die kaassticks te gaan bakken.

IMG_4851
Ha! Aankleedbeest van de dag.

IMG_4853
Ik ben de hele ochtend bezig met weer wat technisch gedoe op m’n sites. Er gaat wat mis, ik snap er niks van, paniek, drama!

IMG_4856
Mede dankzij lieve Irene, die mij altijd tot rust kan krijgen, doet alles het weer en heb ik ook een back-up gedraaid. Ik wil Irene het liefst voor mezelf houden, maar Irene zoekt een baan en ik kan haar aanraden als WordPress-goeroe, gezellige vrouw en bijtertje. In problemen dus hè? Ze stopt pas met zoeken als het probleem is opgelost.

IMG_4857
Ik ga strijken. HAAT.

IMG_4860
Na het strijken ga ik even naar de kringloopwinkel. Ik zie hier deze beer liggen van nog geen 20 centimeter hoog. Hij kost VIER EURO VIJFTIG! Ik snap dit echt niet. Echt niet.

IMG_4861
Maar goed, die beer was stom. Ik neem wel deze tijger mee, die eerst € 4,70 was, maar nu, want afgeprijsd, € 2,35 en de verkering vindt dit alsnog heel stom en belachelijk en zonde van ons geld, maar Arthur, de andere tijger die bij ons aan tafel zit, was alleen en dat vond ik zielig. Nu zit Simon tegenover hem. Vindt-ie gezellig.

IMG_4863
Daarna doe ik even boodschappen bij de Albert Heijn en haal ik oppasmeisje M. op uit school. Thuis krijgt ze 2 bapao’s, want die krijgt ze elke woensdagmiddag. Niet veel later wordt er aangebeld door 2 agenten in uniform. Ik schrik me kapot. Ik denk dat de verkering dood is. Of m’n ouders. Of IEMAND! Het blijkt dat 1 van m’n buren melding heeft gemaakt van mijn Fiat Panda. De Fiat Panda staat al een paar maanden op onze eigen oprit, maar heeft de afgelopen weken ook een dagje op de parkeerplaats voor ons huis gestaan. Nou! EN DAT MAG DUS NIET, van 1 van de buren, maar welke, maar welke?

IMG_4864
Ik bel heel even snel vriendin A. (ja, ze heeft ook een plog), met wie ik vorig jaar op Tielse Tinten Trip was. Ik kocht de Fiat Panda van haar en zeg: “Ik heb maar 5 minuutjes nodig, ik moet heel even m’n verhaal kwijt, want ik raak m’n vertrouwen in de mensheid kwijt.”

IMG_4866
Dit is Flip de Fiat Panda. Na m’n gesprek met vriendin A. ben ik ietwat meer tot mezelf gekomen, zoals dat heet. Fuck die stomme buren, we gaan gewoon weer een kunstproject doen met de Fiat Panda dit jaar!

IMG_4867
Ik ben dus weer rustig en kan die rust ook weer overdragen op oppasmeisje. Hoe kun je nou geüniformeerde agenten op iemand afsturen terwijl diegene kinderen ‘heeft’!!! Ik vind het een schande. Om zoiets iets stoms als een auto!!! Nou ja, oppasmeisje M. heeft binnenkort haar spreekbeurt, maar ze heeft sinds vorige week niks meer aan die spreekbeurt gedaan. Hier ben ik een beetje boos, nee, teleurgesteld over, maar op de een of andere manier kan ze me wel haar hele spreekbeurt vertellen. Ze heeft de hele Wikipedia-pagina over Duitse Doggen in haar hoofd zitten. Vind ik knap!

IMG_4870
Frank had graag gewild dat de spreekbeurt over hem ging.

IMG_4871
YEAH!!! Mijn Spirelli is binnen!! Ik las hierover bij Wendy (een collega-plogger) en toen heb ik ‘m mezelf cadeau gedaan. Je kan hier dus linten mee maken van courgette of wortel. Heel gaaf.

IMG_4872
Maar toch eerst maar even die kaassticks van de LIDL. Oppasmeisje M. vindt ze niet zo lekker. Ze meldt zelf even: “Heb jij mooi geluk hè, dan kun jij ze allemaal in je eentje opeten.” Zo’n slim kind!!!

IMG_4882
Ik was onlangs nogal onaardig over Amerikaanse Steffords, maar dit is Lord en Nina <3 Lord en Lord <3 Nina. Ik ga, samen met Nina en oppasmeisje, een stuk wandelen en we komen Lord tegen, dus eigenlijk kunnen we gewoon stil blijven staan, want die honden rennen, en rennen, en rennen, en rennen…

IMG_4888
Ik hou helemaal niet van koken met pakjes en zakjes, maar fuck it, Vandaag eten we Beef Chimmichurri uit zo’n wereldgerechten-pak van Knorr dus. Het was eigenlijk mijn plan om dit samen met oppasmeisje te koken, maar die heeft zo hard aan haar spreekbeurt gewerkt dat ze even relaxt met J. op de bank naar een stom programma mag kijken.

IMG_4890
Okay, ik kan er niks aan doen. Ik kan niet tegen onrechtvaardigheid. Ik kan er niet tegen dat 1 van de buren uit mijn straat (die doodlopend is), dat is dus 1 van de 25, of misschien zijn het wel 2 samenspannende buren, of misschien 3, ik weet het niet, de POLITIE belt om te zeggen dat er een 25-kilometer-autootje in de buurt rondrijdt. Die auto is legaal. Die auto mag. En het erge is; degene die melding heeft gemaakt van de auto weet waar ik woon. Ik schrijf een brief voor ALLE buren uit de straat en doe de brief ook meteen bij iedereen door de bus.

Lieve buren van De Hulk,

Vandaag, woensdag 26 maart, stonden er 2 politieagenten in uniform voor mijn deur.

Het eerste wat je denkt als er een politieagent voor je deur staat (en je zelf geen crimineel bent natuurlijk) is; heeft 1 van de mensen die ik liefheb een ongeluk gehad? Leeft mijn man nog? Leven mijn ouders nog?

Kortom; je schrikt behoorlijk.

De politieagenten kwamen echter langs voor iets anders, namelijk mijn Fiat Panda.

Er is onlangs melding gemaakt van het feit dat mijn Fiat Panda in de wijk heeft gereden, en aangezien de Fiat Panda niet verder heeft gereden dan van onze eigen oprijlaan tot aan de parkeervakken voor onze deur ga ik ervan van uit dat 1 van mijn buren, iemand die dus ook op De Hulk woont, gebeld heeft naar de politie in verband met? Ja, in verband met wat? Met overlast? Van dat kleine stukje van onze oprijlaan tot aan het parkeervak? Haha!

Mijn Fiat Panda is een officieel omgebouwde en gekeurde 25-kilometer-auto. En ik heb deze auto gebruikt voor een kunstproject. Samen met een vriendin ben ik van Purmerend naar Tiel gereden (en dat duurt wel 3 dagen als je auto niet harder kan dan 25 kilometer per uur) en heb ondertussen in de plaatsen die we aandeden overal gratis, door mij zelf gemaakte, kunst opgehangen. Bij elk kunstwerk liet ik folders achter om zo geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding.

Sinds die tijd staat de auto bij mij op de oprijlaan te wachten op weer een nieuw kunstproject, maar… ach, waarom staat uw auto eigenlijk bij u voor de deur?

Hoewel het verder niet belangrijk is, wil ik wel graag even het volgende vertellen: mijn Fiat Panda is volledig verzekerd en mag deelnemen aan het verkeer. Ik kon alle papieren overhandigen aan de politieagenten die bij me langs kwamen en gelukkig moesten zij daarna zelf ook een beetje lachen om de overlastmelding.

Omdat de agenten mij uiteraard niet konden en mochten vertellen wie melding heeft gedaan van de overlast stuur ik daarom een briefje naar al mijn buren van De Hulk, zodat eenieder op de hoogte is van mijn volledig legale Fiat Panda. Het is dan wel niet de meest mooie auto, maar hij wordt gebruikt voor liefdevolle kunstprojecten.

Als iemand moeite heeft met de Panda, die dus eigenlijk alleen maar op onze eigen oprijlaan staat, of het feit dat hij wel eens een paar uurtjes in de maand in 1 van de parkeervakken staat, dan zou ik het zeer op prijs stellen als diegene dat even bij mij persoonlijk kwam melden. Dan kunnen we dat samen oplossen. Politieagenten aan je deur, dat gun je niemand, toch? En zeker niet voor zoiets kinderachtigs als een lelijke auto die van een privé oprijlaan naar een parkeervak rijdt.

Met vriendelijke groeten,

Luna

IMG_4892
Nina smeekt hier om aandacht van het oppasmeisje. Oppasmeisje heeft er geen zin in, want Nina kwijlt. Ik krijg de rest van de avond een paar hele lieve sms-jes en zelfs telefoontjes van buren (en sommigen heb ik nog nooit gezien of ontmoet) die het heel erg dapper van me vinden dat ik deze brief heb geschreven en die allemaal heel erg achter me staan. Sommigen hebben zelf ook vergelijkbare aanvaringen gehad in de straat en vinden het net zo jammer als ik dat dit soort dingen niet gewoon persoonlijk worden uitgesproken.

IMG_4898
Goed! Oppasmeisje M. naar bed!!! Tijd voor… WIJN! M’n vriendinnetje F. en J. komen even de rest van de Tielse roddels doornemen!

IMG_4899
Ik krijg dit cadeautje van vriendin F. en ik ben hier oprecht heel erg verbaasd over. Sowieso dat ik zomaar een cadeautje krijg van F. (want van F. kreeg ik 2 jaar geleden een ingepakt saucijzenbroodje voor m’n verjaardag) (niet dat het geen lekker saucijzenbroodje was), maar vooral omdat het ECHT een megagaaf cadeau is!!! Morgen laat ik zien dat het meer is dan een vaasje met een roosje.

IMG_4900
Oh ja, gezellig joh! Met je smartphone!

IMG_4901
Oooh ! Jij ook! Hahahaha!

IMG_4932
Uiteindelijk lig ik om 1:00 in bed. Veel te laat voor een woensdag, maar het was, ondanks het gedoe met de buren, een mooie dag.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. MijnPlog schreef:

  Yahoo, je hebt de Spirelli!

  En dat van je Panda…
  Gut, wat woon je in een gezellige buurt!
  Ook erg herkenbaar trouwens.

 2. Youri schreef:

  Leuke Plogjes toch altijd weer. goeie brief trouwens ;)
  Tot snel x Youri

 3. CiNNeR schreef:

  Begrijp er niets van, wat voor overlast had de auto gegeven moeten hebben dan?

 4. Toine schreef:

  Welke politie neemt zo’n melding ook serieus vraag ik me af :)

 5. Anneke schreef:

  geweldige brief. je verdient het dat de bewuste buur zich meldt en schuld bekent. maar ja, dat zal wel niet gebeuren :-(

  je ziet het: ik loop over van vertrouwen in de mensheid.

 6. Elke schreef:

  You rock! Ik vind het echt stoer van je dat je zo’n brief naar al je buren stuurt.

 7. Paul schreef:

  Ik heb ook meteen een spirelli besteld. Die moet ik hebben! Handig zo’n ding.

 8. Minoes75 schreef:

  Goed gedaan met een brief voor de hele straat, er zijn boeven genoeg te vangen voor de politie, ik ben benieuwd of de melder zich kenbaar maakt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *