web analytics

4

BYE BYE MOESTUIN, THE VOICE & NIBBITS

beginpaginatotaal

IMG_5641
Goedemorgen! We zijn weer vroeg opgestaan na een paar keer snoozen… Om 7:00 is de echtgenoot de deur uit en zit ik achter m’n pc m’n plog van gisteren te maken… ik had nog wat mailtjes willen beantwoorden, maar oppasmeisje M. is al vroeg wakker, want die gaat vandaag kennis maken met haar nieuwe school en nieuwe klas. En ja, dat is toch best wel spannend.

IMG_5643
Ik maak een cadeau voor Puk. Het is een PloesiePoesie-dekentje, maar dan voor een hond, haha!

IMG_5646
M. en ik ontbijten samen en kijken daarna naar een aflevering van Dr. Phil. De aflevering gaat over een vrouw die meer dan $ 170.000 heeft weggeven aan een man die ze nog nooit heeft gezien. Een soort Catfish voor volwassenen dus, deze aflevering van Dr. Phil. De vrouw is er heilig van overtuigd dat haar ‘verkering’ een Frans accent heeft, maar als we de man even later aan de telefoon horen heeft hij overduidelijk een Afrikaans accent met hele dikke lippen. Hoe dom kun je zijn! En hoe dom kun je zijn om al je spaargeld, pensioen, huis, en nog extra leningen en creditcards te sturen naar iemand die je nog nooit hebt gezien!

IMG_5647
Dr. Phil weet wel raad met deze situatie. “Nog erger dan jaren en jaren bedonderd worden, is jaren en jaren EN 1 DAG bedonderd worden.” Vertel het haar Dr. Phil! GO! GO! GO!

IMG_5649
Ze snapt het. Gelukkig.

IMG_5652
Daarna springen M. en ik op de fiets naar haar nieuwe school. In de aula krijgen de ouders van M. en ik (samen met uiteraard de rest van de ouders) een uitleg over alle regels op de nieuwe school. Ondertussen maakt M. kennis met haar nieuwe klas. De school heeft heel strikte regels die wat mij betreft op elke middelbare school zouden mogen gelden; geen mobiele telefoons, nooit niet, nergens niet, ook niet in de pauze. Geen sigaretten. Geen cola. Geen energy drinks. Nette kleding, dus geen korte broekjes, geen lage topjes. Heel goed en lekker duidelijk! Hou ik van. Ik ga daarna weer op de fiets naar huis en M. gaat met haar ouders mee. Nou, doei! Goed weekend! En lief zijn!

IMG_5655
Thuis is de echtgenoot begonnen met het, ik durf het bijna niet te schrijven; winterklaar maken van de voortuin. Ik begin in de achtertuin met het ontmantelen van m’n moestuin.

IMG_5656
Nina helpt mee. Of eigenlijk loopt ze in de weg.

IMG_5657
Kijk nou, hoe treurig! Kaal. Leeg.

IMG_5659
Vriend R. komt even langs voor de vrijdagmiddagborrel. Nina is een beetje verliefd op R., maar hier doet ze net of ze slaapt. Het liefst wil ze bij R. op schoot.

IMG_5660
Ik krijg de nieuwste Pretty Box. Ik was (uiteraard) vergeten om ‘m vorige maand af te zeggen. Deze maand zitten er best leuke producten in en de dingen die ik niet leuk vind (valse wimpers) geef ik wel aan dochter S. (die gelukkig volgend weekend weer komt).

IMG_5661
Het is ongelofelijk, maar de echtgenoot gaat koken.

IMG_5662
“Lieverd”, had ik gezegd in de winkel, “ik hoef echt maar 1 gehaktbal, dus een pond gehakt is genoeg.” “Neeeeeeee, het kost maar 3 euro per kilo, dus ik neem een kilo mee en ik eet ze allemaal op.” Van de 13 gehaktballen liggen er nu 9 in de koelkast. Told you so!

IMG_5663
Ik denk dat dit de laatste dag op m’n slippertjes was. HUIL!

IMG_5666
Oh, ja, ik kwam nog een cadeautje tegen in de moestuin! M’n aardappel-project is enigszins gelukt. We aten vandaag dus aardappels uit eigen tuin! Met spinazie uit een pak. Met een hardgekookt ei. Heerlijk!

IMG_5668
De komkommer-oogst van dit jaar; mislukt.

IMG_5669
Daar ligt m’n moestuin. In een biozak. HUIL.

IMG_5671
Nou ja, dan maar even uit met Nina en ondertussen nog wat hazelnoten rapen. Heel bizar; we kwamen mijn allereerste vriendje tegen tijdens het hazelnoten zoeken. Ik was 14, hij 17, dus eh, 25 jaar geleden! Hahaha! Hij is inmiddels een stuk grijzer en ik ben nog steeds rood (en heus niet 20 kilo dikker). Hij heeft de wereld over gereisd, is inmiddels ook getrouwd, heeft 2 kinderen en woont weer in Tiel. Echt bizar om iemand na zo’n tijd weer te zien.

IMG_5673
Matige hazelnoot-oogst. Op de bank kraak ik alle noten en dat is nogal een klusje. Daarna gaan de noten in de oven en voor 1 handje verse hazelnoten ben je dus meer dan een uur bezig, maar ja, wél 100% biologisch en het houdt je van de straat.

IMG_5675
Ha, fijn! The Voice of Holland is weer begonnen!

IMG_5677
Ja, ja, jij bent door! Ik denk dat ik dit fragment ook weer ga zien volgende week bij Thuis voor de Buis!

IMG_5678
Chips erbij.

IMG_5683
Nina ook een Nibbit.

IMG_5691
Oooh, ja, deze jongen, David, is heel erg goed! Iedereen komt met ‘m mee glijden en dansen op het podium en ook ik zat ietwat te glijden op de bank, maar ja, Jesus, hij is 24, dus ik had z’n moeder kunnen zijn.

IMG_5693
Kies mij! Kies mij! Kies mij!

IMG_5694
YEAH!!!!!! David kiest voor Trijntje… Na The Voice of Holland gaan de echtgenoot en ik naar bed. Ja, dat is vroeg voor een vrijdagavond, maar moe is moe.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. ria schreef:

  Wweer een hele dag ,van alles wat ,ook leuk oude liefde ,na zoveel jaar xxx

 2. Jan Folkersma schreef:

  Ja nu heb ik ook zin in 14 gehaktballen.

 3. Mieke schreef:

  Toegegeven, ik heb niet echt ervaring met komkommers kweken, maar ik las pas in een tuinboek dat die dus wel degelijk kort en stekelig zijn, een beetje zoals de jouwe op de foto, en dat die langwerpige uit de supermarkt een specifieke soort zijn? Misschien waren ze wel ok?

 4. Patchwork schreef:

  Donderdag wordt ´t 27 graden, dus gooi je slippers nog maar niet weg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *