web analytics

5

FRIET VAN PIET, EEN BOEDDHA & GYOZA

beginpaginatotaal

IMG_5560
Hello boys! Erin? Eruit? Erin? Eruit? Make up your mind!

IMG_5567
Al is het zulk lekker weer vandaag dat ik de rest van de dag de achterdeur open laat, dus dan is het draaideur-poezen-probleem opgelost. Het lijkt een beetje de laatste zomerdag te worden…

IMG_5568
De echtgenoot is al druk bezig met de voorbereidingen voor Jamaica! Hij heeft ergens bij een kringloop flippers, waterschoen en duikbrillen op de kop getikt. Goed bezig!!! Hij heeft een duikbrevet (maar waar, maar waar!), ik ben van plan te gaan snorkelen.

IMG_5569
Heel even m’n mail en m’n plog met op de achtergrond Depeche Mode. Ik hou heel veel van Depeche Mode.

IMG_5571
Oppasmeisje M. is inmiddels wakker en voorzien van een ontbijtje met een eitje. Ik ben op zoek naar een heel specifiek stofje voor een retro PloesiePoesie, maar… die heb ik dus niet meer. Aaargh! Ondertussen heb ik wel 10 van dit soort ‘puin’-vuilniszakken doorgenomen.

IMG_5573
Ellende. Gelukkig vind ik wel 30 vergelijkbare stofjes waar ik de klant uit kan laten kiezen.

IMG_5577
M. en ik laten Nina uit en rapen ondertussen wat hazelnoten (die ik thuis kraak en laat drogen in de oven).

output_NIUD4w
Ja, dit is wel een stok van jouw kaliber hè, Nien?

IMG_5594
VAST!!

IMG_5597
M. vindt dat de aap wat bloemen in z’n oor moet.

IMG_5598
Ik vind ‘m kaal ’t leukst.

IMG_5601
En Bruce kan niet tegen dat de aap meer aandacht krijgt dan hij.

IMG_5603
M’n vader zou vandaag even komen vissen met z’n buurjongetje. “En dan neem ik wel een zak friet mee”, had hij gezegd. Jaaaaaa, niet voor zichzelf natuurlijk, maar voor M. en het buurjongetje. Uiteindelijk komt er nog een buurjongetje mee en komt ook buurtjongen T. even mee vissen, dus eh, 1 zak friet voor 6 personen, dat gaat niet lukken. Oppasmeisje M. en ik springen meteen op de fiets voor nog een zak friet en wat kaassoufleetjes.

IMG_5604
Kijk ze eens zitten in de nazomerzon.

IMG_5608
Geen ‘officiële’ opa en toch ineens 4 kids erbij! <3

IMG_5609
Okay, dit is 1 van de motherfuckers die mede verantwoordelijk is geweest voor mijn mislukte moestuin! Ondanks dat ik met slakkenkorrels heb gestrooid hebben ze gaten gevreten in bijna al mijn planten. En als ik iets vieze beesten vind, dan zijn het wel naaktslakken! De kinderen willen zout op ‘m gooien, maar dat vind ik zielig (wat doen slakkenkorrels eigenlijk met een naaktslak?) (ik wil het niet weten). Ik frummel ‘m op een papiertje en zet ‘m in de tuin. De zomer is toch voorbij.

IMG_5610
Snacktime!!!!

IMG_5613
Ik lach hier heel voldaan, want ik heb toch een paar frietjes op en 2 mini-kaassoufleetjes. De kinderen en m’n vader eten 1,5 kilo friet, 8 frikadellen, een handje kipnuggets, paar bitterballen en de rest van de kaassoufleetjes. Goed bezig. En heel gezond. Het is de laatste vakantiedag van M. bij mij, dus dan mag het. Vind ik.

IMG_5616
Hiertussen missen heel veel foto’s, want ik ben met M. naar de stad geweest. Omdat ze naar de middelbare school gaat mocht ze van ons een nieuw dekbed uitkiezen en wat andere dingen om haar slaapkamer hier wat op te leuken. Ze kiest een dekbed met een tijger, 2 glimmende Indiaas-achtige kussentjes en een groot schilderij met een boeddha (er zitten allemaal kralen op het schilderij geplakt, maar dat zie je niet op de foto). Heel gaaf en heel stoer allemaal.

IMG_5618
Even hangen op de bank met Bruce.

IMG_5622
We kijken de herhaling van Utopia (het favoriete programma van M.). Billy is heel verdrietig omdat Ruud iets heeft gedaan. Of niet heeft gedaan. Het is niet helemaal duidelijk. Het is nu wel uit. Of niet. Of wel.

IMG_5624
Waarom lach ik zo? Omdat we uit eten gaan bij de Tokyo Lounge! Om te vieren dat de schoolvakantie voorbij is en omdat M. gewoon heel lief en braaf is geweest de afgelopen weken (en omdat we er zin in hadden).

IMG_5627
M. had nog nooit met stokjes gegeten en gaat al helemaal in de paniek-stand; “Ik kan het niet, ik kan het niet, ik kan het niet, nee, ik kan het echt niet.” Ze kon het binnen 2 minuten. HAHAHAHA!

IMG_5628
We zitten nu nog in een leeg restaurant, maar binnen een half uur zat alles vol.

IMG_5630
Nog zoiets: “Ik lust geen sushi, ik lust geen sushi, ik lust het niet, ik lust het niet, ik lust het niet!!!” Binnen 2 minuten had ze alle soorten geproefd en wilde ze nog meer. HAHAHA! Hmmmm…

IMG_5633
Ik denk dat ze in haar eentje 4 bakjes met lamskoteletjes op heeft.

IMG_5636
Note to self; gyoza halen bij de toko. Gyoza; hmmmm…

IMG_5640
Hier zijn we alweer thuis en ligt oppasmeisje M. al op bed. Toen we thuis kwamen hebben we allemaal gedoucht en nog even wat tv gekeken. Ik kreeg nogal een kutbericht via de mail en kwam erachter dat ik bijna mijn postings op www.climaximaal.nl moet gaan aanpassen qua externe linkjes (en dat zijn er nogal wat). Het is nogal een technisch verhaal, maar ik verdien een gedeelte van mijn geld met die externe linkjes en die externe linkjes linken dus per nu allemaal naar verkeerde pagina’s. Dus… het komende weekend zal ik vooral bezig zijn met het aanpassen van die links, want geen linkjes, geen geld. ZUCHT! In een volgend leven ga ik gewoon in loondienst.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. ria schreef:

  Leuke dingen gedaan ,meisje m ,verwent xxx

 2. Marjan schreef:

  Heerlijk zoveel verwennerij voor oppaspuber… goed gedrag wordt terecht beloond!
  Sterkte met het aanpassen van de linkjes…… :-(

 3. Ellen schreef:

  leuk dekbed, en een super goede vakantie gedraaid met zijn allen,.waarvoor onze hartelijke dank xxx

 4. patchwork schreef:

  Slakken: koffiedrab rond je planten, of verpulverde eierschalen – kruipen ze niet graag overheen. Volgens Maarten ´t Hart kun je ´t beste een chinese kool planten voor die glibbers- zijn ze zo gek op dat ze de rest met rust laten. harde maatregelen: een bakje met bier- verzuipen ze dan verzaligd in. Verdrinkingsdood schijnt niet zo erg te zijn. zeker niet als je bezopen bent. Ik had die naakte creeps ooit zelfs in een – oude vochtige- woning. getver, daarin trappen met je blote voeten! Dat slijm moet je eraf schuren! Sommigen schijnen ´t op hun gezicht te smeren…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *