web analytics

5

ACTIE, REACTIE & EEN ROLLADE

beginpaginatotaal

IMG_1465
Niet mijn ochtend vandaag. Het is 6:45.

IMG_1477
De grijze containers worden geleegd en ik sleep de container vanuit de achtertuin, door het huis, richting de straat. Ik leeg meteen de vuilnisbakken van boven. Dit gaat niet heel erg smoothly. Niet mijn ochtend.

IMG_1482
De diepvries zit tot de nok toe vol en ik ga op zoek naar een rollade.

IMG_1484
Het prettige van een ingevroren rollade is dat je er niet op hoeft te schrijven dat het een rollade is, maar dat je gewoon kunt zien dat het een rollade is. One of a kind product.

IMG_1485
Ik krijg de groetjes van Els! Mijn dag is nu weer goed.

IMG_1489
Bruce is jaloers op Els en blijft de rest van de ochtend op m’n schoot liggen om duidelijk te maken dat there can be only one!!

IMG_1495
Ik kreeg gisteren het geboortekaartje van Vido binnen. Vido is 12 weken te vroeg geboren en heeft Spina Bifida (een open ruggetje). Vido is het zoontje van een internetvriendin en ik leef al een tijdje met haar mee. Bij het geboortekaartje zit een brief waarin Debbie vraagt om geld i.p.v. kraamcadeautjes, omdat haar gezin het op dit moment financieel allemaal niet meer trekt. Ik schrijf een column, omdat hun problemen me echt keihard raken in m’n hart en ziel (ja, Mies Bouman is er niks bij): LUNA’S HART IN ACTIE.

IMG_1496
Ik doe een ontbijtje met de Margriet.

IMG_1502
Dit is een zoekplaat. Zoek de Nina.

IMG_1511
Ik breng een bak bobotie naar m’n ouders.

IMG_1523
De schutting van m’n ouders was nogal gammel, dus vriend A. helpt m’n vader met het stabiliseren van alles. Het is hier wel een beetje de lamme helpt de blinde, want zowel m’n vader als vriend A. hebben diverse lichamelijke issues. Had mij dan gebeld!! Of de verkering!!!

IMG_1528
Oh!!! Lente! Lente! Lente! Ik rijd langs deze boom in de bloei en hij ruikt heerlijk!

IMG_1533
Hier sta ik op het schoolplein. Niet mijn favoriete hangout.

IMG_1537
Opppasmeisje M. moet eerst even langs huis om haar huiswerk op te halen. Hier doen Elvis, Lucy en Tiara even de Daltons na. Kunnen ze goed hè?

IMG_1551
Van mijn lieve schoonvaders kregen de verkering en ik een 7-gangen-diner met de kerst. Ik heb gereserveerd! Inclusief een hotelovernachting en ontbijt. Heb er nu al ZOVEEL zin in!!! We gaan dus naar www.copera.nl.

IMG_1557
Ik krijg post!

IMG_1555
Van Esther! Ja, die heeft ook een blog met plog! Ze schreef een tijdje terug dat ze allergisch was voor de inhoud van dit potje en of iemand anders ‘m wilde hebben. Ik! Ik! Ik! Ik smeer zelf altijd met P-CL-E-crème van Biodermal, dus eh, aangezien ik bijna 40 ben… Ik ben heel blij met het potje en ik smeer meteen een dikke laag op m’n gezicht. Ik voel me meteen, eh, eh… 38! Thanks Esther!!

IMG_1559
Oppasmeisje M. en ik doen even een rondje Azië. Ze heeft vrijdag een proefwerk, maar ze heeft geen landkaartje zonder alle namen erin om mee te oefenen en nu… en nu… en nu… TILT!!!! We spreken af dat ik morgen aan de juf een landkaartje zonder alle namen vraag, zodat ik haar morgen beter kan overhoren.

IMG_1560
Nog een klein TILT-moment… Waar moet ze nou haar praatkring over doen en het is al over 6 weken en straks weet ze niks en komt het nooit meer goed en ze kan er niet van slapen en oooooooh, paniek… “Misschien kun je het over drop doen?”, zeg ik. Goed idee! Tilt-probleem opgelost.

IMG_1562
Het is woensdag, dus ze mag een bakjes chips met een glaasje cola. Ik mag dat dan ook.

IMG_1591
’s Avonds eten we rode kool met aardappelpuree en runderrollade.

IMG_1596
Wat heb jij gesnoven Nina? Zeg het nou maar!!! Oh, buitenlucht?? Ja, lekker hè? Net voordat ik ga slapen krijg ik nog een mailtje van Debbie. Er is vandaag erg veel geld op haar rekening gestort en daar is zij (en ik natuurlijk ook) heel, heel, heel erg dankbaar voor. Ze schrijft: ‘Je hebt echt een klein (voor ons groot) wonder verricht.’ WOW!!!!!!! Met een mooier compliment kan een mens niet gaan slapen.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Irene schreef:

  Topo probleem is op te lossen met de website van Topomania. Alle kaarten zonder namen terug te vinden en je kan zelf ook kaarten maken en online oefenen. Ideaal:) Leuke plog weer! Groetjes Irene

 2. esther schreef:

  Topomania gebruiken wij ook! Hele leuke app. En wat betreft potje: morgen dan 37, overmorgen 36, enz enz :-)

 3. Dymph schreef:

  Wow, je ziet de bovenrand van de verwarming dwars door die kleine hond heen. Da’s pas knap.

 4. Marleen schreef:

  Had ik al gezegd dat ik je plogs fantastisch vind? Superleuk.

 5. Kaatje schreef:

  Mooi Luna! Trots dat je het altijd voor elkaar krijgt. Knuff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *