web analytics

7

KIPFILET, DROP & JAMBALAYA

beginpaginatotaal

IMG_1610
Ha! Goedemorgen! Ik zie er goed uit! Komt door die 40+ creme die ik erop heb gesmeerd! Het is 6:45, de verkering en ik doen een koffie en daarna maak ik oppasmeisje M. wakker. Rise and shine!

IMG_1616
Oppasmeisje M. zet dit programma op. HAHAHAHAHAHA! Ooit zapten we samen langs dit programma en het leek net alsof de presentator geen onderbroek aan had, waardoor z’n piemel zo op en neer hopste in z’n broek. Geen gezicht! Ook vandaag lijkt hij geen onderbroek aan te hebben. Ja, zo kan ik me toch niet concentreren!!!!

IMG_1620
Aan mij is een zeer stabiele moeder verloren gegaan.

IMG_1621
Ik dacht dat het een soort ongeschreven regel was, dat als je kookt, je de afwas niet hoeft te doen. Dit is de afwas van gisteren. Die ik dus doe. Ja, ik had gisteren ook gekookt. Misschien moet ik eens wat regels gaan opschrijven.

IMG_1623
Hmmmm… een bruine boterham met kipfilet en een hardgekookt eitje.

IMG_1630
Nina doet net alsof ze niet gefocust is op mijn brood. En ik doe net alsof ik die stofzuiger in de hoek van de kamer niet zie.

IMG_1645
Ik voer de eendjes! Ik vind het gaaf dat ik gewoon de eendjes kan voeren in m’n eigen tuin. Kwaak!

IMG_1646
Ik breng oppasmeisje M. naar school. Omdat M. gisteren bijna op tilt ging omdat ze een topografie-papier miste vraag ik aan de stagiair, een jochie van 17 (!!!!) of hij ervoor kan zorgen dat M. vanmiddag dat topografie-papier mee naar huis krijgt. Maar natuurlijk. Geen probleem. Hij noemt mij ‘u’ en dat vind ik wel probleem. Ach, ik had z’n moeder kunnen zijn.

IMG_1652
Ik haal even snel de ingrediënten in huis voor een kip Jambalaya. Oppasmeisje M. gaat vanavond koken en dit moet haar wel lukken als ik erbij blijf.

IMG_1653
SCORE! Een wacht-hond! Braaf!!!!!

IMG_1664
Ik maak het geld over naar Debbie en Franke dat ik heb ontvangen via m’n Paypal-rekening. Ik heb al van Debbie gehoord dat er enorm veel is gestort op hun prive-rekening. Ik ben zo blij voor hun en zo dankbaar voor de lieve lezers die ik heb! Ik voel me helemaal Oprah Winfrey!

IMG_1670
Even een #WITW

IMG_1682
Ik kijk hier chagrijnig, want ik ben m’n BTW-aangifte voor december 2013 en januari 2014 aan het doen.

IMG_1688
Nog maar een restje van die pasta bolognese met de NUON-gids. De NUON-gids is stom.

IMG_1735
Ik haal M. weer uit school. Het regent. En regen is ook stom.

IMG_1738
We halen samen even wat drop, want haar praatkring gaat dus over drop. Die is pas over 6 weken, maar je kan niet vroeg genoeg beginnen. Waarschijnlijk zijn deze zakken na het weekend op, want ik moet me goed voorbereiden. Oh, wacht… is het niet mijn praatkring?

IMG_1743
Ik krijg weer bericht van Debbie. Ik had al gezegd dat ik trots was hè? Ik vind het zo geweldig!!! Later schreef ze op haar log nog een stukje: ‘Vandaag zorgde het log van Luna ervoor dat wij tot Vido zijn thuiskomst ons geen zorgen meer hoeven te maken over onze benzine en parkeerkosten. Er zijn zoveel mensen geweest die ons gesteund hebben, zoveel mensen met ontzettend lieve bijschriften bij hun overboeking.’ Dus iedereen die heeft gestort, namens Debbie, maar ook namens mij; DANKJEWEL!!! You rock!

IMG_1745
Ja, dat jochie van 17 was dus mooi vergeten om M. een nieuw topografie-papier mee te geven. Nu gaat M. lichtelijk op tilt en ik dus ook. Ze gooit haar kont tegen de Zuid-Oost-Aziatische krib, want morgen is het proefwerk, en zonder dat ene papier lukt het allemaal niet, en aaaarghhhh!!! Het kost een hoop geduld van beide kanten, maar uiteindelijk heeft ze alles geleerd. En ze weet precies waar alles ligt. Knap hoor!

IMG_1758
En zonder zeuren zet ze zich aan haar taak als Jambalaya-maakster. Gaat haar goed af.

IMG_1772
Nina checkt of M. zich wel aan de verpakking houdt.

IMG_1775
Goed gelukt!!!

IMG_1784
De verkering en ik worden echt oud, want we zitten intens te genieten en te huilen bij Man Bijt Hond. Al die oude mensjes met hun levensverhalen. Zo mooi.

IMG_1789
Nina houdt het voor gezien en ligt de hele avond ingepakt in haar hoekje.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Martine schreef:

  Wat een heerlijk verhaal weer!

 2. esther schreef:

  SIG-NI-FI-CANT verschil hoor! #40+creme

 3. Anna-Maria schreef:

  Eindelijk een normaal ontbijt!

 4. Youri schreef:

  Heerlijk ontbijtje hoor :D

 5. Gerda schreef:

  Ik wil je even laten dat ik gisteren je chili con carne heb gemaakt en dat het heerlijk was! Zelfs jongste zoon (uber-puber van 15) zei dat ik het vaker moest maken. Nou geloof me, dat zegt heel veel!

 6. Gerda schreef:

  ik mis het woordje “weten” tussen laten en dat… handig.

 7. Marijke Olzheim schreef:

  Ha!
  Geef je de eendjes niet teveel? Zie url.
  Liefs uit Eindhoven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *