web analytics

18

EN IK SCHREEUWDE TEGEN EEN MUUR

Ik ben niet het type dat schreeuwt. Ik word niet gauw echt boos. De enige keer dat ik helemaal uit m’n panty knapte was meteen ook de laatste keer. Ik heb een toetsenbord tegen de tafel geslagen en alle lettertjes vlogen door de woonkamer. Dat klinkt als een hele leuke metafoor, maar ik heb écht een toetsenbord tegen de tafel geslagen en alle lettertjes vlogen écht door de woonkamer.

“En ik wil nu weten wie die Gabrielle is. Nodig haar maar uit! Nodig haar Godverdomme maar eens uit hier. Ik wil best voor haar koken hoor, want ik kook GODVERDOMME toch al voor iedereen, dus zij kan er ook nog wel bij. En nodig meteen Sylvia uit. En Jeanette. En Natalie en Fiene! Elsje, Treesje, Truus, Babette, Betsie en Sabine! Dan kunnen we met z’n allen gaan gourmetten! Of misschien zet ik de Pizzarette wel aan! Gezellig! En dat gezeik over een werkster ben ik ook helemaal zat. Doe zelf eens wat! Als je 3 keer per week kan gaan rugby’en, dan kun je ook best een keer een stofzuiger vasthouden in plaats van een rugbybal. Of een keertje koken in plaats van frituren. Of gewoon een keertje überhaupt iets doen in het huishouden zonder dat ik het 100 keer moet vragen. Voel je je eigenlijk nog wel betrokken? Bij mij? Bij ons? Ik heb er geen zin meer in op deze manier. What the fuck is wrong with you?”

Hij zat op de bank en vertelde dat hij een meisje had ontmoet. En het was echt maar 1 keertje gebeurd, maar na een paar keer schreeuwen van mijn kant werd dat al gauw 3 keer en na nog meer schreeuwen werden het 4 maanden en daarna stopte ik maar met schreeuwen. Het was niet belangrijk meer. Alles viel op z’n plek. Al mijn twijfels van de afgelopen jaren, al mijn misschiens, al mijn nee-dat-kan-ik-me-niet-voorstellens en al mijn zo-erg-zal-het-toch-niet-zijns werden waarheid.

“Jij bent een slechte man”, zei ik.
“Ja, wrijf het er maar in”, zei hij.
“Jij bent een hele slechte man. En dat je mij dit aandoet?! Mij! Mij! Mij? Weet je wel hoe leuk ik ben? Hoe ontzettend goed ik voor jou en je dochter ben geweest? Jij hebt echt hulp nodig. Maar dat is jouw probleem. Ik ga nu naar pappa en mamma en als ik over een uurtje terugkom, dan ben jij hier weg.”

En hij ging naar haar. Hij nam z’n rugbyspullen mee, maar vergat z’n paspoort en z’n medicijnen. Alsof hij gewoon even een weekendje weg zou gaan. Alsof hij net z’n verkering met een meisje uit groep-8 had uitgemaakt. Via een sms-je. En terwijl ik dat weekend en alle dagen daarna in totale verbijstering doorbracht ging hij gewoon een rugby-wedstrijd spelen. Want dat zijn de dingen die je doet als je je vrouw net hebt verlaten. Of net door je vrouw de deur uit bent gezet. Logisch.

“Ik hoop dat we elkaar nog wel gewoon een keertje kunnen zien?”, vroeg hij toen hij z’n laatste spullen kwam halen. “Een keertje koffie drinken?”
“Nee”, zei ik.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Mark schreef:

  Zo sterk als jij bent, ik zou willen dat ik dat was. En zo wel boos, maar toch gelijk door willen. Kan je mij dat leren, na een soortgelijke actie van ex ben ik nog steeds kwaad.

 2. Ingrid schreef:

  NÉÉ !!!!!!……..

 3. Heidi Sour schreef:

  Wederom heel herkenbaar. Hier ook iemand die de verschrikkelijkste dingen heeft gedaan en dan doodleuk meent dat we goed met elkaar kunnen omgaan. Dacht het niet. Liefde was voor 29 jaar, haat is voor altijd

 4. Joop schreef:

  “Ik hoop dat we elkaar nog wel gewoon een keertje kunnen zien?”
  Uit deze vraag blijkt dat hij niet beseft wat hij jou heeft aangedaan en hoe erg jij bent beschadigd door zijn ontrouw.
  Daarmee heb je ook een antwoord op de vraag “Waarom?”: hij kan zich niet goed inleven in de ander. Een gebrek aan empathisch vermogen.
  Dat is geen excuus, maar een mogelijke verklaring voor zijn gedrag.

 5. Margreeth schreef:

 6. Margreeth schreef:

  En wat een Enorme :%@/)@*^#

 7. Jacqueline schreef:

  Man man man man, wat een ongelofelijke zwakke zak. Die komt zichzelf nog weleens op een verschrikkelijke manier tegen, not to worry about that.

 8. Kate schreef:

  Het klinkt misschien gek, maar dat koken was me al eens opgevallen als ik jouw plogs las. Al jouw moeite en liefde in de keuken, en dan kwam er af en toe zo’n gore bestelde pizza of treurig bord frituur voorbij omdat hij ‘voor het eten had gezorgd’. Achteraf best symbolisch ;)!

 9. Paul schreef:

  Ik val van mijn stoel door die laatste vraag van hem. Dan heb je een compleet servies voor je kop!

 10. Ier schreef:

  Wat een lul…

 11. Corine schreef:

  Tja…….

 12. Else schreef:

  Hahaha no way – nee

 13. esther schreef:

  Dat klinkt als iets pathologisch… Wat een beschadigde meneer en wat triest en jammer dat je dit is overkomen..

 14. Angelique schreef:

  Er is serieus iets mis met die man. Maar dat maakt het gevoel van onmacht dat je moet voelen niet minder denk ik. Ik leef virtueel enorm met je mee!

 15. Rene schreef:

  Wat een enorme lul is het als hij dat nog durft te vragen.
  Hij moest de ogen uit zijn hoofd schamen.

 16. Marjan schreef:

  Er zijn tegenwoordig heel veel van dat soort ‘mannen’ … al noem ik ze eerder kleuters… Ik kijk nergens meer van op… maar dat komt denk ik omdat mijn ex nog wel tig keer erger is …. iets teveel eelt op mijn ziel inmiddels…
  Zelfs nu, bijna 9 jaar na de scheiding komt er nog lijken uit de kast…
  Ik denk dat je niet moet proberen het te begrijpen, dat zit zo ver uit jouw belevingswereld en is gewoon niet te doen. Het is niet normaal zoals hij denkt en doet….. valt niet te begrijpen…

  liefs

 17. Jirke schreef:

  Nee, die laatste vraag! Vreselijk, hoewel zo’n vraag soms het beste is dat je op dat moment kan horen, omdat het zoveel verduidelijkt of bevestigt.

 1. 20 oktober 2016

  […] zo’n financiële meevaller was het nou ook weer niet… Ik schrijf ook nog een stukje: EN IK SCHREEUWDE TEGEN EEN MUUR en ik postte ook nog een review op Climaximaal.nl! OMG! Hoe doe ik het? Geen idee! En… […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *