web analytics

5

5 MEI, ZIEKE NINA & GRANNY SQUARES

beginpaginatotaal

IMG_8359
Wat??? Geen ochtendselfie in de spiegel??? Nee, want Nina moest er vannacht ineens uit en vanmorgen weer en ik lag net zo lekker te slapen!!

IMG_8361
Een zieke hond is niet leuk!

IMG_8366
M’n favoriete jurk met slippertjes is dan wel weer leuk. Dat m’n onderjurk eronderuit komt is iets minder.

IMG_8367
Boterbloem!

IMG_8373
Just bee happy! Oh, dat is wel een hele corny boodschap, maar ik vond het supergaaf dat ik deze foto met m’n iPhone kon maken!

IMG_8374
De verkering en ik gaan de stad in. Op Koningsdag was het geen vrijmarkt in Tiel, maar vandaag dus wel. Alleen voor kinderen, wat ik ergens niet eerlijk vind, want zet die hele stad vol met gezelligheid, wat houdt je tegen Tiel?

IMG_8378
Ik kan uren slenteren langs dit soort kleedjes.

IMG_8379
Of deze.

IMG_8380
Dit is dus een kunstwerk annex speelding voor Tielse kinderen. Het is 1 van de vriendjes van Flipje, maar dan met een masker op. Ik vind het lelijk en op de een of andere manier moet ik aan het woord ‘affreus’ denken.

IMG_8384
Ik vind deze hond, die bij 1 van de restaurants van Tiel staat, veel leuker.

IMG_8386
De verkering is niet alleen mijn aanstaande man, maar ook mijn permanente pakezel.

IMG_8390
Ik kocht o.a. dit geborduurde dingetje. Er staan totaal 6 vogeltjes op, dus daar kan ik, als ik ooit weer de tegenwoordigheid van geest krijg, 6 kinderjasjes mee versieren.

IMG_8392
Het meisje op de Tielse kindervrijmarkt die deze sushi’s van vilt verkocht stal m’n hart! Helemaal zelfgemaakt!! Toen ik vroeg hoe lang ze hiermee bezig was geweest zei ze dat het wel meeviel… maar ik weet zeker dat ze hier meer dan 2 uur aan heeft gewerkt! PRACHTIG!

IMG_8393
Nog meer kitsche shizzle!

IMG_8395
Wat een cadeautje! Aflevering 5 van seizoen 4 van Game of Thrones staat al online!

IMG_8397
Nina nog steeds niet tiptop.

IMG_8401
Ze moet wéér uit en checkt of Frank er misschien voor te porren is. Frank heeft moeite z’n tongetje binnen te houden, want hij mist z’n boventanden. Misschien heeft hij die trouwens nooit gehad, want toen we ‘m uit het asiel haalden zat hij ook al met z’n tong uit z’n bek.

IMG_8402
Weer uitgelaten, maar ze voelt zich niet zo uitgelaten.

IMG_8403
Ik ben het zat dat ik avond na avond na avond met de laptop op de bank zit te… te… te… ja, wat doe ik eigenlijk? Niks! Beetje surfen, beetje klikken, beetje lezen, beetje werken of soms doe ik een spelletje wat al net zo stom is. Puur alleen een serie of een film kijken kan ik ook niet, want dat vind ik ook zonde van m’n tijd. Dus het is tijd voor een nieuwe hobby! Nou ja, nieuw! Ik heb ooit kunnen haken en ik wil het weer gaan doen. Een hele deken! Waarom niet eerst een kleiner projectje Luun? Ja, ADHD, okay? Ik ga op zoek naar m’n haakboeken, maar die kan ik natuurlijk niet vinden. ADHD! En m’n haakgaren kan ik ook niet vinden! Ja, zo is het dus helemaal niet leuk met die ADHD! Ik ga even bij m’n buurvrouw J. langs of ik wat bolletjes haakgaren mag lenen. Dat mag.

IMG_8404
De Youtube-haakfilmpjes gaan me allemaal veel te snel.

IMG_8405
De buurvrouw had gelukkig ook een haakboek te leen.

IMG_8406
M’n eerste mini-proeflapje. Ik kan het nog!

IMG_8408
Kijk! M’n allereerste granny square! WOEHOE!!!

IMG_8411
Ik mag zelfs de hele tas met haakgaren van de buurvrouw lenen!

IMG_8414
Bruce, dit lijkt me niet zo’n goede omgeving voor jou! Je hebt in je leven al 2 keer eerder een stuk garen opgegeten en dat heeft me totaal 2500 euro gekost. Doen we niet nog een keer!

IMG_8415
Kijk, dit zijn meer m’n kleuren, al komen ze niet heel goed uit op de foto. Rood met oranje en bruin! Ik heb zin om de kleuren voor een deken uit te gaan zoeken bij de Action of de Zeeman; daar hebben ze goedkope garens, heb ik mij laten vertellen.

IMG_8417
Natuurlijk! De verkering heeft dat spelletje alweer uitgespeeld. ZUCHT! We laten Nina nog maar een keer uit en gaan enigszins op tijd naar bed, want morgen begint de werkweek weer, dus om 6:00 op!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. MijnPlog schreef:

  De foto van Frank en Nina samen <3 Smelt!
  En het meisje van de sushi, vet leuk.

 2. Else schreef:

  Het garen van de Zman is zachter, qua voorraad en kleuren moet je een beetje geluk hebben, dat is heel wisselend. O god maak ik nou reclame voor de Zman ? Je kunt ook Mplaats in de gaten houden en dan eens een doos van dittem en dattem aanschaffen.

 3. Karen schreef:

  Oooh dat van Bruce en de garen weet ik nog. Wat een toestand was dat. Beterschap met Nina! En wat was GOT weer goed he?

 4. Marjan schreef:

  Aggos arme Nina… ze kijkt zo lodderig ziekjes uit haar ogen… beterschap ermee!

  Die sushi van vilt, gaaf! Ik vind het ook altijd zo leuk om al die kleedjes af te struinen naar leuke dingetjes…. en zeker als het zonnetje schijnt, al die blije kindertjes en muziek en gezellig!

 5. Bianca schreef:

  Mijn man zijn oma ( 90 jaartjes oud ) maakt ook van die mooie haakkleden (Hoezo Granny square :-) ) en die haalt haar garen bij de Wibra, 1 bol kost daar geloof ik 1 euro en zij zweert bij dit garen. Wellicht een tip ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *