web analytics

16

WHEN IT RAINS, IT POURS

“Ja, hallo met een mannetje van de NUON, bel ik u gelegen?”
“Nou, eh, ik zit toch al bij jullie, dus ik hoef niet over te stappen?”
“Ik bel u om te vertellen dat u dit jaar zo’n 1300 euro moet bijbetalen op uw energierekening.”
“Wat?”
“Is er misschien iets veranderd in uw situatie?”
“Wat?”
“Heeft u misschien een airco aangeschaft?”
“Wat?”
“Ja, ik snap dat ik u nogal overval, maar ik moet u hierover bellen en vragen of er misschien iets is veranderd in uw woonsituatie?”
“Moet ik 1300 euro bijbetalen?”
“U kunt daar een betalingsregeling voor treffen.”
“We betalen al 215 euro per maand!”
“Ja, ik ken uw gezinssituatie niet.”
“Wat?”
“Heeft u misschien nieuwe apparaten aangeschaft?”
“Wat?”
“Ja, en het kan soms zo zijn dat verouderde apparaten…”
“Voor 1300 euro meer stroom trekken per jaar?”
“Eh…”
“Ik zou godverdomme willen dat ik een wiet-plantage hier op m’n zoldertje had, dat had die 1300 euro verklaard en dan had ik die kut-rekening zonder problemen kunnen betalen en dan had ik ook nog nieuwe schoenen kunnen kopen, maar er is dit jaar niks veranderd qua apparaten of gezinssituatie, helemaal niks, niks, niks! En ik werk thuis en m’n computer staat de hele dag aan, maar dat doet-ie al 3 jaar, godverdomme en ik snap dat u er niks aan kan doen, maar u belt me eigenlijk wél heel ongelegen, nu ik weet waar u voor belt.”
“Ja, dat snap ik.”
“Nou, ik snap er niks meer van.”
“Misschien kunt u iemand langs laten komen die al uw apparaten een keertje doormeet?”
“Ja, en die kost zeker ook 100 euro per uur?”
“Eh…”

Een uur later bezoek ik m’n moeder in het ziekenhuis die een nacht met 2 keer een lekkende stoma achter de rug heeft. En in de ochtend nog een keer. En haar stoma blijft maar lekken en dan ook nog een soort van infectie-achtig iets erbij, en ze heeft weer heel veel pijn en dan begint ze te huilen en dat doet ze eigenlijk nooit en dan hou ik haar stevig vast, voor zover dat gaat, en dan huil ik met haar mee en dan zeg ik; “Er zit ook helemaal niks mee hè, mamma?”

Zegt ze: “Ik denk niet dat ik het verdien.”

If life strikes you on the cheek, offer the other cheek as well.
If someone takes your coat, don’t stop him from taking your shirt.

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. O, heerlijk ja. NUON en al die andere ongrijpbare bedrijven… altijd ellende. En dat gecombineerd met de fijne ontwikkelingen in het ziekenhuis… je hebt echt een top-tijd, momenteel. :(
  Sterkte!

 2. Moi schreef:

  Laat het ze maar bewijzen. Laat NUON het maar doormeten. Dit kan toch niet zomaar? Hebben ze gezegd dat ’t ‘m in de elektriciteit zit? Gas zou logischer zijn (verwarming).

  Nou ja, dat is natuurlijk allemaal gelul in de marge van je echte problemen. Je moeder met pijn en tranen. Ze overschrijdt zoveel grenzen op het moment. Klote-stoma’s die nooit goed zitten. Heel veel sterkte voor haar (en jou). Niemand verdient die @#&*$-ziekte.

 3. patchwork schreef:

  Tjeumig, ´kan er ook nog wel bij´. NOT! Ligt toch geen buurman onder je vloer ook?

 4. Laurent schreef:

  Ach, arme moeder toch…

 5. I Don’t know Dutch language,But I love your website style

 6. Aukje schreef:

  1300 FUCKING euro? Ik zou zeggen: laat Nuon eens uitzoeken of er niet illegaal stroom van je wordt afgetapt! Of dat jij niet degene bent die de lantaarnpaal betaalt. Maar ja, dat is natuurlijk niet iets waar je nu energie aan wilt besteden. Ging ’t nou maar ‘es beter met je moeder! Zij verdient het, jij verdient het.

 7. Bite Me schreef:

  Getver wij kregen even te horen dat we 800 euro bij moesten betalen maar bij ons was het wel duidelijk waar het aan lag.
  Dit kun je normaal gesproken al niet gebruiken maar nu al helemaal niet.
  Ik gun het je zo dat het nou eens een keer beter gaat!

 8. inge schreef:

  naja. heel veel hartjes voor onder je riem, meis, wat een stomme, stomme dingen allemaal!

 9. Tim schreef:

  En als ze je uiteindelijk willen afsluiten omdat betalingsproblemen en weet ik veel, is het voordeel bij een energiemaatschappij dat je gewoon kunt overstappen naar een ander.

  Al willen ze vást uiteindelijk alsnog de vordering wel opvragen

  /its my daytime job, deze brieven en bedreigingen van energiemaatschappijen

 10. Maurice schreef:

  Je hoeft maar één cijfertje verkeerd ingevuld te hebben en je zit idd aan zo’n rekening.
  Als je het digitaal hebt ingevuld, krijg je een waarschuwing of het wel klopt allemaal… Dus ik vermoed dat er iets verkeerds is gegaan of verwerkt aan hun kant, maar helaas moet jij dat dan weer bewijzen :-

 11. Micheline schreef:

  Nope, jullie verdienen het allebei niet, maar zo werkt het blijkbaar niet in het leven. Ik stuur sterkte jullie kant op.

 12. Dzjools schreef:

  Jeetje wat een geld! Wij hebben hetzelfde gehad 2 jaar geleden. Bij ons bleek het aan de superdeluxe boiler te liggen die de woningstichting had uitgezocht. De boiler bleef maar bijwarmen. Uren lang. Ook als er maar een klein beetje warm water uit was. Een klein gedeelte kregen we terug van de woningst. de rest van de rekening moesten we uiteraard zelf betalen…. Sterkte meid. Wat een toestanden allemaal.

 13. Thanks for the great post.I am grateful for the information given.thanks for your sharing!

 14. Mimi schreef:

  Onverantwoord dat ze het laten oplopen tot 1300 euro en dat ze het dan pas melden.

 15. El Alcalde schreef:

  Kom op he, geen gelul. Toen ik in Nederland woonde wist ik op een paar tientjes na hoeveel ik moest bijbetalen of terugkreeg. Meterstand maandelijks bekijken en even rekenen, alle gegevens staan op je factuur.

  Veel sterkte verder.

 16. Coach Customized Leather Products – coach outlet store online customized leather products.Discount Coach outlet Purses Needlessly to Say;discount coach http://www.outletcoach-2012.org/ purses needlessly to say.2012 coach outlet Bags Will Swear off You Wonderful Perceive With No Misgiving|mentor coach outlet online(http://www.coachoutletshow.net/)bags will swear off you wonderful perceive with no misgiving.Best Brands in (www.coach.com)Handbags Possible to Find in Coach and authentic coach Outlet,best brands in handbags possible to find in coachoutlet and coach outlet online.How to spot a fake coach purse|how to spot a offical coach outlet purse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *