web analytics

33

LUNA DOET VAN BLIKKIEBLIKKIEBLIKKIE!

"Ik heb Bruce al een paar uur niet gezien", zei ik gistermiddag tegen de verkering. "Misschien ligt-ie gewoon lekker ergens te loungen buiten", zei hij, "het is hartstikke warm." "Ja, maar hij gaat nooit naar buiten in de hitte, dan ligt-ie altijd binnen en hij ligt nergens binnen", zei ik. Maar er was nog geen reden tot paniek vond de verkering en dat vond ik eigenlijk ook. Maar aan het einde van de middag werd ook J. een beetje ongerust, want Bruce komt altijd even buurten als-ie buiten speelt, of hij blijft gewoon in onze eigen tuin en het is gewoon geen held, het is een poezenmietje, maar wel ons poezenmietje. En met ieder uur dat verstreek ben ik voor het gemak steeds maar uit gegaan van erge dingen, want dan kan het uiteindelijk alleen maar meevallen, of ik ben enigszins voorbereid op het identificeren van een poezenlijkje of het aannemen van z’n zwart-met-roze-stipjes-bandje, omdat de rest al opgevreten is door de maden,al heeft de verkering gezegd dat hij dat dan wel zal doen, maar ik wil Bruce liever gewoon weer heelhuids terug, want het is gewoon mijn Baby Bruce, maar iets in me zegt dat dat niet meer gebeurd, en als Bruce dus niet terugkomt, dan betekent dat voor mij dat er 3 katten dood zijn in iets meer dan een jaar en dat is voor niemand leuk, maar al helemaal niet voor een totaal doorgeflipt poezenvrouwtje als ik! En ze gaan ook nog allemaal volgens het principe first in, first out en ze gaan ook steeds jonger dood en m’n bedrijfslogo is ook Bruce, aan alle PloesiePoesie-producten hangt een labeltje met Bruce, het plekje in de kast naast me met de zwarte stofjes is van Bruce, al m’n computer-inlogcodes hangen samen met Bruce, m’n desktop-wallpaper is Bruce en Bruce vertegenwoordigd m’n laatste liefdeslijntje met Amsterdam en dat beest heeft godverdomme zoveel geld gekost en hij heeft al zoveel operaties en ellende meegemaakt en ik heb al zoveel tranen om ‘m gelaten en het ging zo goed met hem en hij is hier in Tiel helemaal opgebloeid en hij vond het zo lekker om buiten te spelen en hij is zelfs sociaal geworden naar andere mensen toe en hij ging bij iedereen op schoot, dus het kán gewoon niet dat-ie dood is. Blikkieblikkieblikkie!

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Esther schreef:

  O wat hoop ik voor je dat ie straks, of misschien na een week, ineens aan komt wandelen… :(

 2. eminke schreef:

  Oh wat vreselijk, die onzekerheid. Moet er niet aan denken :(. Ik hoop dat ie snel weer terug is!

 3. evil-genius schreef:

  niet opgeven,die van mij blijven soms wel 5 a 6 dagen weg,vergeet niet er is zoveel meer te doen daar,vraag ook of buren even in hun schuur willen kijken en zo…leef met je mee…..

 4. Brooklyn schreef:

  Och arm….wat een ellende. Hoop zo voor je dat het allemaal goed komt……

 5. Cindy schreef:

  :-( ik hoop echt dat ie gauw thuis komt!

 6. Marieke schreef:

  Oh jee :-( Ik leef met je mee, verschrikkelijk die onzekerheid… Ik duim dat hij snel weer thuis komt! Knufff!

 7. Jenny schreef:

  Je hebt alle schuurtjes in de buurt vast al geprobeerd? Dat heb ik een keer gehad met een van de poezen: toen we alles afgezocht hadden en de hoop al een beetje opgegeven bleek ze een paar meter verderop bij de buren in de schuur te zitten.

  Hij komt gewoon terug. Omdat het moet!

 8. Linda schreef:

  ohshitohshitohshit. Niet fijn dit. Ik ga voor je duimen! Maar onthoud; jonge hotshots als Bruce Lee zijn vaker een paar dagen van huis omdat ze ergens een lekker luchtje op pikken. Hij kan dus echt maar zo met een paar dagen vrolijk aan komen huppelen…

  *fingers crossed + enorme knuffel*

 9. draeckenstein schreef:

  Och meid wat een ellende. Had net al mailtje gestuurd, maar nu nog even in the open. Het is inderdaad net een kind van je, je gaat door dik en dun samen. Ik kan me je angst en zorg zo goed voorstellen. Vurig hoop ik dat hij het er gewoon even van neemt, een beetje de vrijbuiter uithangt en spoedig tot de conclusie komt dat hij rap terugmoet naar het vrouwtje. Ik duim voor je Luna. Dat je hem maar snel weer op schoot mag hebben.

 10. Webwandelaar schreef:

  Stuur dit stukkie in naar de lokale weekkrant. Misschien plaatsen ze het. Alhoewel ik dat van die inlogcodes niet zo heel handig vind ….

 11. jojootje schreef:

  Ik ken het gevoel, mijn katten zijn ook wel eens “weg” geweest. 1 nooit meer terug gezien, maar die dookzo vaak de duinen in dat ik dan maar hoop dat ie daar permanent een plekje gevonden heeft. De andere katten kwamen ook vanzef weer terug, oa met hulp van de dierenambulance!

  sterkte!

 12. Lindalala schreef:

  Oh nee! Wat erg!
  Hopelijk heeft ‘ie het gisteren gewoon te warm gekregen en is ‘ie op een schaduw plekje gaan liggen bij iemand anders thuis. Laat alle buren hun schuurtjes, kasten en zolders openen! En laat iedereen blikkieblikkieblikkie roepen!!

  Sterkte!

 13. darja schreef:

  oh luna! ik roep ook blikkieblikkieblikkie hoor! en ik leef met je mee, bruce hoort thuis!

 14. Janssen schreef:

  Bruce is nu vrijheid gewend en waarschijnlijk de buurt aan het verkennen.
  Een goede methode is op je fiets door de buurt gaan en blijven roepen.
  Zo heb ik Dusty meerdere malen weer thuis gekregen en die is soms dagen weg……
  Je kunt hem ook bij Amivedi opgeven.
  Sterkte!!

 15. Marlous schreef:

  Oh ja, dit ken ik ook. Die van ons was ook ineens zomaar weg. En ik maar slechte films in mijn hoofd afdraaien. Bleek mevrouw bij de buren op zolder te zitten. En ik maar briefjes ophangen. Heel veel sterkte, ik hoop met je mee dat Bruce weer snel thuis komt. (Nu staan alle deuren en ramen open, wie weet zit hij wel de bakjes + keuken van buren te plunderen.)

 16. wendy schreef:

  aiiii Kzou ook paniekeren!!! hope so dat t goed komt!!! sexy foto btw miss tiger

 17. Ben schreef:

  De vraag is: hoeveel van zijn 9 levens had hij al gebruikt voordat hij wegraakte?

 18. roos schreef:

  ik leef/duim/hoop met je mee!!

 19. missvanham schreef:

  he gatsie!! Bruce kom terug! NU!!!

 20. ecritures schreef:

  ha luna, ik refresh mijn twitter ongeveer iedere minuut.. gewoon omdat ik zo wacht op het bericht dat Bruce weer terug is. big hug, danielle

 21. artgrrl schreef:

  heb je al briefjes opgehangen op bomen in de buurt of buren gevraagd? zwarte katers zijn het leukst, maar gaan ook hun eigen gang

 22. Impa schreef:

  Ik doe mee. Blikkieblikkieblikkie!
  Blikkieblikkieblikkie!

 23. Pellisje schreef:

  Oh arme Luna, arme Bruce. Ik hoop echt voor je dat hij zich snel weer meldt!!!

 24. Aukje schreef:

  Hè, getverdemme, wat een narigheid! Bruce, kom terug!

 25. Jitske schreef:

  Oh nee, de nachtmerrie van elke poezenmoeder. Maar weet: de meeste poezen duiken binnen een paar dagen gewoon weer op. Blijven roepen en zoeken. Dikke kus!

 26. mentha schreef:

  Blikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkieblikkie!!!
  Bruce moet terug! Hang in there meid! *hug*

 27. Irene schreef:

  Ik hoop dat bruce inmiddels terug is, if not, misschien heb je hier wat aan: mijn 2 oude katten van 8 zijn ook altijd thuis, behalve bij warm weer, dan slaan ze wel ns een of twee nachten over. Geen idee waar ze dan zijn. Misschien is dat met bruce ook zo. Veel sterkte, xx

 28. Jo schreef:

  Heel veel sterkte!! We duimen en Pluisje ‘poot’!!

 29. Jellebel schreef:

  ik leef ook al sinds gister met je mee. En duim dat het goede nieuws snel komt, dat ie gewoon ff een blokkie om was ofzo.
  Sterkte en hou ons op de hoogte!!!

 30. Marianne schreef:

  Ik duim mee, ik heb al bijna 18jaar een kater die als tie wegloopt de weg terug niet meer weet. Heeft me al heel wat hartverzakkingen gekost.
  Het slaat echt een gat in je hart als je niet weet waar die is.
  Sterkte met zoeken.

  Nog wat tips, vragen aan mensen die de hond uitlaten, amivedi, kinderen, eigenlijk aan iedereen vragen die je maar tegenkomt, en dan gelijk een foto laten zien.
  En de eerste dagen blijven ze aardig in de buurt. Als je richting je huis loopt dan pas roepen, anders lok je hem misschien verder weg.

 31. cassje schreef:

  is ie er al? :( je houdt ons wel op de hoogte he!

 32. Petra schreef:

  Ohhh ik snap zo hoe je je voelt.
  Ik heb dit al zo veel keer gehad, maar een schrale troost, bij mij zijn ze altijd boven water gekomen.
  Wat ik altijd deed en dat hielp goed (heb vaak mijn poes terug gevonden) avond’s als het heel stil is langs alle schuurtjes lopen en Bruce roepen, waarschijnlijk hoor je Bruce dan vanzelf miauwen.
  het komt goed, hou vol, maar ga wel zoeken.

 33. Tanja schreef:

  O vreselijk dat íe nog niet terug is. Als het geen held is zit hij waarschijnlijk nog heel dicht in jullie buurt en blijft hij 2 a 3 dagen op het zelfde plekje zitten tot hij echt honger heeft. Ik heb altijd begrepen dat een kat dan rondom dat plekje eten zoek en pas na een week of 2 echt de hort op gaat. Voor mijn poes ging dit op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *