web analytics

25

LUNA ZIT ZO ONGEVEER WEL AAN HAAR GRENS

Vrienden van me hebben wel eens gezegd: “Jij hebt een onverwoestbaar lichaam.” Al doelden die waarschijnlijk op de grote hoeveelheden drank en drugs die ik vroeger tot mij kon nemen en ondertussen nog wel gewoon 1 HBO-studie en 1 universitaire studie kon volgen. Met 2 vingers in m’n neus op doordeweekse dagen en 2 vingers in de lucht in het weekend.

Mijn onverwoestbare lichaam begint een beetje op te raken.

Je leeft van dag tot dag en dat ik de volgende dag weer wakker word, ja, dat vind ik soms zelf ook wel een wonder. Toen de verkering en ik net verkering hadden, stonden we elke dag om 5:00 op. Na een ontbijtje reed hij van Amsterdam naar Tiel om te gaan werken en ik begon om 6:00 met mijn schrijfopdrachten of PloesiePoesie-opdrachten. Dat we de nacht daarvoor tot 3:00 hadden liggen neuken was zowel fysiek als mentaal geen enkel probleem. De dagen en de weken daarna trouwens ook niet.

Onze reserves, voor zover we die hadden, beginnen nu een beetje op te raken. De verkering slaapt al maanden slecht. Ik kon de eerste maanden als een blok slapen. Ik hoefde zijn schouder maar te zien en ik was weg. En ik voelde me overdag onverwoestbaar. Ik had geen slaapmedicatie nodig om te slapen, doei, paar wijntjes erin, verstand op 0 en gewoon slapen. Morgen weer een nieuwe dag en wie weet zou alles dan anders gaan. En die toekomst; wat er ook zou gebeuren; kom maar op!

Nu ik weet dat de volgende dag meestal weer eenzelfde dag is als die daarvoor is het grote nachtelijke malen begonnen. Ik heb ooit een intake-gesprek bij een psycholoog gehad. Zij vroeg, en passent: “Je hebt nogal moeite met grenzen aangeven hè?” En daarmee sloeg ze eigenlijk meteen de spijker op de kop en vond ik het ook niet meer nodig om ooit nog langs te gaan. Ik weet nog steeds niet waar mijn grenzen liggen en wanneer er dus echt een einde komt aan mijn onverwoestbare lichaam.

Zal ik de hele PloesiePoesie-shop maar even dichtgooien?
Zal ik Nina Hagen aan een boom binden?
Zal ik de katers naar het asiel brengen?
Zal ik gewoon achter de kassa bij de Albert Heijn gaan werken?
Zal ik misschien dan toch aan de slaapmedicatie gaan?
Zal ik gewoon maar niet meer voor m’n moeder koken?
Zal ik een maand op vakantie gaan en doen alsof er niks aan de hand is?
Zal ik gewoon nooit meer koken en alleen nog maar magnetronmaaltijden opwarmen?
Zal ik een illegale Poolse werkster nemen?
Zal ik een paar weekjes faken dat ik ziek ben?
Zal ik achter de webcam gaan en huisvrouwen-porno aanbieden?
Zal ik even naar beneden gaan en een kopje thee gaan drinken?

Meestal kies ik voor het laatste.
En kruip ik daarna tegen de schouder van de verkering.
En komt er vanzelf een dag die toch weer anders is dan die ervoor.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. Jellebel schreef:

  Nee
  Nee
  Nee
  Nee
  Wellicht
  Kan
  Nee
  Mogelijk
  Misschien
  Nee
  Nee
  Ja, niet tever vooruit kijken en neem er een lekker koekje bij.

  Sterkte Luna!

 2. Mirjam schreef:

  Hoezo ‘faken’ dat je ziek bent. Toen mijn moeder ziek was legde had dat impact op mijn leven. En niet alleen dat ik er vaker heen wilde e.d. en dat dat dus tijd enzo kost, maar juist mentaal wat het zwaar. Na een gesprek met de bedrijfsmaatschappelijk werker ben ik 30% ziek gemeld. Niet omdat ik lichamelijk ziek was, griep ofzo, maar omdat ik niet volledige in staat was mijn werk te doen zoals normaal.

  Dus je hoeft niet te faken (dat vind ik sowieso niks voor jou), maar je kan wel toegeven dat je je op dit moment niet tot doel kan stellen om 100% aan het werk te gaan (of uberhaupt je leven zoals normaal vol te houden).

  Sterkte!

 3. Mirjam schreef:

  Huh? deel van de tekst is weg zie ik nu… 30% ziek gemeld dus…

  En dat het niet raar is dat je nu niet 100% aan het werk kan… dat bedoeld ik dus te zeggen :)

 4. Mickey schreef:

  Dormeasan van Dokter Vogel. Helemaal homeopathisch en werkt als een trein. De volgende ochtend is de wereld nog steeds hetzelfde, maar voelt ie wel draaglijker :) Slaap doet wonderen.. Bij mij in ieder geval!

 5. emi schreef:

  gewoon rustig doorgaan met ademhalen. en wat vandaag niet lukt, komt morgen wel. af en toe aan jezelf denken en een wijntje drinken. kop op, je bent een topper! x

 6. Olga (uit België schreef:

  Courage! Ga door met wat je doet namelijk je gevoelens uiten en de dingen doen die je belangrijk vindt. Ook dit gaat over!!!
  En waag het je niet om dat schatje aan een boom te binden! ;-)

  Liefs, Olga (uit België)

 7. CiNNeR schreef:

  Daar is het wachten op, die dag die anders zal gaan. Hoewel het wellicht ook goed is soms eens wat te minderen in plaats van nog meer projecten erbij bedenken.

  En wat ik eerder zei, rook voor het slapen gaan een jointje.

 8. BroderMonster schreef:

  Als ik alles zo hoor denk ik dat je reactie niet gek is. Je rent en vliegt voor iedereen….maar wat doe je voor jezelf?

  Ga eens een weekend weg, kook eens niet voor je moeder of ga een dag een keer niet langs. Het zijn misschien zaken welke jijzelf je niet over je hard kan verkrijgen maar ik denk niet dat het je moeder haar wens is dat jij over je toeren gaat…..

  Daarnaast heb ik makkelijk praten, zit ik niet (meer) in die situatie en zou ik waarschijnlijk precies hetzelfde doen.

  Sterkte!!

 9. BroederMonster schreef:

  en excuus voor de spelfouten…het is nog vroeg. Moet uiteraard hart zijn ipv hard

 10. Melody schreef:

  Neem jezelf nou eens serieus! Je bent moe, kapot, maar je wuift het weg. Als jij jezelf al niet gelooft…

 11. Luna schreef:

  @Melody: Nou… ik geloof mezelf heel goed… maar… ik weet niet of je zelf ooit in een situatie als de mijne hebt gezeten? Misschien wel, en misschien kon jij er beter mee omgaan dan ik… maar ik heb nogal moeite met tussen kiezen voor de zorg voor anderen of de zorg voor mezelf… Maar er is geen oplossing voor de situatie waar ik, wij, in zitten… behalve de dag met de dag nemen… Gisteren was trouwens een hele goede dag… :-)

 12. Dzjools schreef:

  En is 1 dag in de week/2 weken/maand wat dan ook voor jezelf nemen geen optie? Dat je die dag helemaal voor jezelf hebt, niks hoeft. De hele dag op de bank kan liggen mocht je dat willen, of lekker shoppen, of lezen, of wat dan ook. 1 dag waardoor je jezelf weer wat op kunt laden en je dan weer volledig op alle shit kunt storten. Heel erg moeilijk, om alles te “negeren” maar wel nodig om het te kunnen blijven dragen.

 13. Grietje schreef:

  Was de thee lekker?

 14. Grietje schreef:

  Maar het klopt allemaal wel en het is ook niet gek of zo. Iedereen raast toch altijd maar door totdat het lijf of het leven anders aangeeft. Je wilt toch uit het leven halen wat erin zit en jij misschien wel een beetje meer dan een ander. Geen wonder dat je een keer tegen je eigen grenzen aanloopt. Niet gek ofzo. Is best wel knap dat je het allemaal redt!
  Sterkte… en nog meer sterkte

 15. Moi schreef:

  De situatie waarin jij zit herken ik maar al te goed (ik heb ook voor mijn zieke ouders ‘gezorgd’ en was helemaal OP). Als er 1 ding is waarmee ik je misschien kan troosten: achteraf ben ik zo blij en dankbaar voor die ‘zorgtijd’ en de herinneringen die er zijn ontstaan. En alle gesprekken in die tijd troosten mij nu. Ik heb de rest van mijn leven nog om carriere te maken cq. op vakantie te gaan. Wat mij hielp/helpt om bij te tanken: tijd voor jezelf @ een plaatselijke massagesalon. Ik wens je heel veel sterkte.

 16. Moi schreef:

  En ik snap heel goed dat op vakantie gaan knettermoeilijk is. Doe maar niet dan. Maar ga een dagje naar Antwerpen of zo. Beetje opladen maakt je leuker gezelschap voor je moeder. En je komt met verhalen thuis: ook leuk voor haar.

 17. voorbijganger schreef:

  Van alles een beetje minder is misschien goed genoeg? Rustiger aan met je shop, niet elke dag koken maar in een keer voor een paar dagen en soms wat (gezonds) bestellen, af en toe een vakantiedag/baaldag nemen en zeker een hulp in huis (al dan niet legaal uit welk land dan ook). Dus niet de grenzen zoeken, maar de middenweg…? Sterkte van een oude vriendin

 18. jay cutler bears schreef:

  The Patriots brian urlacher jersey host the pretty shocking Chicagohttp://www.chicagobearsjerseys2012.com/ a potential SuperBowlsneak peek matchup the AFC East major Patriots jay cutler bears willtravelto Chicago to battle against the National Football Conference North majorBearswith a telecast on CBS established to start a four:20 PM ET. Chicago is riding a 5 game profitable streak and boasts among the NFL’s leading ranked defenses as they rank 3rd for points allowed. The offense has been sporadic, though superior of late, and ranks 21st in football for scoring. roy williams bearsboast among the leading kicking teams units in the game. romp past theNew York Jetsfor his NFL-record 26th straight regular-seasonhomewin. jay cutler chicago bears have railed against the Patriots forte bears defense for permitting too many yards this year. This was not the case in the game against theNew York JetsonMonday Night Football. The corners are still vulnerable on this team but Jay Cutler will have a hard time finding his receivers against this Devin Hester jersey young defense.

 19. coach outlet schreef:

  line is a excellent location to get best Coach outlet bags,line is a excellent location to get offical coach outlet bags.Buy coach bags online store,buy coach factory outlet bags online store.www.coach.comline make it simple for Coach Supporters|line make it simple for coach outlet online supporters.http://www.bestcoachoutlet.net/Various shape Coach outlet store online handbags show on the world over,various shape coach handbags,coachoutlet,coach outlet,coach outlet online,show on the world over.My dream of coach bags,my dream of coach bags.coach handbags on squidoo.

 20. Von klassisch und schlicht Designs, neutrale Farben und Designs, um wirklich Auge knallenden und innovative Stile, die neuesten Looks für Uhren verfügen verlassen, sind Sie sicher zu finden, was Sie für all Ihre wichtigen Anlässen benötigen.

 21. Coach Customized Leather Products – coach outlet store online customized leather products.Discount Coach outlet Purses Needlessly to Say;discount coach http://www.outletcoach-2012.org/ purses needlessly to say.2012 coach outlet Bags Will Swear off You Wonderful Perceive With No Misgiving|mentor coach outlet online(http://www.coachoutletshow.net/)bags will swear off you wonderful perceive with no misgiving.Best Brands in (www.coach.com)Handbags Possible to Find in Coach and authentic coach Outlet,best brands in handbags possible to find in coachoutlet and coach outlet online.How to spot a fake coach purse|how to spot a offical coach outlet purse.

 22. coach outlet schreef:

  You And coach outlet store online,you and coach leather outlet. Anyone know where I can find and authentic discount coach bag,anyone know where i can find and authentic discount coach bag. Cheap Designer Coach Handbags,cheap designer coach handbags. best coach outlet online authentic, style wholesale handbags china,best coach style wholesale coachoutlet2online china. How to spot a fake Coach Handbag,how to spot a fake coach handbag.coach outlet online http://www.outletcoach2013.com for the Everyday Woman,coach,coach outlet,authentic,online designer handbags for the everyday woman. coach outlet,coach outlet,coach outlet online,coach and Boots,coach,coach outlet,coach outlet online shoes and boots. Can be Imitation Coach Bags Truly worth Buying,can be imitation coach bags truly worth buying. The coach replica bags can be found in signature stripe,the coach replica bags can be found in signature stripe. NEW AUTHENTICcoach outlet bags DAISY SIGNATURE SCRIPT PONYTAIL SCARF 98996,new authentic coachoutletshow.net daisy signature script ponytail scarf 98996. Coach Purse And Our Deep Friendshipaffection,coach purse and our deep friendshipaffection.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *