web analytics

8

WAAROM LUNA NAAR LAMB GAAT

Afgelopen dinsdag trof de verkering mij volledig overstuur aan achter de pc terwijl ik naar het live concert van Lamb 2004 in Paradiso zat te kijken. Had-ie vorige week voor me gedownload, omdat ik Lamb zo goed vond, toch? “Schatje, what the fuck is er aan de hand?”, vroeg hij. “Dit is het enige liedje waarbij ik kan janken om die kut-abortus”, zei ik, “ik heb toen nooit gehuild, maar toen ik dit liedje hoorde, toen ben ik helemaal ingestort, maar heel even hoor, 1 dag, maar steeds als ik het hoor dan ben ik weer een fruit loop.” “Oh”, zei de verkering die meteen een mental note maakte nooit meer depressieve triphop-achtige dingen voor me te downloaden, maar alleen nog maar Madonna, Armin van Buuren, Paul Oakenfold en poezenfilmpjes. “En ik zou naar dit concert in 2004, want toen stond ik op de gastenlijst +1, maar toen P. en ik eenmaal voor de deur van Paradiso stonden, toen stond er dus geen +1 en toen zijn we uiteindelijk allebei niet gegaan.” “Oh, schatje, kom maar lekker naar bed “, zei de verkering, die verder ook niet wist wat hij met me aan moest, want omgaan met hysterische vrouwen is niet 1 van zijn kern-kwaliteiten. Nou ja, wel op z’n werk, maar zo thuis is het toch wat anders, want bij het woord ‘schatje’ kan ik dan al in staat zijn om z’n kop af te bijten. “En ze speelden vorige week weer in Paradiso en nou heb ik het weer gemist en nou komen ze nooit meer naar Nederland “, snikte ik. “Oh”, zei de verkering. “Maar volgende week spelen ze in Parijs”, zei ik. “Nou, dan gaan we toch naar Parijs?”, zei hij. “Oh”, zei ik, “is dat een optie dan?” “Ik rijd wel”, zei hij. “Zullen we het gewoon doen?”, vroeg ik enigszins opgeklaard. “Doe maar liefie”, zei de verkering, die blij was dat ik eindelijk eens op zijn aanbod inging dat hij me overal ter wereld naar toe wilde brengen. Want hoewel ik misschien een heel wild wijf lijk, ben ik vooral een wild wijf tussen m’n eigen 4 muren en dan vooral tussen de muren van m’n slaapkamer. Verder ben ik een control freak die vooral maar niet los kan laten. Maar dat moet af en toe. Loslaten en van me af! Van me af! Dus heb ik, heel impulsief, 2 kaartjes gekocht voor het concert van Lamb in Parijs! In fucking Parijs! Hoe totally not me! In Parijs! Dus de verkering kan z’n brede torso nat maken en rekenen op een nog veel natter T-shirt van mijn tranen volgende week zaterdag. Maar ter afsluiting en ter nieuw begin staan wij dan in Café de la Danse! Van me af!

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Irene schreef:

  Enjoy! En volgens mij wil je nadat je Parijs eenmaal gezien hebt nooit meer weg! ;)

 2. Marina schreef:

  Zelfs nog los van emotionele achtergronden: Lamb is zó gaaf! Ik zag ze vorig jaar op Lowlands (ook met het gevoel: dit is NU en ze komen vast nooit meer naar Nederland) en vond het magisch. Enjoy de band en enjoy Parijs!

 3. Johannet schreef:

  “omgaan met hysterische vrouwen is niet 1 van zijn kern-kwaliteiten. Nou ja, wel op z’n werk,”

  Wat voor werk doet de verkering? Ik dacht loodgieter, maar nu begin ik te twijfelen.
  Muziek is pure emotie.

 4. Luna schreef:

  @Johannet: Hahaha, loodgieter! Nee, hij is rechercheur :-)

 5. Maurice schreef:

  Ik heb je vent gezien. Die zegt echt niet: “Schatje, what the fuck is er aan de hand?”. Daar is hij te lief voor.

  Als hij recercheur is, dan verbaast mij dat niets. Hij viel niet op naast jou ;-)

 6. Johannet schreef:

  Echt?! Jeetje jeetje, zat ik er even naast.
  De mijne is service account manager. En hij kan uitstekend met hysterische vrouwen omgaan. Als is dat niet een kernkwaliteit die hij veelvuldig toepast op zijn werk. (Niet dat het er toe doet, maar ik het kader van uitwisselen en je lezers leren kennen.) Parijs lalalalaaaa. Shop till you drop voor vintage.

 7. Branwen schreef:

  Poepiedoe, en als je dan ff lekker loslaat zit je, voor het weer, in belle Paris! Goed gedaan. Veel plezier. En als er tranen komen, geeft niets, spoelen de buisjes lekker schoon.

 8. patchwork schreef:

  En ook lachen, dat Engels van de Fransen! Veel plezier! En als je even snel een overview van Parijs wil, met die fantástische daken, kan ik je een ritje in het reuzenrad, in de buurt van het Louvre zeer aanbevelen! dan zie je hoe mooi, en ook best groen, die stad is opgebouwd.En vergeet niet een slotje aan de brug over de Seine te hangen met jullie ´love´! Voor ´later´!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *