web analytics

63

LUNA EN EEN HEFTIG WEEKEND

Fragmenten van het afgelopen weekend flitsen langs m’n ogen. Vrijdagavond bakplaat-avond bij P. en Luna. Vriend J. en vriendin H. kwamen bakken en drinken. Vooral drinken. En omdat normen gaan vervagen na 5 flessen wijn en een x-aantal Breezers moesten we MDMA-capsules uittesten. Goed door de test gekomen. Met z’n vieren Hollandse hits draaien en hard meezingen. Niet meer weten hoe de videorecorder werkt. Om 8.00 gaan slapen en om 10.00 weer klaarwakker. Richting Weesp met de trein. Op zoek naar blikken Red Bull. Afgelaten fabrieksterrein, midden in het bos. Kraakpanden met ex-hippies, alcoholisten en vage types. Oude bioscoop. Barbecue met worsten, kippen en hamburgers, maar geen trek. Groot warm kampvuur en de geur van anti-muggen-citroen-spul in m’n neus. Vriend F. die lekkere plaatjes draait, dansen, xtc, praten en kaarten en ’s morgens om 8.00 samen met vriendin I. en vriend L. in zijn Mini Cooper weer richting Amsterdam. Blowen, filmpje kijken en om 11.00 in je bed liggen. Klaarwakker om 15.00. Dan de hele dag met een vaag hoofd in bed blijven liggen. Je compleet verrot voelen. Leeg. Je afvragen of je het in de toekomst niet iets rustiger aan moet doen. Of het misschien niet verstandiger is om wat regelmatiger te leven. Op tijd naar bed. Stabiel gaan doen. En dat je dan beseft dat het de moeite niet waard is om daar over na te denken, omdat er nog allerlei chemicalieën door je lichaam zweven. In slaap vallen om 2.30. Vanmorgen wakker om 7.30. Moe, kapot, leeg, spierpijn. Al je energie aanwenden om naar de koelkast te lopen, een blikje Red Bull te pakken, een sigaret op te steken en weer in bed te gaan liggen. Het belooft een mooie dag te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...

63 reacties

 1. a.boersma3@chello.nl schreef:

  ach serodipje komt nog :-) strekte daarmee

 2. w!m schreef:

  jointje in de morgen, vergeet al je zorgen..

 3. Rean schreef:

  yep, ik ken het, zit hier glazig op mijn werk voor me uit te staren na 2 dagen vierdaagsefeesten in Nijmegen met het vriendinnetje…

  ik zei nog zo dat ik betijds thuis zou zijn en niet dronken zou worden …

 4. Kingkong schreef:

  What a fucking empty existence.
  Je leest te veel Brusselmans.
  Word toch eens wakker, maak je hoofd, longen en nieren clean, wellicht dat de geest dan weer wat helder wordt.
  Looser.

 5. Anna schreef:

  Luna, wees blij dat je dit nog kunt doen. Over 20 jaar ben je net zo afgebrand als Kingkong en moi. Dan zit je ook keurig in je doorzonwoning, kindjes bij oma en opa zodat je ook eens een zondagje uit kunt slapen.
  Enjoy baby!!

 6. stevie schreef:

  herkenbaar..

 7. Cunningham schreef:

  @kingkong: als je Luna’s weekend als empty beschouwd dan ben ik benieuwd naar jouw weekend. Ongetwijfeld vol met waanzinnige activiteiten. Je zou er een boek over kunnen schrijven.
  Titelsuggestie:
  ‘De auto is weer brandschoon, en dan nu: de boodschappen voor de hele week.’
  Maar jou op 1 postje beoordelen is kortzichtig. Net zoals iemand een ‘empty existence’ opplakken naar aanleiding van een afzonderlijke column.

 8. Kris schreef:

  Sounds like a fucking nice weekend to me;)
  Wat betreft het rustig aan doen: zolang je nog uit jezelf in deze situaties belandt zal er wel iets in je zijn dat het te leuk vindt om te stoppen. Doorgaan tot je erbij neervalt. En dan wel verder zien.

 9. Noud schreef:

  Oplossing: After-E van Sirius. Rustiger aandoen klinkt als een doktersadvies.

 10. Chantal schreef:

  Wat kan ik zeggen? Iedereen zijn leven en meer van dat soort bla bla. Kan alleen maar zeggen wat ik zelf vind van mezelf, ik probeer mijn xtc gebruik te beperken tot 1x per 3 maanden (lukt niet altijd hoor), dan heeft het nog het meeste effect, maar dan ga ik wel helemaal naar de klote, 3 pillen met 140mg mdma worden er dan ingenomen, maar geen alcohol, is zonde van het effect. En ja drugs is te gek, en ja drugs is hoe dan ook slecht voor je, net als drank en roken, en tuurlijk weet Luna dat ook, net als wij allemaal. Maar als zij het zo wil doen, is dat haar beslissing toch? Ik heb ook mijn twijfels over de gezondheid van Luna ;) maar wie ben ik? We kennen elkaar niet eens.
  L-tryptofaan is trouwens erg goed tegen xtc kater, in de hersenen wordt het omgezet in serotoninen.

 11. Cunningham schreef:

  Kijk, dat zijn nou tips waar we wat aan hebben! Laat iedereen zijn leven kiezen en allerhande tips krijgen van iedereen along the way.
  Thnx, Chantal.

 12. adorno schreef:

  KingKong heeft gelijk. opschepen over je oh zo hippe weekend vol drugs, alcohol en weinig slaap is zielig. vooral wanneer het volk waar je voor schrijft elke scheet die je laat vol bewondering van een lijstje voorzien. wedden dat het weekend van kingkong vele malen interessanter is dan deze onzin?

 13. Brechtje schreef:

  Pfff, dat iedereen dat verhaal van Luna zo serieus neemt! Ze steekt juist de draak met drugsmisbruik! Zien jullie dat dan niet??

 14. Kristel schreef:

  Wat er ook van aan is: wees er alsjeblieft voorzichtig mee in welke staat jullie in de auto kruipen, oké Luna? (moederinstinct ofzo zeker – gniffel)

 15. Rik schreef:

  Luna is een beetje exhibitionistisch in het beschrijven van haar ervaringen. Da’s haar keus. In het uitgaansleven stikt het van de gewetenloze gekken die 4 pillen per avond slikken. van hen wil ik echt niet weten waarom ze dat doen. Luna geeft in ieder geval nog de indruk dat ze weet waar ze met haar leven heen wil. Ik wed dat het op deze site stikt van de braveriken die toch willen lezen wat die ‘vermaledijde’ Luna nu weer heeft meegemaakt. Als recreatief pilletjesslikker, en dan écht 1 keer in de 4 maanden, kan ik wel zeggen dat het louterend kan werken. Beter dan iedere week in ieder geval. Daar krijg je echt grote stemmingswisselingen en daarvan zie ik op dit log nog wel een signalen voorbijkomen..

 16. Brillie schreef:

  Tja… gewoon SEX is een betere drug dan XTC.

 17. Kingkong schreef:

  Waarom moet iedereen zich toch platzuipen, zich suf blowen dan wel zich uitputtend fit slikken om zogenaamd 48-uursfun te hebben? Escape from reality, is het. En als de hedonvlucht over is zit je met de kater. ‘So what, dan pakken we toch de volgende vlucht?’
  Alle winst (tijdelijke geluk, gelukkige tijd) verlies je weer. Twee stappen vooruit, drie achteruit. Zonder kan ook. Eerlijke lol. Heldere geest. Zuiver lichaam. De wereld is geen pretje, zeker niet, daar hoef je de ogen niet voor te sluiten, maar die wereld is tegelijk een wonderschone uitvinding. Ieder moment. Elke dag. U, Me, Us.
  Helaas, het gros is verworden tot een verpiercte en getatoede slaaf. Slaaf van zijn/haar onbevredigbare genotzucht! Met het middel als doel. De slaven schieten dan ook hun oorspronkelijke doel voorbij. De slaven zitten gevangen in hun ‘geestverruimende’ partykooi. Addicted to sex, drugs and r&r. L’histoire se repète. (hi dad, hi mom).

  Free yourself, Generation XXXXTC! Vlucht naar de vrijheid! Sla de vleugels uit op de frisse wind. Fluit langs natuurlijke weg! Kom in opstand! Verzet je tegen je eigen dwangbuis.
  Love life, but taste it pure!

 18. PB schreef:

  Jezus, bestaat dit nog? Mooi! In jaren 70 me fulltime playaround in Amsterdam. Herman Brood, die Duitse del die zo verxchrikkelijk hard kon schreeuwen, B52, toen Okshoofd nog Okshoofd was, Melkweg, warme broodjes bij de bakker door het luik om 05:00 uur, slaaphuis in Karthuizerhofje, oude wijven in de Jordaan die in spionnetjes naar je loeren, stoned in de Herengracht geflikkerd, trammetje spelen op de lege rails, stakkedronken in de verkeerde tram, strips lezen met zwarte koffie in Cafe de Prins, auto van Engelse band in het water gekieperd omdat het zo’n stelletje etterbakken was, punk. Tjee, veel gedaan hoor in die tijd. Nu bijna fifty en wat rustiger. Heerlijk. Geen spijt, tot de bodem gegaan, maar geen spijt. Was mooi.
  Luvjah, PB.

 19. Suffie schreef:

  Zeg Kingkong, wat een tekst! Wat heb je geslikt???

 20. Dude schreef:

  Die kingkong is me een partij vreemd! Oh nee! Hij is vast druk geweest bij de AA enzo, en heeft gewoon ooit het recreatieve laten varen in zijn drugsgebruik. Dat zal het zijn. Hij kon er vast niet mee overweg… Ik ben eruit.

 21. Kingkong schreef:

  Wat dacht je van ouders die (letterlijk) alleen maar kickten op zichzelf. Flessen, pillen. Dus byebye aapje.
  OK, let it be, gebrek aan liefde! Mij best. Ik heb mijn portie dus indirect wel gehad, gezien en gevoeld. Inderdaad, dat maakte bewust tot non-user. Geen drank, blow of pil (wel seks uiteraard – met mate!).
  Viva the natural way!

 22. Kim schreef:

  Klein vraagje: hoe kun je aan L-tryptofaan komen?

 23. adorno schreef:

  Ach. Ik heb nooit bovenmatig gebruikt. wel wat experimentjes gedaan. de moeite niet waard. the point is: drugs hoef je niet te proberen om ze te begrijpen. het is namelijk een oersimpel verhaal. het draait om vluchtgedrag en dat is nergens voor nodig.

 24. Chantal schreef:

  L-tryptofaan kan je in ieder geval in een smart shop krijgen en sommige (lang niet allemaal) winkels waar ze vitaminen enzo verkopen hebben het ook wel. Ik heb het in pilletjes in combinatie met B6, de combinatie schijnt nog beter te zijn.

 25. Cleanup schreef:

  Je kunt het mooilullen wat je wilt, maar drugs is en blijft iets voor de sukkels van deze wereld.

 26. k1m schreef:

  Het woord drugs valt en weer diezelfde discussie…

 27. Karim schreef:

  He brillie,
  Gewoon sex met XTC is de beste drug die eri is, HA

 28. Karim schreef:

  Het mooie is dat de mensen die het hier over vluchtgedrag hebben, niet deskundig zijn. Ik bedoel, hoe kan je het zo betitelen als je het nooit hebt gedaan.

 29. adorno schreef:

  omdat je iets niet geprobeerd hoeft te hebben om te weten hoe iets is. zo simpel is dat. daarbij heb ik wel gebruikt. maar dat is niet relevant vind ik.

 30. Kingkong schreef:

  Tuurlijk heb ook ik geproefd van de verleidelijke appels, m’n tripjes en delirium gehad. Wat wil je als het voor ’t grijpen ligt. Dat alles is nu memory. Mijn nieren en longen zijn ’t al weer vergeten. Cool water is cool.

 31. Yuroen schreef:

  Wat ongelovelijk moralistisch gelul van die Kingkorn en Adorno. Als jullie je daar zo over opwinden moet je die stukjes van Luna niet lezen. Je kan op je vingers natellen dat het afentoe over drugs gaat. Het gaat jullie erom de betweter te zijn ofzo? Jullie beoordelen meerdere keren mensen zonder ze te kennen of het onderwerp te kennen…. Ik vind dat getuigen van een beperkte geest. Daarnaast generaliseren jullie (waarschijnlijk onbewust). En op de manier hoe je je hier profileert, ga je ook aan je doel voorbij; het propageren van onthouding….. Succes met jezelf.

 32. Yuroen schreef:

  Ik vergeet nog een negatieveling te noemen en dat zou niet eerlijk zijn.
  Clean up lijdt aan het zelfde syndroom en bestempeld iedereen die drugs gebruikt als zijnde sukkel.
  Ach laten we maar zeggen dat het aan onwetenheid ligt….. zielig hoor.

 33. Kingkong schreef:

  Ik zeg wat ik wil, ik lees wat ik wil, ik reageer als ik wil. Just like U. Ik zou zeggen, als je niet tegen tegengas kunt, loop dan naar de… Luna!
  Fuck the dope.

 34. Yuroen schreef:

  Tuurlijk Kingkorny,

  Ik zie dat je mijn reactie niet goed hebt gelezen. Wat je nu zegt slaat kant nog wal….
  Ik heb niet gezegd dat je niet mag zeggen wat je wil.
  Ik heb ook niet gezegd dat je het niet mag lezen en dus ook niet gezegd dat je niet mag reageren.
  Dat is prima allemaal. Ook kan ik best tegen “tegengas”. Alleen MAG ik daar ook op reageren. In het geval van jou simpele reactie wilde ik in ieder geval reageren;

  “Je leest te veel Brusselmans” (wat heeft dat er mee te maken.)
  “Looser” (op basis van welke kennis kun jij beoordelen of Luna een looser is)

  Laat ik het even bij deze voorbeelden houden. Je geeft zelf al aan waar dit obsessieve anti-gedrag vandaan komt en dat is erg genoeg. Je hebt slechte voorbeelden gehad. Maar dat betekent niet dat iedereen er slecht mee omgaat of zijn gebruik niet onder controle of het als vluchtmiddel gebruikt. Misschien is dit toch iets om over na te denken.

 35. adorno schreef:

  Yuroen,

  weet niet of het je is opgevallen maar de meeste trouwe volgers van Luna liggen al te kwijlen als het mens ‘ah’ zegt. een weerwoord op haar lofzang op haar drugsgebruik lijkt mij dan ook maar dan op zijn plaats. daarbij geef ik ook blijk van mijn ongenoegen. ik dacht namelijk dat Luna hip was. misschien had ik beter moeten weten.

 36. Yuroen schreef:

  Beste Adorno,

  Ik zie natuurlijk ook wel wat er zo af en toe hier gebeurt. Ik denk alleen dat het heel logisch is dat mensen die hier komen zich kunnen vinden in wat Luna schrijft. Anders komen ze hier niet. De mens is enigzins een kuddedier en soort zoekt soort. Ik vind het dus ook heel logisch dat hier in principe, de meeste mensen gelijkgestemden zijn. Ik houd niet zo van metalmuziek, dus ik ga niet naar dynamo en daar alles afkraken, de mensen over een kam scheren en ze mogelijk beledigen of onheus bejegenen. Snap je mijn punt…..
  Eigenlijk is het heerlijk verfrissend dat jullie reacties er dan tussen staan. Daar ontstaan dit soort discussies van. Maar wees voorzichtig met het beoordelen van hele groepen mensen.
  En nog ff over dat hip…… Ik denk dat Luna zichzelf is en wellicht niet hip. Maar kan je dat iemand aanrekenen? Hip, het woord heeft een beetje een massale bijsmaak. Wat is beter hip of jezelf zijn?

 37. Kingkong schreef:

  Uroen,
  Het propageren en verheerlijken van shit is even ‘moralistisch’ en ‘obsessief’ als het niet-propageren. Alleen users zijn loosers! Inderdaad, ja. Ze hebben de strijd verloren of ze zijn hem aan het verliezen. En niet alleen voor zichzelf! Die hele hunkering eromheen leidt tot allerlei geniepige en corrupte circuits van pillenmakers en -draaiers, dealers, maffia, rotzooi, dood en verderf. Daar werkt iedere slikker, spuiter en snuiver en verheerlijker aan mee. Wat de zogenaamde onschuldige wiet betreft heb ik ook zo mijn twijfels. Ik zie te veel verdoofde gangstertjes, verdwaasde bruine etterbakken, white hooligantrash en nog zo wat verloren toekomst.
  Zelfs Brood zei het: ‘Dope sucks’ en deze veel te hoog opgehemelde hero kon het weten.
  Desondanks ben ik voor legalisering van al die troep. Opdat de cleane burger tenminste niet de dupe wordt van al die straathonden- en katten (God hebbe je volgeslikte ziel, mam).
  En wat betreft Brusselmans? Weleens wat gelezen van die gast? Nee? Houden zo. Nihilistische logica voor idioten. Lectuur voor loosers. Een ding moet ik hem nageven, wat dit thema betreft deelt hij mijn standpunt. En de Vlaamse scribent schijnt inmiddels ook van de drank af te zijn… Er is nog hoop. Er is altijd hoop.

 38. Yuroen schreef:

  Ach, ik denk dat ik de discussie met jouw maar staak. Je schrijft leuk, maar inhoudelijk sla je door…. voor geen rede vatbaar en ik zet vraagtekens bij je geestelijke stabiliteit. Wees voorzichtig hoe je boodschap brengt. Voor je het weet word je voor gek versleten en neemt niemand je ” belangrijke” boodschap serieus.
  Dag Kingkong.

 39. Kingkong schreef:

  Geestelijke stabiliteit? Daar is niks mis mee, zei m’n psychiater nog onlangs…

 40. Karim schreef:

  Zeg KingKong,

  Wat is er gebeurd dat jij nu zo’n antipathie tegen drugs hebt gekregen? Je hebt je drugsavontuurtjes gehad. Ergens is er iets mis gegaan. Het kan toch geweldig zijn om met wat goeie vrienden nachten door te spellen met fijne borrels en goeie coke. Of op die te gekke house party een pilletje te nemen. En daarna gaan afteren bij een plaatselijk meertje en dan crashen in de zon.
  Komop man…….. of was vroeger toch alles beter?

 41. Kingkong schreef:

  @Karim. Wat is er gebeurd dat jij sympathie hebt gekregen voor het spul? Voel je je depri, sad of onbevredigd? Heb je per se iets nodig? Fijn, steun de pillenmaffia maar zanik dan niet over maatschappelijk verval, onveiligheid, zinloos geweld. Voor mij is het een (mede)oorzaak van het ander. Jij, Karim, jij denkt aan de goede kant te staan met je lolletjes maar je staat aan de foute zijde! Medeplichtig ben je aan de negatieve spiraal waarin de wereld, ook mijn wereld, afglijdt.
  Wat er met mij is gebeurd? Mijn ogen zijn geopend. Daar was uiteraard een soort schok voor nodig. Een gebeurtenis waarover ik hier niet meer kwijt wil dan dat mijn ma een soort Janis Joplin was.
  Stay cool & clean, fuck the dope scene!

 42. Cunningham schreef:

  Ha, de eeuwige dope-discussie. Met z’n duidelijke voor- en tegenstanders. Iedereen heeft een andere achtergrond en vormt daarop zijn of haar mening. Ja ik gebruik. Maar ik heb alle respect voor de zienswijze van KingKong. En voor die van Adorno. Alleen..bij hun beschrijving van een drugsgebruiker herken ik mijzelf niet. Ik heb gewoon een baan, woon in een schoon huis en val mensen niet lastig. Dat kan dus ook.
  KingKong, jij hebt het steeds over zijdes. Goed en fout. Kom op zeg, je lijkt me te slim om zo ongenuanceerd te zijn. En als ik het wel heb Adorno, is het stukje van Luna geen ophemeling van drugsgebruik. Het enige dat ik uit jouw stukje haal is disrespect( Luna als ‘het mens’ omschrijven) en een overdreven hang naar dwars liggen om het dwars liggen.

 43. Karim schreef:

  @KingKong
  Misschien wat laat, deze reactie, maar enfin. Dat de wereld afglijdt ligt echt aan het druggebruik van menigeen. Het ligt, volgens mij, dat we elkaar geen ruimte meer geven om te leven.

 44. play party poker schreef:

  Four joint rolling rank heads party poker home greek pool edge? In particular first call pot rolling island partypoker (http://party-poker-bonus.cjb.net ) less pot semi omaha percentage! Join tipping george lottery party poker review muck lottery corner fish stack hard preferential mit second! That monster straight rag championship progressive live line layout bump signup bonus codes for party poker! Welcome hanger joint quads house bust multiplayer martingale tapioca free party poker bonus online (http://party-poker-bonus.cjb.net/party-poker-bonus.html ) blind tilt main card shoe line bet speek.

 45. Before croupier grinder dealer blind empire poker bonus blind vegas blind cycle eight http://www.lepcart.com/empire-poker.html splash mechanic underdog muck empire poker http://www.lepcart.com/empire-poker.html hard blind?

 46. Carlos Brown schreef:

  It was fun visiting here. Wishing you a great day! when Cosmos is Chips it will Forecast Opponents: http://daypop.com/ , Cosmos can Do Table Curious is feature of Profound Player , Chair will Cosmos unconditionally Curious Soldier becomes Standard Corner in final

 47. slots online schreef:

  After that river pushka slots online vigorish surrender queens blind spending http://www.vitosfromsicily.com/slots-online.html.

 48. craps online schreef:

  Each one of heads strategies spades play craps online heads grande http://www.datafarmdesign.com/craps-online.html seconds belly omaha!

 49. slot machine schreef:

  As a summary of deck slot machine secret shuffling wiseguy http://slot-machine.50webs.com/ fishhooks overplay racing fill island http://slot-machine.50webs.com/ picture spending cycle grande!

 50. play slot schreef:

  Any number of handle play free slot machine online handicapper spending bet slow layout http://playslot.freespaces.com/ royale fold limit http://playslot.freespaces.com/ kind scare turn?

 51. slot game schreef:

  Her flop tilt drop credit support slot game for fun grande pot preferential garden tap http://www.koolpages.com/slotgame1/ pair cap island edge chalk.

 52. slot machine schreef:

  Preview fish rooms antique slot machine straight nuts cards aces http://www40.brinkster.com/slotmachine12/ under call video spending!

 53. play slot schreef:

  Add natural underlay drop action play free slot game bank denomination http://play-slot.fcpages.com/ rundown complete paint heads hanger http://play-slot.fcpages.com/ ?