web analytics

48

LUNA EN EEN KLOTE OUDJAARSDAG

“P.! Waar is je fiets?”, roep ik naar beneden. “Hoezo?, vraagt hij. “Hij staat niet in de hal”, zeg ik terwijl P. naar boven komt. Als we samen in de hal staan kijken we elkaar even vertwijfeld aan. “Hij stond echt binnen”, zegt P., “ik weet het zeker.” Daarna lopen we een beetje beduusd de woonkamer binnen. En dan gaat het, net als in de film, allemaal heel snel. In een flits komt de realisatie dat er ingebroken is. Onze ogen scannen de woonkamer. “Alle tassen zijn weg”, zegt P., “en m’n portemonnee.” Godverdomme. Heel, heel, heel erg godverdomme. Ik bedenk de inhoud van onze tassen. Portemonnees, allerhande bankpasjes, paspoorten, geld. Godverdomme. Iemand is door ons huis gelopen terwijl wij lagen te slapen. “M’n digitale camera”, zeg ik, “die lag op tafel.” Ook weg. “Nee”, schreeuwt P., “m’n laptop! M’n laptop is weg! Alle maanden werk! Alles wat ik geschreven heb!” En dan speelt er zich ineens echt een film af bij ons in de huiskamer. Mijn altijd zo rustige P. gaat volledig door het lint. Ik denk dat ze hem 10 huizen verderop hebben horen schreeuwen. Alle prachtige teksten die hij de afgelopen maanden heeft geschreven zijn nu waarschijnlijk in handen van een junk die de laptop, mijn camera en P.’s fiets misschien voor een paar tientjes verkoopt. Onvoorstelbaar. Onvoorstelbaar en niet eerlijk. Terwijl P. tegen muren slaat, op en neer loopt door de woonkamer en het hele huis bij elkaar vloekt en schreeuwt ga ik op zoek naar het nummer van de politie. “De poesjes!”, bedenk ik me, “zijn alle poesjes er nog?” Paniek! Hele grote paniek. Ik ren naar de keuken om een blik te pakken en een lepel. “Blikkie, blikkie, blikkie”, roep ik terwijl ik met de lepel op het blik sla. “Blikkie, blikkie!” En na een hele lange minuut komen ze alle 4 voorzichtig naar de keuken geslopen. De poezen zijn er nog. Maar hadden we vanmorgen maar honden gehad..

Dit vind je misschien ook leuk...

48 reacties

 1. Roxy schreef:

  Wat erg voor jullie, de klootzak(ken). Dat mensen niet met hun poten van andermans spullen kunnen blijven. Heel veel sterkte.

 2. Gelkinghe schreef:

  Moge dit gespuis in pixels uiteenvallen!

  Moeilijk om dan nog een prettige jaarwisseling te hebben. Maar ik hoop het voor jullie!

 3. blue schreef:

  oww wat afschuwelijk KUT zeg! lekker eind van 2006 voor jullie. En dat dankzij zo’n klote-inbreker. Getverdegetver!

 4. Arjan schreef:

  Dat is rot!! Hopelijk kan je ondanks alles toch nog een leuke jaarwisseling vieren

 5. NanaM schreef:

  ow jeee wat klote!
  Wat een verschikkelijke afsluiter van een jaar.
  En ik maar zitten zeuren dat ik zo’n stomme oud&nieuw tegemoed ga.
  Succes met alles weer op orde krijgen!

 6. Carolien schreef:

  teringlijers!
  mijn grootste nachtmerrie (naast brand) en jullie overkomt het!
  *vloekt*

 7. Ellen schreef:

  Sjezus zeg…….dat is zeer zwaar klote. Ik kan het weten er is in mijn leven drie keer in mijn huis ingebroken. Het is in 1 woord afschuwelijk en je kan wel janken.
  Sucses met blokkeren van je pasjes en het oppakken van je vertrouwen. Elke klootzak kan het zomaar gedaan hebben. Het hoeft nog geen eens een junk te wezen.

  Wat een nare afsluiter. Dat 2006 maar een hoop goed mag maken.

 8. Aukje schreef:

  Godverdomme wat een kutzooi!

 9. Mannetje schreef:

  Wat een onvoorstelbaar klote-einde van het jaar. Sterkte met alles.

 10. Floor schreef:

  Onee.. een van mijn grootste nachtmerries!!! Wat erg.. succes ermee en hopelijk een beter 2006!

 11. Kaat schreef:

  Wat een zak stront die junk of wat dat uitschot ook is. Als je spullen van een ander jat is dat slecht karma. De opbrengst van jullie spulletjes zal diegenen alleen maar ellende brengen. Waarschijnlijk net een overdosis of zo. Hoop dat dat je een beetje troost, al heb je er nu niks aan. Toch nog een hele fijne avond vanavond, maar ik weet zeker dat dat je wel gaat lukken!

 12. Marloes schreef:

  Oh, wat verschrikkelijk kut. :( Arme P. vooral, al dat werk.. Niet makkelijk vervangbaar. Klotezooi :(

 13. Marloes schreef:

  (P. kan misschien de komende dagen marktplaats, ebay, 2dehands e.d. checken of zijn laptop wordt aangeboden? je weet nooit..)

 14. Pollie schreef:

  Ik vind dit heel erg vervelend voor jullie. Ik krijg er tranen van in mijn ogen. Dit had nooit mogen gebeuren die inbraak. Poezen gelukkig wel okay, al vind ik het zo zielig dat ze pas na een minuutje te voorschijn kwamen. Hoop dat de politie toch nog iets vindt. Zijn jullie goed verzekerd?

 15. bart schreef:

  Lieve Luun, ik weet niet wat ik moet zeggen, zo erg vind ik het. Ik ben nogal van de haatdragende en van de eeuwigdurende wraak, dus op z’n Rotterdams: “Mag ’t lijen dat die k*nk*r junk stikt in z’n teringdrugs.” In gedachten zijn we bij jou en P, sterkte in deze rotdagen. Ik zie je woensdag en dan drinken we het af.

 16. Suffie schreef:

  Gotverdegotver!!!! Teringlijers!

  Met name dat werk is natuurlijk een ramp!

  Laat weten wanneer ik langs moet komen voor een stukje beveiliging…

 17. Schavuit schreef:

  Walgelijk vind ik dat. Dat dat ongedierte niet van andermans spullen af kan blijven. Ik mag hopen dat die klootzakken snel alles verliezen wat ze hebben.

 18. Corine schreef:

  Oh wat een klotestreek!! Dit is echt kut, ik heb er geen andere woorden voor. Heeft P. toevallig nog ergens een back-up? Wel fijn dat de katten in orde zijn.

 19. Janssen schreef:

  Wat erg Luna,wat een klotegevoel lijkt me dat,een vreemde in je huis die links en rechts zijn zakken vult.
  Inderdaad……het is niet eerlijk,afhakken die klauwtjes,grrrrrrr…..

 20. Sandra schreef:

  Shit man.
  Onmens dat zoiets doet.

  Sterkte, Luna en P.

 21. Mieke schreef:

  Oh wat erg! Ik leef met jullie mee. Heb het ook eens meegemaakt maar toen waren niet alle poezen er meer. En kwamen ook niet terug evenmin als al mijn waardevolle spullen (en alle herinneringen).

 22. Eric schreef:

  Wat een waardeloos begin van het jaar! Je hebt gelukkig nog wel verloofde P. en de poezen. Laat dat een basis zijn om er alsnog een mooi en gelukkig jaar van te maken!

 23. Ab schreef:

  Vierendelen die hufters,
  maar wel een gelukig 2006!

 24. Hansje schreef:

  Gadver, wat een puinzooi – en wat een k*tstreek! En ’t is al erg dat er spúllen kwijt zijn, maar de rest raakt je nog veel meer: het werk, de onvervangbare dingen, en vooral het gevoel dat er iemand jóuw wereld in binnengedrongen en met z’n gore poten aan jóuw spullen heeft gezeten.
  Sterkte met het verhelpen van de praktische gevolgen, maar nog véél meer met het terugvinden van je vertrouwen.

 25. Anne-Floor schreef:

  Kut man! Al die onvervangbare dingen en het idee dat er een vreemde door je huis gebanjerd heeft. Brrrr. Veel sterkte met deze klotezooi, ook voor P. En dat jullie er over een paar dagen toch nog een beetje een mooi begin van 2006 aan breien, natuurlijk…

 26. Esther schreef:

  Gadverdamme wat verschrikkelijk! Ik kan me de frustratie van P. ook zo goed voorstellen! Ik hoop dat er nog spullen teruggevonden worden en dat 2006 een jaar voor jullie wordt waarin dit wordt goed gemaakt..

 27. Agnes schreef:

  Jezus zeg, wat een kutstreek.

 28. Flexie schreef:

  Ik leef met je mee.
  Ik ga nu backups maken.

 29. Michaela schreef:

  Godsamme wat ontzettend klote voor jullie. Ik neem aan dat jullie vannacht flink de champagne hebben laten vloeien om het leed enigzins te verzachten. Wat een ontzettende teringlijers, gatverdamme!!

 30. Chell schreef:

  Bah Luna, wat vreselijk! Ik kreeg er tranen van in mijn ogen, vreselijk het idee dat iemand zomaar in je huisje rondlooopt en dingen meepakt die je dierbaar zijn. En arme P…. ik kan me erg goed voorstellen dat die het écht even niet meer trok. Sterkte met alle rompslomp en moge het nieuwe jaar beter beginnen dan het vorige eindigde.

 31. Wiro schreef:

  Jezus, Luun, wat kut. Moet er niet aan denken, dat dat bij ons zou gebeuren. Daarom hoop ik maar dat 2006 je meer voorspoed moge brengen dan dit einde van 2005!

 32. Maurice schreef:

  Wat een tiefuslijer(s)!
  Gelukkig nieuwjaar mag ik dus niet zeggen :-(

 33. M%n schreef:

  Merde! Merde! Merde! Krijg zin om samen met P. tegen de muren te slaan, van het te lezen alleen al… Wat een kloothommels, die hun medemens zoiets aandoen. Moge 2006 voor jullie allesins beter zijn dan 2005 geëindigd is! Sterkte!

 34. Amiek schreef:

  Kutterdiekut!
  Ieuw, vreemde mensen in je huis en ook nog eens allemaal persoonlijke dingen die weg zijn!
  Heel veel sterkte en een veeeeeeel beter 2006 toegewenst.

 35. Lokje schreef:

  Wat ik dus wilde zeggen net: wat vreselijk naar! Je zou er ziek van worden. Beterschap dus maar en sterkte.

 36. Yuri schreef:

  ERG klote. Sterkte!

 37. ceebee schreef:

  tja, wat kan ik aan deze hele reeks van reacties toevoegen? Het is gewoon kut. vooral van die laptop en al dat werk. Ik hoop dat je het van je afgedronken hebt, vannacht.

  toch een fijn 2006.

 38. Roland schreef:

  sjit zeg! Maar maar….geen backups dan?

 39. Johan schreef:

  Ik ken het, in 2004 ook bij ons gebeurd. Weg laptop, maar gelukkig wel backups gemaakt…

 40. Rolandow schreef:

  Jezus, wat kut!! Héél veel sterkte.

 41. Ben schreef:

  En de beelden van de bewakingscamera’s dan?

 42. glenda schreef:

  neerschieten aftuigen en alle negatieve jeroen bosch achtige beelden aan de dader toegewenst

 43. Kimske schreef:

  Zwaar klote dus!!!

  Stonden er nog veel foto´s op je camera die je niet opgeslagen had??

  Sterkte!

 44. EvilGirl schreef:

  Echt erg voor jullie!! Heel veel sterkte!!

 45. Micheline schreef:

  Heel veel sterkte & wijsheid gewenst! (en een meewerkende verzekeringsmaatschappij)

 46. Anne-Mieke schreef:

  De spullen, ja, maar het idee dat iemand terwijl je net als elke nacht gewoon lag te slapen.. Vreselijk. Veel sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *