web analytics

17

LUNA EN HET ALS-DANNEN

Als er iets ergs is gebeurd waar je eigenlijk geen grip op had kunnen hebben, dan begint toch onherroepelijk het als-dannen. Als maar dit of dat, dan was het misschien niet gebeurd. Als het afgelopen vrijdagavond niet zo waanzinnig erg gesneeuwd had, dan hadden de treinen van Amsterdam naar Almere vast wel gereden. En als de treinen gewoon hadden gereden, dan had vriend F. niet bij P. en mij hoeven blijven te slapen en had hij na zijn werk gewoon naar huis gekund. En als vriend F. en ik die vrijdagavond niet zo ongelooflijk gezellig hadden zitten schilderen, dan had ik vast niet zoveel gedronken. En als ik niet zoveel had gedronken, dan had ik niet zo diep geslapen en misschien wel wat gehoord. En als het niet zo gezellig was geweest, dan was ik vast niet pas om 4.00 gaan slapen. En als ik niet pas om 4.00 was gaan slapen, dan was ik gewoon om 8.00 opgestaan. En als ik gewoon om 8.00 was opgestaan, dan had ik vriend F. uit kunnen zwaaien en de deur weer op de dievenklauw kunnen zetten. En als partner P. niet net zo’n mooie nieuwe fiets had gekocht, dan had de dief alleen mijn bloemetjesfiets in de hal zien staan en die had hij vast niet mee willen nemen. En als ik mijn digitale camera nou gewoon vrijdagavond had leeggehaald, zoals ik eigenlijk van plan was, dan zou de camera beneden hebben gelegen en niet op de eettafel en dan was tenminste de camera niet gestolen. En als onze router het gewoon had gedaan, dan hadden we tenminste een backup van al P.’s teksten gehad. Maar vooral; als die ongelooflijke klootzak gewoon met z’n poten van onze spullen was afgebleven, dan was er niks gebeurd. En als er niks was gebeurd, dan had ik vannacht tenminste een oog dichtgedaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Kimske schreef:

  Leef met jullie mee… Vooral ook het idee dat er een wildvreemde met zijn poten aan jouw spullen zit…..

  Echt vreselijk…

 2. Lidewij schreef:

  Een van je ergste nachtmerries die werkelijkheid wordt lijkt me… Wat erg!

 3. Floor schreef:

  Als de dief was uitgegleden in de sneeuw en zijn been had gebroken was er ook niet bij je ingebroken. Je hoeft de schuld natuurlijk niet bij jezelf te leggen..

 4. CasaSpider schreef:

  Sterkte met dit ontzettend slechte begin van het nieuwe jaar…

 5. nando schreef:

  maar als dat niet was dan had ik nu niet op het puntje van mijn stoel gezeten om dit spannende verhaal te lezen.. en dan had ik niet zoveel met je/jullie te doen gehad als nu. En dan had ik nu niet aan me vroegere juf Nederlands gedacht. Sterkte!

 6. blue schreef:

  tja dat “alsdannen” kan het me zoooo goed voorstellen! …alsof je er enige invloed op hebt….niet dus…life sucks soms!

 7. Alper schreef:

  Wat ontzettend kut. Ik moet er niet aan denken. Ik leef met jullie mee.

  Ik heb mijn laptop bijna altijd bij me, maar dat kan ook niet altijd, dus wat als hij dan die ene keer dat hij thuis ligt gestolen wordt…

 8. JoG schreef:

  Hè, wat ontzettend baaaaale allemaal. *Grom*
  Sterkte! Ik wens jullie veeel meer geluk toe de rest van dit jaar!

 9. ceebee schreef:

  Als P. ‘m had betrapt,
  dan had ie ‘m tenminste een ros tussen zijn ballen kunnen geven.

  pardon my french

 10. Moniq schreef:

  Als je aan al die dingen had voldaan, was die klootzak vast wel volgend weekend langsgekomen.

 11. Marti schreef:

  De spullen, dat is tot daar aan toe. Maar de teksten van P. en je foto’s, en vooral het gevoel dat je veilig bent in *jouw* huis en dat *jij* bepaalt wie wanneer binnen komt … Dát is zo erg!! Heb er destijds zelf heel lang niet van geslapen. Bij élk geluidje doodsangsten uitgestaan.
  Veel sterkte, dit zal tijd nodig hebben :-( Ook sterkte met al het gedoe er om heen – passen blokkeren, nieuwe aanvragen, dagen niet kunnen pinnen, van pliesie horen dat er waarschijnlijk niemand wordt opgepakt & niets terug gevonden …
  Virtuele ((knuf)) voor jullie.

 12. Floor schreef:

  Wat erg voor jullie. Sterkte met de nasleep. Hopelijk duurt die niet al te lang. Het ergst vind ik het van die laptop met al dat werk erop. Zonde zonde zonde. Ik hoop echt op een groot wonder, dat jullie ‘m via via via terugkrijgen…….

 13. hennie schreef:

  ach het kan altijd ergerbij een vrien van mij zijn dochter is ook oudejaars dag ingebroken en ze mocht de woning niet in ivm sporen onder zoek die een dag later werdt gehouden en die bleek een dag uitgesteld te worden en nou is er denk vannacht weer voor de tweede keer ingebroken te zijn ja zwaar kut he des al niet te min leef met je mee

 14. PT schreef:

  Bij mij was er geen dan, gewoon de deur ingetrapt toen ik op vakantie was in the USA.
  Ik wens je sterkte met het verlies van je dierbare spullen, en hopelijk krijg alles vergoed.
  Bestond er maar een back-up van je hersenen, gewoon 1 druk op de knop en voila alles is er weer.

 15. Kees schreef:

  Luun, kan je aan P. vragen of hij het serienummer en de specificaties van zijn laptop heeft? Dan kan ik en andere mensen deze in de gaten houden mocht die ergens opduiken.

 16. Claud schreef:

  @##@!@@@# dat is toch niet normaal, mensen moeten eens leren om met hun poten van andermans spullen te blijven…

 17. Ellen schreef:

  Als ….als….Stel…je had oog in oog gestaan met de inbreker?
  Wie weet had het dan wel heel anders afgelopen en misschien niet in positieve zin.
  Wees ergens nog maar een heel klein beetje blij dat je nog aangifte hebt kunnen doen, heelhuids.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *