web analytics

46

LUNA EN HET KASTJE EN DE MUUR

Zo’n 3 weken geleden heeft de centrale verwarming het begeven, dus we verwarmen het huis met elektrische kacheltjes. Dat we wel elektriciteit in dit huis hebben mag trouwens een wonder heten, maar dat geheel terzijde. De elektrische kacheltjes zijn heel gezellig en knus en daarnaast geven ze ook een zeer romantisch licht, iets wat we ook goed kunnen gebruiken, omdat de afgelopen weken al onze mooie halogeenlampjes zijn gesprongen. Of doorgebrand, daar wil ik vanaf zijn, maar ook dat geheel terzijde. Die elektrische kacheltjes, die krijgen een huis natuurlijk met moeite op bikini-temperatuur. Daarnaast lijkt het mij de bedoeling dat de centrale verwarming het gewoon doet. Daarom kwam er de afgelopen weken bijna dagelijks een mannetje langs om te kijken wat er nu aan de hand was. Het cv-mannetje: “Het ligt niet aan de ketel.” De loodgieter: “Het ligt niet de leidingen.” De elektricien: “De thermostaat is goed aangesloten, dus daar ligt het niet aan.” De aannemer: “Ja, ik heb er geen verstand van.” Om vervolgens allemaal naar elkaar te wijzen, zodat iedereen hier al meerdere keren is geweest en zodat ik precies weet wat het cv-mannetje, de loodgieter, de aannemer en de elektricien in hun koffie hebben. Vanmorgen had ik voor de verandering een ‘warmte-service-monteur’ in huis. “Zwart met suiker”, zei hij. Die gaf na een grondig onderzoek de loodgieter de schuld. “Oh”, zei ik. “Bedankt voor de koffie”, zei hij. De tief met jou, dacht ik. De tief met jou, het cv-mannetje, de loodgieter, de aannemer en de elektricien erbij! En je moeder ook! En sindsdien neurie ik vrolijk mee met een liedje van De Dijk: “Leg me neer bij de wereld / die niet draait zoals hij moet. Leg me neer bij de feiten / en hoe niets je eraan doet. En morgen proberen we het weer.”

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. The Gaucho schreef:

  De tief… da’s stoer gedacht, maar heb je nu al een beetje warmte in huis?

 2. frédéric schreef:

  Jeez… het wil écht niet ophouden he :(

 3. Eva schreef:

  Hmmm…ik wil echt geen eigen huis meer hoor… :-(

  Wat stom ook, het is net alsof je grote broer je heel erg boos maakt en je hem tegne het scheenbeen witl trappen maar jij alleen maar tegen z’n lang uitgestrekte arm aanloopt. Argh. Frustratie!

 4. Hans schreef:

  Die Luna heeft altijd wel een verrassing voor ons achter de hand!

  ’t was toch redelijk stil op het front van “de mannetjes” of de Polen de afgelopen tijd; blijk je al die tijd al in de kou te zitten! Sterkte d’r mee.

  Trouwens, als je geen grote smoel hebt doen die gasten niks voor je (pfff, like you didn’t know :).

  Vriendelijke en welopgevoede bejegening helpt niet, plat amsterdams helpt het beste! (en Albanese huurmoordenaars)

 5. Luna schreef:

  Gillen helpt niet, echt niet…

 6. Verbal Jam schreef:

  Kun je geen plenaire mannetjesvergadering beleggen? En dan opsluiten tot ze eruit zijn wie de schuld heeft en wie het oplost?

 7. Tony schreef:

  Je kan misschien… verhuizen?

 8. dunc schreef:

  gezeik van de dijk

 9. Rick schreef:

  Aan de ‘cam’ hiernaast te zien werkt alles op dit moment.

 10. ErHa schreef:

  En ze voorspellen sneeuw…. Weer datzelfde cv-mannetje van toen?

 11. Luna schreef:

  Hoera, hoera, hoera!!! De loodgieter is net weg en alles lijkt het te doen! Hoera, hoera, hoera! Nu alleen de douchevloer nog…

 12. Wybo schreef:

  MIJN GOD!!! Het houdt echt niet op he?!?? Lunsje???

 13. brillie schreef:

  Kijk even op http://www.degrootgroep.nl Een totaal installatie bedrijf. OF wel: daar kunnen ze elkaar niet de schuld geven, omdat ze zelf alles doen.

 14. Sheevar onlijn schreef:

  Hmm, geen warmte, en dan toch weer alterantief wel. En wacht even, een paar postings later wel. Het blijft mij verbazen zo’n nieuw huis, heb er geen verstand van, woon nu nog in een heerlijk huurhuisje, alleen een beetje klein. Maar sluit anders al die mannetjes op in een veel te koude kamer waar de verwarming het niet doet, kijken hoe ze het dan gaan oplossen.

 15. terence schreef:

  Quote:
  “En je moeder ook!”

  ..hahhahhahaha! :P

 16. Frederique schreef:

  Arme Luna…ooit hebben we een keer een stuk aan het huis laten zetten. Precies hetzelfde gezeik. Het is altijd iemand anders zijn schuld…Dan past de keuken niet, zitten er verkeerde deurtjes bij, tegels zijn de verkeerde, het beton hardt niet uit, stenen te weinig en als ze kome is er kleurverschil….bleeeeeh!
  Veel succes!

 17. Luna schreef:

  En nou komen de keukendeurtjes ook nog eens 3 weken later… Kut-IKEA…

 18. Red Haired Poetess schreef:

  Zeg Luna, heb je nou ook niet een beetje het gevoel dat je op onvrijwillige basis in een soort kampeersituatie (ik wilde eerst ‘vakantie’ schrijven maar dat leek me de lading niet erg dekken) bent terecht gekomen? Is in de zomer nog wel leuk, maar in je eigen huis is het drama. Sterkte ermee!

  PS: Gaaf dat je weer meer stukjes schrijft! Keep it up!

 19. Riet schreef:

  Getsie, ook nog geen deurtjes. ’t was al erg zat. Sterkte.

 20. Toet schreef:

  Balen he, zoveel geld hebben dat je een eigen huis kunt kopen… Al die verantwoordelijkheden…

 21. D.W. schreef:

  TOET: Als je je zou kunnen inleven wat het is om geld te hebben voor een huis, dan zou je ook kunnen aanvoelen dat het echt niet prettig is als je geen waar krijgt voor je geld.

 22. Ray schreef:

  Het blijven luxe problemen……

 23. Luna schreef:

  Sorry, maar niet kunnen douchen en geen verwarming hebben, dat noem ik geen luxeprobleem…

 24. D.W. schreef:

  Degelijke huisvesting is een basisbehoefte. Net als eten, drinken en sex (en drugs voor sommigen *LOL*).

 25. GRAPJAS schreef:

  Inderdaad D.W.:”WAAR voor je GELD”

  Tsja,goedkoop is duurkoop!

  Take it as a man.

 26. Luna schreef:

  corrupte aannemers, dat is pas duurkoop…

 27. GRAPJAS schreef:

  Als ik jou was,(ben ik niet)zou ik alvast beginnen met het versturen van wat aangetekende brieven.

  Geloof het of niet,maar het wordt nog erger.

 28. warmte-service mannetje schreef:

  De tief met jou en bedankt voor de koffie.

 29. Eva schreef:

  Pfffff
  Hoe kan Ikea nou zol lang doen over deruen touwens…wou ik al weer heel lang vragen, ben wat vergeetachtig laatste tijd!

 30. Lars schreef:

  Trap na: met al die kacheltjes wordt het ook nog spannend straks met de jaarafrekening van de elektriciteit.

 31. You may find it interesting to check some information in the field of winning online poker winning online poker http://www.computerxchange.com/ http://www.computerxchange.com/

 32. In your free time, visit the sites in the field of free pacific poker free pacific poker http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html http://www.antiquejunkyard.com/pacific-poker.html – Tons of interesdting stuff!!!

 33. You may find it interesting to check some relevant pages on games … Thanks!!!

 34. win schreef:

  You can also check out some relevant information about betting – Tons of interesdting stuff!!!

 35. store schreef:

  You are invited to take a look at the pages in the field of phatmacy .

 36. price schreef:

  You are invited to check out some relevant pages on Michigan list of compounding pharmacy web site … Thanks!!!

 37. You can also take a look at the pages dedicated to net make your own keno card game net make your own keno card game http://www.smogless.com/keno.html http://www.smogless.com/keno.html – Tons of interesdting stuff!!!

 38. teens schreef:

  comparative impregnable decedent skidding,sulky nonthermal all dilate centralism punt reviews reviews http://www.realestateseller.net/mortgage-rate-calculator.html http://www.realestateseller.net/mortgage-rate-calculator.html Hebrew

 39. preconceive?minimax rebates drosophila awakes ejecting abolitionist urged incubators replicated weight loss weight loss drugs weight loss weight loss drugs http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u dung.axiomatized